Despre Feminitate (altfel decat de obicei)



Imi vine sa tip de bucurie ca te-am gasit! 
Sa imi arat coltii ca de leoaica si sa straluceasca in soare. 
Ma simt acum, ducandu-ti dorul, cu pieptul arzand, mai Femeie decat oricand. 

Multi cred ca feminitatea are delicatete de flori, ca o femeie frumoasa e ca un fluture viu colorat. Dar nu e asa.


Feminitatea este mai putin despre femeie si mai mult despre iubirea de barbat. Felul in care femeia iubeste Barbatul, (nu doar un barbat anume, ci ceea ce pe barbat il compune, ceea ce pe femeie o infioara), acestea sunt ingredientele feminitatii. Felul in care masculinitatea se reflecta in ochii, pe buzele, pe palmele si trupul femeii, in parul ravasit, in rotundul moale al abdomenului, in albul pulpelor si in roshul unghiilor de la picioare, aceea e feminitatea. 
Destul de salbateca. Neconformista, obraznica, fierbinte. Iar apoi, la femeia-Femeie, toate acestea trec prin filtrul iubirii si se rafineaza, se cumintesc sau mai degraba se armonizeaza, se ordoneaza estetic, ca schita unui tablou, (la inceput dezordonata, desi pasionala, care apoi se imbraca in culori line si se aseaza linistit in interioriul ramei, zambind s misterios, precum Gioconda).
Feminitatea..e ca un tablou care nu e pentru salon, e pentru Luvru. E pentru ochiul celor ce vad dincolo de forma, arta pura.  
Sau este chiar numai pentru atelierul pictorului, care munceste la el cu sudoare, infierbantat si adesea tremurand si cutremurandu-se, nemultumit ca nu da mai mult, cautand, dezgolindu-si modelul de trup, dezgolindu-si mintea de rigiditati si sabloane, cautand esenta.

Fara zbuciumul dinainte, n-ar fi decat o alta doamna. Aranjata si pudrata cum se cuvine. Cu zambetul insa plat, gol, desi exteriorul a fost frumos impodobit. 


O femeie feminina nu sta cuminte. Si nu pozeaza. Nici nu se infrumuseteaza adaugand straturi care sa o acopere in van, stralucind fara ca sufletul sa-i straluceasca. Ea mai degraba tipa si da din picioare, adeseori foarte gratios! Tipa de bucurie, de incantare, de suparare. E VIE. 
Are coltii albi, care sclipesc cand ii atinge o raza de soare si spatele lin, relaxat, dar agil, de leoaica. Si cea mai fina atingere din lume!  
Iar cand te-a zarit si face pe neasteptate catre tine un salt, te topeste-n sublim.

Alina Dospinescu
ARTA-FEMINITATII Life coach







Creating of paintingProcess of oil painting
Posted by Vladimir Volegov on 9 Mai 2013

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)