Frumusete

ESTI  FRUMOASA

Nici nu e nevoie sa iti spun eu asta.

Da, e bine sa o auzi din cand in cand de la ceilalti, ca pe o reamintire, dar frumusetea este in tine dintotdeauna.

Oare de ce ni se poate spune de 99 de ori cat de frumoase, de minunate, de speciale suntem si cu toate acestea, daca auzim un singur cuvant de rau despre noi insene ne cuprinde teama si ne intra in minte un semnal de alarma, producand rani sufletesti ?

Chiar esti FRUMOASA.

Oricand iubesti, oricand zambesti, oricand ii ingrijesti pe cei dragi, oricand ai inima deschisa - esti exceptional de vie , de fermecatoare si de frumoasa. Esti frumoasa cand Viata creste in jurul tau.

Nu exista alt secret al frumusetii...
Nu trebuie sa se petreaca niciun miracol, nici sa descoperi vreo crema de frumusete secreta..:)
Miracolul exista deja. Miracolul esti chiar TU.

Suntem frumoase, perfecte, atata timp cat Iubirea ne strabate. Oricand daruim si iubim.

Cu cat daruiesti mai mult si celorlalti oameni acest miracol -care esti TU - cu atat vei creste mai mult in Iubire si in Frumusete.

Tu esti Iubirea. Da, acea iubire pe care o cauti, de care ai nevoie,pe care o astepti, la care ai visat, care te face fericita esti chiar TU. Nu exista o alta confirmare mai autentica, mai reala decat aceasta.

Nu ai nevoie sa castigi niciun concurs de frumusete..Atata timp cat vei iubi - si te vei iubi si pe tine insati imens de mult - vei fi iubita si oamenii vor fi fermecati si surprinsi chiar de frumusetea ce emana din tine. 

Pentru ca gesturile de iubire sunt frumoase. Pentru ca orice zambet e purtator de frumusete eterna. Pentru ca nu exista ceva mai frumos decat A IUBI.

Fii binecuvantata in eternitate cu iubire, Frumoaso !

Alina Dospinescu
Cele trei tipuri de frumusete feminina ( introducere)


Frumuseţea feminină veritabilã nu se rezumã niciodată doar la o formã corporalã atrăgătoare, ci este o rezultantã a armoniei inefabile a trupului, sufletului si spiritului unei femei.

Pentru fiecare femeie existã o asemenea armonie unicã, ce nu poate fi regăsită niciodată în mod identic la o altã femeie. Cu cât o femeie este mai conştienta de acele aspecte ale corpului ei fizic, ale sufletului si spiritului existent în ea, care sunt frumoase şi îi creează unicitatea sa – acel „nu ştiu ce şi nu ştiu cum” seducător – cu atât mai mult ea va putea sã fie nu doar frumoasã, ci şi atrăgătoare şi fermecătoare. 

Pentru ca o femeie sã fie fermecătoare nu este de ajuns un chip frumos, ca o pozã fără cusur. Doar atunci când un asemenea chip (şi trup) bine alcătuit este însoţit de mister, senzualitate, rafinament, gingăşie, bunătate, putere de a iubi, duioşie, sau alte calităţi arhetipale ale sufletului feminin, el face ca femeia care este „dăruita” astfel, sã fie cu adevărat o femeie frumoasã si fermecătoare. 

Când un chip feminin este foarte frumos si totodată însoţit de aceste trăsături ale frumuseţii sufletului feminin, el devine pur si simplu răpitor. Dacã însã un chip şi un trup feminin nu este unanim acceptat ca fiind frumos, dar este însoţit de aceste trăsături ale frumuseţii sufletului feminin, el devine totuşi frumos, capătă o luminã care face ca formele fizice sã aibă farmec, chiar dacã poate ele nu au o anumitã simetrie sau o armonie desăvârşită.


CELE TREI TIPURI DE FRUMUSEŢE FEMININÃ

Deşi fiecare fiinţã umanã este unicã în felul ei, existã anumite trăsături comune care fac sã fie definite anumite tipologii umane. În cadrul sistemului AYURVEDA sunt descrise trei tipologii umane principale, numite VATA, PITTA si KAPHA. Tipologiile umane sunt descrise în cadrul sistemului AYURVEDA într-un mod foarte complex si nuanţat, iar cunoaşterea acestora oferă nenumărate perspective practice de aplicare în aproape toate domeniile vieţii. Pentru femei, una dintre cele mai accesibile aplicaţii practice ale cunoaşterii acestei tipologii este identificarea tipului de frumuseţe care îi este specific fiecăreia şi a cărui cultivare o avantajează cel mai mult.  Şi în final un test de determinare a doshei personale. Succes!

Cu cât o femeie este mai conştientă de acele aspecte ale corpului ei fizic, ale sufletului şi spiritului existent în ea, care sunt frumoase şi îi creează unicitatea sa – acel „nu ştiu ce şi nu ştiu cum” seducător – cu atât mai mult ea va putea să fie nu doar frumoasă, ci şi atrăgătoare şi fermecătoare. 

În cadrul sistemului Ayurveda sunt descrise trei tipologii umane principale, numite VATA, PITTA şi KAPHA. Principiile dietei Ayurvedice castiga tot mai mult in popularitate in lumea occidentala, in conditiile in care tot mai multi oameni cauta metode de ingrijire a sanatatii orientate spre starea generala de bine si armonizare  a fiintei
Teoria tiparelor ayurvedice compara organismul femeii cu o soba. Pentru a functiona, el are nevoie de combustibil (forta - Kapha), de oxigen (aer - Vata) si de foc (energie - Pitta) Daca aceste forte nu se afla în echilibru, balanta se deregleaza si persoana se îmbolnaveste. De aceea, trebuie sa stii exact care este cea mai puternica dintre fortele tale interioare, astfel încât, prin alimentatie si comportament, sa întaresti partile slabe, aducându-le în echilibru.
Pentru femei, una dintre cele mai accesibile aplicaţii practice ale cunoaşterii acestei tipologii este identificarea tipului de frumuseţe care îi este specific fiecăreia şi a cărui cultivare o avantajează cel mai mult.
I. FRUMUSEŢEA FEMININĂ DE TIP VATA

Tipul de frumuseţe specific acestor femei este acela de frumuseţe suavă, gingasa, delicata, eterată. 


Femeile cu această tipologie sunt, în mod natural, fără nici un efort, foarte suple sau chiar slabe. Înalte, cu picioarele şi braţele lungi, ele întrunesc toate criteriile cerute de moda actualã, care, netinand cont de multitudinea de forme feminine, este orientatã aproape exclusiv către aceastã tipologie.


Pielea ei este fină, cu o transparentă ce lasă adeseori să se vadă venele. În mod natural părul unei femei ce prezintă această tipologie este la culoare de la nuanţele spicului de grâu, până la nuanţe de saten si castaniu şi adeseori este creţ sau ondulat, uneori este „rebel” şi greu de pieptănat. 

Trăsăturile feţei nu sunt foarte regulate, pot sã existe uşoare asimetrii, care conferă unei astfel de femei o notã aparte. Pielea lor are tendinţa de a fi uscată şi rece, foarte deschisă sau foarte închisă la culoare. Nasul, mâinile şi picioarele au tendinţa a fi reci din cauza circulaţiei sanguine nu foarte bune ce caracterizează constituţia de tip Vata. Culoarea ochilor este în general căprui, dar pot fi si nuante grii-albastre, reci, visatoare. Mişcările şi vorbirea sunt în general rapide, iar somnul este uşor şi cu dese întreruperi.


Sânii lor sunt mici, delicati,  umerii şi şoldurile înguste, dar aceste trasaturi delicate sunt compensate de lungimea braţelor şi picioarelor, ceea ce face ca adeseori aceste femei sã aibă o alură adolescentină, chiar până la vârste înaintate. De altfel, le este specificã o vioiciune tinereascã, un dinamism care adeseori le face să pară neliniştite.  Femeile Vata se entuziasmeaza peste masura, sunt pline de idei, au o imaginatie bogata si efervescenta, dovedesc o usurinta deosebita de a trece de la o problema la alta.


Mimica lor este foarte expresivă, le place să vorbească mult şi îşi însoţesc vorbirea de o gesticulaţie vie. Au o imaginaţie debordantă, sunt inteligente şi au înclinaţii artistice. Adeseori au o fire boemă, le place să călătorească mult şi să danseze. Leagă uşor prietenii şi sunt generoase. Sunt idealiste, creative, isi manifesta cu usurinta sentimentele.


În iubire sunt pline de neprevăzut, le place tot ceea ce este inedit şi nu se pot acomoda cu rutina. Lângă o astfel de femeie este foarte puţin probabil sã te plictiseşti vreodată, mintea ei este agera si foarte creativa, indragostita de nou si neprevazut, dar trebuie tinut cont de faptul ca firea ei este destul de schimbatoare si ca nu suporta rutina si ceea ce este banal. Schimbarea este cel mai probabil a doua lor natură. Simţurile predominante pentru femeile Vata sunt auzul şi atingerea.Sunt pline de fantezie, entuziasm, exuberante, afectuoase şi comunicative. 


Viaţa alături de ele se aseamănă cu efervescenţa unei cupe de şampanie. Se detaşează uşor şi intră uşor într-o relaţie, dar nu sunt tipul de gospodinã casnicã şi nici nu au înclinaţii materne foarte puternice. Totuşi, dacã au copii, îi vor creşte într-un spirit de mare libertate, camaraderesc şi vor fi mai degrabă prietenele copiilor lor, decât o autoritate maternã. 


Sut generoase, deoarece ele pun preţ pe bucuriile pe care banii le pot oferi, nu pe valoarea lor în sine. Îndură foarte greu constrângerile, „orele fixe” şi programele rigide. 


Sunt capabile sã mobilizeze şi să deschidă perspective noi, nebănuite, sã aduca acolo unde sunt elan şi bucurie de a trãi, daca sunt atente sa  nu isi iroseasca energia in actiuni inutile, lipsite de un scop bine definit si eficient si daca acorda grija cuvenita alimentatiei si odihnei, astfel incat vitalitatea si energia lor sa se mentina la cote optime, intrucat tocmai vitalitatea si perseverenta reprezinta punctul lor mai putin forte. 

  
Atunci când Vata Dosha este în exces apar stări de slăbiciune, nevoia de mâncare fierbinte, tremurături, flatulenţă, constipaţie, insomnie, pierderea funcţiilor senzoriale, nervozitate, oboseala.

Recomandarile Ayurvedice pentru femeia Vata:

• Aranjeaza-ti programul astfel încât sa faci cel putin doua plimbari mai lungi pe saptamâna în aer liber, chiar si toamna ori iarna. Vei avea un somn bun, o piele mult mai elastica si mai catifelata si o mare rezerva de energie, chiar si în dragoste.
• Culca-te înainte de ora 22.00.
• Apeleaza, cât de des posibil, la exercitii de relaxare.
• Manânca regulat si odihneste-te dupa masa macar o ora.
• Elimina din alimentatie cafeaua, ceaiul negru si alcoolul.
• Acorda trupului tau mai multa liniste si relaxare.
• Bea mult ceai de plante, în special de ghimbir.Tratamentul specific pentru reechilibrare include:

-să ne culcăm devreme;
-expunerea la soare;
-a fi preponderent în casă,odihnindu-ne si relaxandu-ne;
-evitarea televizorului si a lucrului la calculator, acestea avand dezavantajul de a creste starea de agitatie mentala;
-folosirea uleiurilor (intern-crud, amestecat in alimente şi extern- pentru masaj);
-mâncăruri cu gust dulce, sărat şi picant;
-băi calde;
-masaj corporal;
-activităţi plăcute, linistitoare.

Principalele calităţi feminine ale tipologiei VATA: 
 
graţie, supleţe, mobilitate, originalitate, veselie, entuziasm, comunicativitate, deschidere sufleteascã, inteligenţã, rafinament, gingăşie, optimism, spirit inovator, spirit de iniţiativã, imaginaţie creatoare          http://venus.org.ro/
         http://www.ultraviolet.ro/ 

II.Femeia de tip foc


Cu cât o femeie este mai conştientă de acele aspecte ale corpului ei fizic, ale sufletului şi spiritului existent în ea, care sunt frumoase şi îi creează unicitatea sa – acel „nu ştiu ce şi nu ştiu cum” seducător – cu atât mai mult ea va putea să fie nu doar frumoasă, ci şi atrăgătoare şi fermecătoare. FRUMSEŢEA FEMININÃ DE TIP PITTA Femeile cu acest tip de frumuseţe sunt seducătoarele prin excelenţă, amazoanele, fascinatoarele. Trupul lor, de dimensiuni medii, este foarte bine proporţionat. Cu o musculaturã armonios desenatã, umerii rotunzi, braţe şi picioare cu o carnaţie fermã, dau o impresie de forţă suplã. 


Fesele sunt bine desenate, „ridicate” şi rotunde. Sânii sunt de dimensiuni medii, dar foarte frumos conturaţi şi fermi până la vârste înaintate. Talia este, de asemenea, foarte bine conturatã, iar şoldurile sunt rotunde şi arcuite. Pielea este brunã, măslinie sau albã cu nuanţe rozalii. 


Chipul cu trăsături regulate, simetrice, cu nasul drept sau acvilin şi gura bine desenatã, este de neuitat, se impregnează în mintea celui sedus. Pãrul natural roşcat, până la nuanţe de cărămiziu-castaniu, aruncă sclipiri bengaleze, care fac să pară şi mai adânc verdele ochilor fascinanţi. 


Ochii au adsea nuanţe de smarald si o strălucire care cucereşte şi adeseori dominã. Dau impresia cã pătrund total şi subjugant în sufletul celui care îi priveşte.


Aspectul fizic al unei asemenea femei este foarte sugestiv pentru temperamentul ei. Fascinantă pentru ceilalţi, ea însăşi este fascinată de viaţã. Plinã de pasiune, trezeşte la rândul ei pasiuni. Dinamicã, înflăcărata, iubeşte viaţa şi îi place sã trăiască intens. Este o luptătoare, chiar şi în iubire, şi isi doreste sa fie mereu invingatoare.


Curajoasã, este foarte atrasã de aventurã şi de necunoscut. Nu poate fi cuceritã cu gesturi banale sau previzibile. Atunci când iubeşte o face cu un abandon care merge până la uitarea de sine şi arde ca o flacără dogoritoare. Este capabilã sã sacrifice totul într-o asemenea iubire şi sã dăruiască totul, dar mare atenţie – nu este o joacã. Pentru cã nu uitã uşor şi este foarte exigentã. Trăieşte la cote mari şi solicitã aceeaşi forţã. 


Foarte inteligentã, are o remarcabilã putere de observaţie, reacţii rapide şi o vorbire foarte elocventã. 
O recunosti usor dupa silueta atletica si mersul elegant. Ii place sa danseze si chiar se misca foarte bine in mod natural , caci pasionalitatea danseaza in inima ei asemenea flacarilor.
Metabolismul ei este rapid, asa ca atunci cand isi propune, slabeste usor. Are o vitalitate buna, dar rezistenta medie la efort. Dinamica si mereu gata sa se autodepaseasca, de aceea are nevoie de  multa odihna si relaxare.
Femeile cu dominanta de foc au o greutate corporala medie, nu sunt nici grase, nici slabe, iar miscarile lor au o elasticitate remarcabila. 


Nu le place de fel caldura, sunt nerabdatoare si înclinate catre accese de furie. Sunt gurmande, dar  au o digestie foarte buna si isi pastreaza cu usurinta greutatea corporala optima. In schimb au probleme cu dintii si gingiile, precum si usoare probleme dermatologice, in special acnee.


Pitta Dosha reprezintă în esenţă energia ce dă naştere transformării. Modul lor de a munci este precis si consecvent, au un talent oratoric deosebit si putere de convingere.Emoţiile caracteristice femeilorlor ce au Pitta Dosha ca dominantă vor fi perfecţionismul, tendinţa de a conduce, curajul, pasionalitatea şi mândria.


Atunci când Pitta Dosha este excesivă, aceasta duce la manifestări critice, la mânie, aciditate, ulcere, alergii şi albirea prematură a părului. O femeie predominant Pitta care este insa armonioasă manifestă  spontan calităţile unui conducător şi are o personalitate plină de farmec.


Eficientã în acţiuni, cu simţ practic foarte bine dezvoltat şi îndrăzneaţa, este mai mereu „sigură pe situaţie”. Ştie ce vrea în viaţă şi alege întotdeauna drumul cel mai scurt, care îi asigură succesul.

Uneori poate opta pentru aventură, de dragul de a cuceri ceea ce pare de necucerit. Îi place tot ceea ce este frumos, strălucitor, îi plac bijuteriile şi hainele somptuoase. Cheltuieşte adeseori sume mari de bani într-o clipitã pe ceva ce îi place foarte mult, fără să regrete. 


Îi place ordinea şi este o mare admiratoare a creaţiilor practice ingenioase. Natura o reechilibrează profund şi îi place sã facă sport în naturã sau sã privească peisaje mirifice. 


Atunci când optează pentru căsătorie (ceea ce nu se produce întotdeauna, fiindcă dorinţa ei de a se simţi liberă o poate face să prefere o relaţie „fără obligaţii”), este o mamă şi o soţie iubitoare, dar exigentă. Stie cu adevarat sa te puna pe jeratic. Uneori este instabila in emotii. Este mai putin sensibila decat femeia Kapha, cateodata poate parea chiar dura.  Are insa o putere deosebită de a încuraja şi de a motiva. 


Principalele calităţi feminine ale tipologiei PITTA: 
 
dinamism; erotism efervescent; iubire intensã, transformatoare; pasionalitate, curaj; încredere în sine; inteligenţã practicã; eficienta, elocvenţã; nonconformism.


Recomandarile Ayurvedice pentru femeia Pitta:

• Supravegheaza-ti tensiunea, caci exista tendinta de hipertensiune.
• Evita apele de masa carbogazoase.
• Manânca în portii mici, fara sa exagerezi cu numarul meselor.
• Consuma cât mai multe fructe si legume.
• Bea mai ales apa plata, de izvor, sau apa filtrata
• Practica un sport sau fa cât mai multa miscarea în aer liber.
• Consuma frecvent apa minerala, dar naturala, neîmbogatita artificial.


Gusturile care cresc Pitta Dosha sunt picant, acru şi sărat. Orice alimente toxice, cum ar fi alcoolul şi tutunul duc imediat la un dezechilibru al lui Pitta. Emoţiile toxice cum ar fi: gelozia, intoleranţa şi ura trebuie de asemenea să fie evitate atunci când dorim să păstrăm Pitta Dosha în echilibru. 


Atunci când Pitta Dosha este excesivă, aceasta duce la manifestări critice, la mânie, aciditate, ulcere, alergii şi albirea prematură a părului.
Creşterea lui Pitta Dosha se manifestă printr-o paloare a ochilor, pielii si urinei ; de asemenea se mai pot observa un exces de foame sau de sete, senzaţii de arsură şi somn redus ca durată.


Semne că trebuie să vă reechilibraţi (reduceţi) Pitta Dosha:

•    aveţi tendinţa de a fi uşor iritabil, criticist şi să cereţi prea mult de la ceilalţi.
•    sunteţi obsedaţi de muncă sau de un proiect şi nu puteţi să vă opriţi pentru a lua o pauză.
•    vă treziţi dimineaţa foarte devreme şi apoi vă este foarte greu să mai adormiţi.
•    pielea vă este iritată sau sensibilă sau inflamată.
•    părul vă albeşte şi se subţiază prematur.
•    aveţi senzaţii de arsură la stomac sau aciditate în stomac.
•    toleraţi destul de greu alte fiinţe sau situaţiile care vă provoacă.
•    vă simţiţi frustrat, vă înfuriaţi repede
•    vă este prea cald indiferent unde v-aţi afla.
•    aveţi o senzaţie permanentă de sete, ochi vi se înroşesc.
•    vorbirea vă este adesea înţepătoare sau sarcastică, începeţi foarte uşor o dispută.


Tratamentul pentru Pitta excesivă include:

laptele dulce, folosirea uleiurilor care au proprietatea de a răci (în special untul), folosirea alimentelor cu gust dulce, astringent şi amar, folosirea parfumurilor şi podoabelor plăcute şi răcoritoare, relaxarea la lumina lunii ascultând muzică armonioasă, compania unor prieteni plăcuţi care să vă respecte independenţa, prezenţa unei fântâni cu apă rece, o casă cu o grădină mare, emoţii plăcute pline de iubire.


***************


III.Femeia tip pamant
Cunosterea celor trei tipuri de frumusete feminina ne ajuta sa ne imbratisam propria frumusete. Asa cum nu putem compara o para cu un mar sau o piersica cu o capsuna, fiecare avand forma cea mai potrivita ei, tot astfel nu putem compara o femeie de tip Vata cu una de tip Pitta sau Kapha...Fiecare tipologie are savoarea sa proprie, inpira si incanta prin trasaturi si calitati specifice si ne dezvaluie fatete diferite ale Eternului Femini, ivitandu-ne sa cautam armonia, frumosul, desavarsirea dincolo de forma.Frumuseţea feminină de tip Kapha


Femeile care au o frumuseţe de tip KAPHA pot fi considerate însuşi simbolul feminităţii.
Trăsăturile lor evocă feminitatea senzuală, pe cea maternă şi eternă. Acest tip de frumuseţe feminină nu mai este cultivat în prezent destul de mult, deşi exprimă cel mai bine trăsăturile autentic feminine. Este tipul feminităţii pline, îmbelşugate, cea plină de tandreţe şi iubire.

Corpul unei asemenea femei este bine clădit, cu o osatură fermă şi o carnaţie abundentă. Braţele şi picioarele sunt puternice şi pline, sânii mari, fesele bine dezvoltate.Pielea este albă, satinată, părul de culoare închisă, castaniu până la negru-albăstriu, cu fir gros, lucios, creşte foarte repede şi este foarte frumos. Tenul este „ca de lapte”, ochii mari, cu gene lungi, sunt lucioşi şi emană un magnetism calm, în care ai senzaţia că te scufunzi. Gura cu buze pline, senzuale, dinţi albi şi puternici.Chipul acestei femei emană o dulceaţă indescriptibilă. Vocea ei este profundă, cu inflexiuni tandre, vorbirea calmă şi domoală. Adeseori ea este tăcută. Devotată, iubitoare, plină de tandreţe, protectoare, tolerantă şi iertătoare, plină de înţelegere şi de răbdare, ea este o mamă şi o soţie minunată, care inspiră o încredere necondiţionată.
Foarte dăruită în iubire, se „aprinde” greu, dar apoi va iubi cu fidelitate chiar o viaţă întreagă. Capabilă de multe sacrificii atunci când este nevoie, ea este în mod obişnuit o iubitoare a plăcerilor vieţii. Se înconjoară de o ambianţă confortabilă şi foarte plăcută, îi place să gătească şi să aibă o casă foarte primitoare. Are un talent înnăscut de a te face „să te simţi în largul tău” şi de aceea atrage mulţi prieteni.
Este calmă, relaxată şi blândă. Iubeşte foarte mult copiii şi adeseori are mai mulţi. Este chibzuită şi prudentă, foloseşte banii cu măsură, mai ales pentru a-şi asigura confortul. Îi plac parfumurile, cosmeticele, natura şi florile.Iubeşte muzica, literatura, are un veritabil cult al familiei şi al trecutului, este o păstrătoare a tradiţiei şi are un simţ religios înnăscut. Foarte afectuoasă, este uneori sentimentală, dar totodată are un puternic simţ al realităţii, care o face să rămână „cu picioarele pe pământ”.
Principalele calităţi feminine ale tipologiei KAPHA: 


vitalitate, senzualitate, afectivitate, tandreţe, bunătate, putere de a ierta, rezistenţă, forţă fizică şi mentală, stabilitate, fidelitate, toleranţă, profunzime sufletească

Semne care vă arată că trebuie să vă reechilibraţi (reduceţi) Kapha Dosha:

• luaţi în greutate foarte uşor, chiar dacă nu mâncaţi excesiv.
• vă este foarte greu să vă treziţi chiar şi după un somn prelungit, iar atunci când vă treziţi aveţi sentimentul că sunteţi obosit şi că nu v-aţi odihnit.
• vă simţiţi obosit chiar dacă nu aţi depus o activitate fizică.
• pielea şi părul vă sunt uleioase.
• aveţi o senzaţie de congestie şi greutate în gât, cap şi piept.
• digestia este slabă, vă simţiţi greoi şi letargic după mese.
• vă simţiţi prea retras, vă este greu să faceţi faţă schimbărilor
• vă simţiţi mai mereu nemotivat mental.Tratamentul pentru Kapha Dosha agravată include: mâncăruri uscate (şi lipsite de grăsimi), cantităţi mici de mâncare, fierbinţi şi cu gust picant, amar sau astringent. Muncă fizică şi psihică, expunere la soare, mişcare şi schimbări. A rămâne treaz pe perioade lungi de timp, post negru sau mono-dietă, folosirea mierii în alimentaţie.

*******
Alina Dospinescu
Elena Mirò, modă pentru femei reale

 

Mamă, ce mi-a plăcut! M-am uitat până la capăt şi nu mă mai săturam. Hainele puneau în valoare femeile – da. Dar cum complimentau femeile aceste haine! Felul ameţitor în care îşi mişcau şoldurile, emanaţia lor plină de forţă şi finalul glorios în care o armată de femei cu forme au început să zâmbească… Zguduitor!
La drept vorbind, marea majoritate a femeilor aşa arată. Numai că le împoaie capul revistele de “specialitate” că trebuie să slăbească. Ce tâmpenie sinistră! În loc să strălucească în toată plenitudinea lor feminină, să emane cu graţie putere şi energie, ele se chinuie să “dea jos” nu ştiu ce elemente care pentru nişte persoane care nu le cunosc, şi cărora evident nu le pasă de ele, sunt “în plus”.
Marea majoritate a creatorilor de modă sunt bărbaţi şi homosexuali. Ce ştiu ei despre cum se simte bine o femeie? Nu mă mir că cea care a fost, până acum câţiva ani, singura creatoare de modă pentru “plus size”, e o femeie!
Se pare că femeile adevărate cuceresc în sfârşit lumea modei. Uite cum arată Elle din Franţa luna asta:

Mă bucur nespus! Sper numai să nu înceapă o isterie cu îngrăşatul acum. Cred că cel mai important este să învăţăm să ne iubim corpurile şi să le descoperim forma optimă, fără să ne mai chinuim să arătăm ca nu ştiu ce model pe care ni-l impune cineva.
Later edit:
Pentru prima oară, o prezentare de modă la care se uită şi iubitul meu. Până la sfârşit. Evident, n-a văzut nicio hăinuţă :D dar mi-a atras atenţia că n-am termen de comparaţie pe pagină (pentru cine nu stă toată ziua pe Fashion Channel). Aşa că pun şi Calvin Klein, ca să vadă toată lumea că oasele de pe clavicule la vedere nu sunt neapărat o încântare. “Vai de mine, sunt hidoase!” – comentează domnul mai sus menţionat, care observă în plus că nici cameramanul nu zăboveşte prea mult pe corpurile manechinelor, că n-are de ce. Şi mai zice că ar fi trebuit să pun titlul “Elena Mirò, modă pentru femei în viaţă”.Sursa: puteredefemeie


(foarte mult mi-a placut blogul Luizei, vi-l recomand!)


Secrete feminine - arta de a arata bine in fotografii
1.Apleaca-te usor spre aparatul de fotografiat (daca stai dreapta sau aplecata spre in spate  risti sa apari in poza ca avand barbie dubla)

2.Aseaza-te usor in semiprofil (astfel vei arata supla, curbele naturale ale trupului fiind puse in evidenta; pozele facute direct din fata au dezavntajul de a te face sa pari "patrata")
3.Spatele drept, umerii spre in spate, pieptul inainte, intinde bine gatul (astfel acesta va parea lung si gratios)

4.Zambeste intotdeauna! (pometii vor arata minunat si ochii tai vor deveni instantanu mai plini de stralucire).

5.Un machiaj corect, care scunde micile pete de pe ten si iti subliniaza frumusetea naturala ajuta inotdeauna si in plus te face sa ai o atitudine relaxata, increzatoare.


6.Bucura-te de tine insati si lasa energia ta feminina sa curga liber, emanand mister, senzualitate, jucausenie.

7.Daruieste! Considera fiecare fotografie un dar prin care faci ca lumea sa devina mai frumoasa, mai plina de feminitate. Atuni cand daruim, sufletul nostru transpare in toata splendoarea sa prin ferestrle ochilor, prin gratia miscarilor, prin fericirea si plenitudinea care ni se citeste pe chip.
Infrumusetare   
 


Mai intai mi-am pictat pleoapele,
ce clipesc delicat deasupra ochilor negri,
cu infinitele nuante ale albastrului inimii tale;
apoi mi-am arcuit sprancenele a uimire,
mi-am asezat zambetul la locul lui des folosit,
pe buzele inrosite si sclipind de dorinta de tine.

Parul ravasit l-am lasat sa-mi atinga valurind umerii,
ce-ti asteapta nerabdatori palmele calde.
Unghiile le-am pudrat cu praf stralucitor de stele violete,
iar mainile in gesturi tainice de adorare le-am asezat.
Mi-am parfumat pielea cu flori proaspete, abia rasarite
si la urechile deschise spre soaptele tale mangaietoare
mi-am atarnat cupe albe, inrourate de ghiocei.

Cea mai multa atentie am acordat-o inimii mele!
Am impodobit-o cu frumusete de poezie,
am invelit-o in tandrete si-n ascultare,
am presarat pe ea, aburind, incantare si frenezie,
i-am deschis toate ferestrele spre inima ta
si am pregatit-o ca dar sfant, de iubire preaplin,
pentru tine, iubitule!
Ce zici de-asa-nfrumusetare? Iubeste-ti Corpul

Corpul fizic este baza ta, temelia fiinţei tale, punctul în care eşti ancorată.  Desigur, eşti mai mult decât corpul, dar acel „mai mult” va veni mai târziu. 

 Ori de câte ori te împotriveşti corpului fizic, te împotriveşti lui Dumnezeu. Ori de câte ori acţionezi fără respect faţă de corpul fizic, pierzi contactul cu realitatea, căci acest contact se realizează prin corpul tău. Corpul este puntea care te leagă de realitate, este templul fiinţei tale.

Corpul este o minune a naturii. El este cel mai mare dintre mistere. Dar voi aţi fost învăţaţi să vă împotriviţi corpului. Vă lăsaţi uneori copleşiţi de un copac măreţ, de soare şi de lună, de o floare, dar niciodată de propriul vostru corp. Iar corpul vostru este cel mai complex fenomen din întreaga natură. Nici o floare, nici un copac nu are un corp mai frumos decât voi înşivă. Nici soarele, nici luna, nici stelele nu au un mecanism de funcţionare atât de evoluat ca şi voi. Dar aţi fost învăţaţi să apreciaţi o floare, care este un obiect simplu. Aţi fost învăţaţi să apreciaţi un copac, care este un lucru simplu. Aţi fost învăţaţi să apreciaţi pietrele, stâncile, munţii, râurile, dar nu şi propriul vostru trup. Acesta nu vă copleşeşte niciodată. Este adevărat că este atât de aproape de voi încât este uşor să uitaţi de el. Este atât de evident, încât este uşor să-l neglijaţi. Dar el reprezintă cel mai frumos fenomen din natură.

Primul lucru cu care trebuie să începi este să înveţi să îţi respecţi corpul, renunţând la toate prostiile care v-au fost băgate în cap cu privire la el. În caz contrar, nu vei reuşi niciodată să îţi trezeşti energia lăuntrică, nici să o reorientezi către interior, nici să fii fericita. Cel mai bine este să începi cu începutul, iar începutul este corpul tau. 
Nu este ceva obisnuit să îţi accepţi corpul. Il condamnaţi, îi găsiţi întotdeauna greşeli, nu îl apreciaţi, nu îl iubiţi, dar pe de altă parte, aşteptaţi ca altcineva să vină şi să vă iubească trupul. Dacă voi înşivă nu îl puteţi iubi, cum ar putea altcineva să vă iubească trupul? Dacă voi înşivă nu vă iubiţi corpul, nimeni altcineva nu îl va iubi, căci vibraţia voastră de respingere îi va ţine pe ceilalţi la distanţă.

Oamenii se îndrăgostesc întotdeauna de persoane care îşi iubesc trupurile. Altminteri nu se poate. Prima formă de iubire trebuie să fie aceea de sine; numai din acest centru se pot naşte celelalte feluri de iubire. 
În clipa în care te vei accepta aşa cum eşti, vei deveni frumoasă. Atunci când propriul tau corp te va încânta, el îi va încânta şi pe alţii. Mulţi bărbaţi se vor îndrăgosti de tine, pentru simplul motiv că tu eşti îndrăgostită de tine. Acum eşti furioasă pe propriul corp. Această idee îi respinge însă şi pe ceilalţi, ea nu îi ajută să se îndrăgostească de tine; îi ţine la distanţă. Chiar dacă ar dori să vină mai aproape, în clipa în care îţi vor simţi vibraţia, se vor îndepărta rapid. Căutarea altor persoane apare numai din cauza faptului că nu ne iubim pe noi înşine. Altminteri, oamenii vin singuri la noi. Dacă vă iubiţi singuri, ceilalţi vă vor iubi la rândul lor. 


Voi aveţi idei preconcepute în legătură cu felul în care ar trebui să arate corpul vostru, şi orice idee preconcepută nu poate conduce decât la suferinţă. Corpul este cel care trebuie să fie. Dacă ai deja o idee despre cum ar trebui să arate el, vei suferi; de aceea, renunţă la asemenea idei.  Acesta este corpul pe care îl ai, corpul pe care ţi l-a dat Dumnezeu. Foloseşte-l, bucură-te de el! Dacă vei începe să-l iubeşti, vei descoperi cu uimire că el începe să se schimbe, pentru că atunci când cineva îşi iubeşte corpul, el începe să aibă grijă de el. Nu-l mai îndopi cu alimente care nu-i sunt necesare, pentru că îţi pasă de el. Nici nu-l înfometezi, căci ţii la el. Asculţi de cerinţele trupului, de impulsurile sale, de dorinţele sale, de momentul în care apar aceste dorinţe. Când îţi pasă, când iubeşti, te pui practic în rezonanţă cu trupul tău, iar acesta se armonizează foarte usor.

Dacă nu-ţi iubeşti corpul, acest lucru va crea o problemă, căci atunci devii indiferenta faţă de corpul tău, devii neglijenta cu el. Cui îi pasă de duşmanul său? Nu îl vei mai privi în faţă; vei ajunge să-l urăşti şi mai mult. Şi, în realitate, tu eşti cea care a creat întreaga problemă. Corpul nu creează niciodată nici un fel de probleme; mintea este cea care creează probleme. Ideea că nu îţi place propriul corp este o idee mentală. Nici un animal nu suferă din cauza vreunei idei că nu-i place propriul corp… nici măcar hipopotamul! Nimeni nu suferă – ele sunt perfect mulţumite, căci mintea lor nu le creează asemenea probleme artificiale.


Renunţă la o imagine preconceputa. Iubeşte-ţi corpul aşa cum este, consideră-l un cadou de la Dumnezeu. Bucură-te de el şi îngrijeşte-l aşa cum merită. Fă exerciţii fizice, mănâncă atât cât trebuie, dormi atât cât trebuie. Ia toate precauţiile necesare, căci acesta este instrumentul tău, la fel ca şi maşina pe care o cureţi, la ale cărei semnale eşti atent tot timpul, ca să vezi dacă nu este ceva în neregulă. Ai grijă de corp, chiar dacă este afectat de o singură zgârietură. Ai grijă de corpul tău, şi el va deveni frumos; chiar este! Este un mecanism atât de superb, atât de complex, dar care lucrează totuşi cu atâta eficienţă timp de 70 de ani sau mai bine. Indiferent dacă tu dormi sau eşti trează, dacă eşti conştientă sau nu de el, el continuă să funcţioneze în tăcere. Chiar dacă nu ai grijă de el, el tot funcţionează, având grijă de tine. Orice femeie ar trebui să fie recunoscătoare corpului său!

Schimbă-ţi atitudinea şi vei constata că în şase luni corpul tău îşi va schimba mult forma in bine. Iubeşte-ţi corpul şi vei vedea că el începe să se schimbe. Se simte iubit, îngrijit, util. Corpul este un instrument foarte delicat, iar oamenii se folosesc de el în mod evident, fără menajamente. Schimbă-ţi atitudinea faţă de el şi vei vedea ce se întâmplă!”
Osho – Cartea despre femeie, Editura Mix
Trupul FemeiiFrumoasa mea nudă,
la fel
sunt picioarele tale-arcuite
de-o pală străveche
de vânt sau de zvonuri,
precum
sunt urechile tale
scoici mititele
ale splendidei mări americane.
La fel sânii tăi
de împliniţi, doldora
de lumina vieţii,
sunt ca şi
pleoapele tale fremătătoare,
ca de grâu, ce acoperă sau dezvelesc
tărâmurile-adânci ale ochilor tăi.

Linia ce desparte
spatele tău
în pale tărâmuri,
se pierde şi reapare
în două jumătăţi,
ca de măr,
şi şerpuieşte despărţindu-ţi
frumuseţea
în două coloane
de aur aprins, de albastru gingaş,
pierzându-se la picioarele tale,
ca-n două boabe de strugure,
de unde iarăşi se-aprinde şi se înalţă
dublul copac al simetriei tale,
foc înflorit, policandru deschis,
rod plin, ridicat
deasupra legământului mării
şi al pământului.

Din ce substanţă,
cuarţ, agată sau grâu,
a fost trupul tău plăsmuit şi s-a-nălţat
ca pâinea dospind
în dogoare,
şi-a-nvederat
coline de-argint
văi de catifea,
până ce-a rămas întipărită
forma ta de femeie puternică, gingaşă?

- PABLO NERUDA-"Întreaga ta fiinţă, Femeie, respiră nu ştiu ce taină, spirit, senzualitate, îmi evocă nu ştiu ce amintiri, nu ştiu ce nostalgii pierdute înainte de a fi luat forme precise." - Cella Serghi

                                                               "Frumoaso, ce mister! /  Dumnezeu la pian
                                                                    ţi-a cioplit în cer / trupul diafan."


Am întins mâna

Cu degetele arse
De arşiţa lunii

Trupul tău frumoaso

Vibra deasupra cuvintelor

Să mergem am zis
Iată, Cerul e invadat
de îngeri !

- Ferestre introductive"Iubire pură! Dezbracă sufletul de trup, apoi aşează-l precum un covor de flori la picioarele iubitei tale!" - Viorel Muha
" Iubirea face din trup poezia unei tandreţi adevărate."- Paul Evdokimov 
"Nu există nimic mai frumos pe lume ca o femeie transfigurată de iubire".- George Budoi
"Nu mai avem niciun acces la spiritul Lumii, poate fiindcă nici nu îl căutăm; însă trupul omenesc nu este nici el diferit de structura universului." - Constantin Brancusi

"Trupul este o îmbrăcăminte sacră."-  Martha Graham"Din moment ce trăirile noastre lăuntrice constau din reproduceri şi combinaţii ale impresiilor senzoriale, ideea de suflet rupt de trup mi se pare goală şi fără sens.
"- Albert Einstein


"Omul este o unitate fiinţială care rezultă din unirea dintre trup şi suflet. El nu are trup şi nu are suflet, ci este în acelaşi timp trup şi suflet.[...]Ce preţ poate avea un trup care nu a ştiut să-şi dăltuiască un suflet pe măsura lui?- Iosif Flaviu"Aşa cum aici se vede sufletul prin trup, tot aşa acolo, în viaţa viitoare, se va vedea trupul prin suflet."
- Sfântul Grigorie Palama

********************
Alina Dospinescu

Comentarii

  1. Eu și soțul meu suntem căsătoriți de aproximativ 7 ani acum. Ne-am căsătorit fericit cu doi copii, un băiat și o fată. Acum 3 luni, am început să observ ceva comportament ciudat din partea lui și câteva săptămâni mai târziu am aflat că soțul meu vede cineva. A început să vină târziu acasă de la serviciu, nu-i mai pasă de mine sau de copii, Uneori iese și nici măcar nu se mai întoarce acasă de vreo 2-3 zile. Am făcut tot ce am putut pentru a remedia această problemă, dar în totalitate. Am devenit foarte îngrijorat și am avut nevoie de ajutor. Când navighez pe internet într-o zi, am dat peste un site web care sugera că doctorul Padman poate ajuta la rezolvarea problemelor conjugale, la refacerea relațiilor rupte ș.a. Deci, am simțit că ar trebui să-i încerc. L-am contactat și el a făcut o vrajă pentru mine. Două zile mai târziu, soțul meu a venit la mine și mi-a cerut scuze pentru greșelile pe care le-a făcut și i-a promis că nu o va mai face niciodată. De atunci, totul a revenit la normal. Eu și familia mea trăim din nou fericiți împreună. Toate mulțumesc dr. Padman. Dacă aveți nevoie de o casetă de vrăji care poate arunca o vrajă care funcționează cu adevărat, vă sugerez să-l contactați. Nu te va dezamăgi. Acesta este e-mailul său:

    padmanlovespell@yahoo.com sau (info@padmanspell.com)

    WhatsApp +1 949 229 386
    site web: https://padmanspell.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)

ESTI FRUMOASA !

Marirea si tonifierea sanilor