Iti este greu sa "dai jos" kilogramele in plus?



Draga Femeie,

citeam astazi povestea unei alte femei care isi dorea de mai mult timp sa elimine ceva colacei de grasime si nu reusea. Asa, ca tine..ca mine..este povestea multora dintre noi."Colacei de salvare" ii numesc eu, pentru ca de fiecare data in sedintele cu femeile ajungem la acelasi substrat: acele kilograme in plus sunt modul nostru de a rezista la stress, la mici sau mari temeri, modul nostru de a pune o bariera intre noi si ceva ce ne-a durut sau ne-a speriat. 

Femeia de care va povesteam lucra in domeniul modei si avea aproape o obsesie pentru haine, cosmetice si orice o putea face "sa arate bine". Acasa avea o camera numai pentru hainele ei, un sifonier imens pentru pantofi, un altul numai pentru posete...In mod clar, ma amuzam eu, problema ei nu era spatiul! sau banii. :) Si totusi, oricat ar invidia-o poate unele femei pentru "norocul" ei si oricate eforturi facea sa arate pefect, colaceii de grasime stateau cuminti la locul lor, ca o piatra pe suflet...

Lucrurile au mers asa cativa ani de zile, pana cand , in urma trairii unei dezamagiri, ea a inceput sa lucreze mai mult cu ea insasi, a pornit intr-o calatorie de "cautare a sufletului". Ceea ce aceasta femeie a descoperit - si despre asta vreau sa va vorbesc azi - a fost faptul ca ceva lipsea din viata ei. Undeva, pusese stop vietii din ea, invartatindu-se si danadu-se peste cap sa fie asa cum credea ea ca celorlalti le-ar placea, printre altele, muncind intr-un domeniu care aparent o pasiona, insa in fapt nu ii implinea sufletul. 


Uimitor  a fost faptul ca in momentul in care privind adanc in sufletul ei sa vada de unde ii venea neimplinirea a hotarat sa isi dea demisia din postul (de succes de altfel) pe care il avea, realizand ca ce isi doreste de fapt este sa renunte la a mai pune accentul in mod obsedant pe exterior si sa isi descopere si exprime frumusetea interioara prin ceea ce face, ea a slabit in doar doua sapatamani 6 kg!!! Fara diete, fara nimic. Piatra de pe suflet cazuse si ea a lasat-o in urma, mergand mai usoara spre scopurile profunde ale vietii ei (acest serviciu in lumea modei era in cazul ei "piatra" de incercare pe care o tot purtase fara sa isi dea seama pana atunci pe suflet) . 


Pe mine m-a pus pe ganduri povestea aceasta...
M-a facut sa imi privesc cu mai mult curaj corpul, ca pe un mesager si ca pe un prieten si sa ma opresc ca sa il ascult. Si daca vrei, o sa iti pun si tie aceeasi intrebare revelatoare, care pe mine m-a ajutat astazi sa fiu mai aproape de mine, sa ma inteleg mai bine. Si sa imi regasesc curajul sa apas din nou butonul  PLAY acolo unde inima mea s-a oprit.


Intrebarea mea pentru tine, draga femeie, este : 

Este oare posibil ca undeva, intr-unul din aspectele vietii tale, tu sa fi apasat pe butonul de pauza? 

Exista ceva ce iti provoaca discomfot si te sperie sau ceva de care ai uitat, preocupata prea mult de prea multe alte probleme?

Poate ca asemenea ei, nu esti multumita cu ceea ce daruiesti lumii sau de serviciul pe care il ai, dar ai renuntat sa iti mai cauti adevarata pasiune si moduri noi, accesibile tie in acest moment, de a iti exprima sufletul?

Sau poate ca in relatia ta de cuplu ai dori sa faci unele schimbari, dar nici nu indraznesti sa incepi, pentru ca durerea este prea mare? 

Poate exista vise pe care le-ai ingropat? Lucruri dragi tie la care ai renuntat? 

Unde ai renuntat, la care parte din tine? 

Iata un mic cadou, pentru intalnirea cu sufletul tau:



Mediteaza un pic la aceste intrebari. Nu ca trebuie neaparat sa fim toate trase prin inel si incadrate in tiparul 90-60-90. Nu sunt pentru asta. Ce imi doresc este sa vad femeile implinite si fericite. De ce sa purtam pietre de moara pe suflet care ne ingreuneaza mintea, inima si trupul, cand putem zbura, cu aripile libere? 

Intreaba-te acum, poate ca ai putea sa apesi din nou butonul "PLAY" in inima ta si sa te joci putin, ca un copil, sa fii creativa, sa cauti solutii noi si noi perspective? Poate ai putea sa iti amintesti mai des de tine, de tot ce-i frumos si pur si merita? Poate ai putea sa te lasi sa simti ca in viata ta TU esti regina?

Daca da, te pot ajuta in calatoria ta. Imi poti scrie pentru o sedinta de coaching ori sa te inscrii pentru a face parte din urmatoarea serie  a Grupului de Feminitate, (detalii aici), unde lasam sufletul feminin sa se desfasoare si sa isi reveleze minunile si forta, invatand sa fim surori in inima altor femei si mai ales surori propriului suflet.. Sau poti pur si simplu sa iti iei azi, acum, o pauza, sa meditezi  la viata ta, sa iei contact cu sufletul tau si sa te iubesti putin mai mult.

Vom continua sa "dezumflam" colacul de salvare de care nu avem de fapt nevoie si va voi dezvalui inca doua secrete despre kilogramele in plus si cum sa ne eliberam de ele iubindu-ne mai mult. O sa va si povestesc la Grup ce efecte are asta asupra mea.

Pana atunci, te rog daruieste-i azi sufletului tau un moment de iubire. Un moment mai lung, in care sa faci ceva ce te apropie de fericire.

Cu mult drag,
Alina Gabriela Dospinescu
ARTA-FEMINITATII Life coach


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)