Lagatura periculoasa intre sutiene si cancerul la san!

Da, un sutien poate fi atragator, sexy, fermecator, provocator si multe femei nu isi pot imagina viata fara el. Insa se pare ca sutienul poate fi chiar mortal, deoarece exista clare dovezi ale unei legaturi intre sutiene si cancerul la san.
Sydney Ross Singer si Soma Grismaijer au scris o carte intitulata Imbraca-te Mortal / Dressed To Kill. Ei au intervievat peste 4 000 de femei din cinci orase mari americane in decurs de doi ani. Jumatate dintre femei au fost diagnosticate cu cancer la san. Acestia au descoperit ca:
75% dintre femeile care au dormit cu sutienele pe ele au dezvoltat cancer la san
1 din 7 femei care au purtat sutien mai mult de 12 ore pe zi a dezvoltat cancer la san
1 din 168 de femei care nu au purtat sutien a dezvoltat cancer la san
Foarte interesant este faptul ca, dupa o luna de la renuntarea la sutien, femeile cu chisturi, dureri la san sau sani sensibili la atingere au descoperit ca simptomele au disparut.

Marimea sanilor, simetria si cancerul la san

Un articol publicat in 1991 in Jurnalul European al Cancerului a precizat ca inainte de menopauza, femeile care nu purtau sutien au avut un fator de risc de cancer la san la jumatate fata de purtatoarele active de sutien. Informatiile mai sugereaza si ca marimea cupei (si a sanului) ar putea fi un factor de risc pentru cancerul la san.

Cancerul nu este o boala

Andreas Moritz a dezvaluit ca femeile japoneze, fidjiene si femeile din alte culturi au fost au inceput sa aiba o crestere a sanselor de dezvoltare a cancerului la san atunci cand au inceput sa poarte sutiene. Cartea lui explica modul cum cancerul este un mecanism de vindecare adaptiva, argumentand ca oamenii ar muri mai repede daca corpul nu ar forma celule canceroase.
Sutienele si corsetele pot reduce nivelul de melatonina (hormon cu rol complex in organism, care regleaza ceasul biologic)
Cercetatorii japonezi au observat ca sutienele pot micsora melatonina cu 60%, aspect foarte important in aceasta corelatie, avand in vedere faptul ca melatonina are proprietati anticancerigene. Si cercetatorii spanioli au scris despre utilizarea melatoninei in prevenirea si tratarea cancerului la san.
Nu exista nici un dezavantaj in a fi prudent. Multi dintre noi nu au nevoie sa astepte pentru a face ceva care pare in mod intuitiv sa aiba sens. Avand in vedere alarmanta rata a prevalentei cancerului la san si tendinta crescatoare de a inlatura parti ale corpului pentru a ne imbunatati sansele, am putea fi receptivi la o mica modificare a comportamentului.

Lucruri pe care le poti lua in considerare:

Stai fara sutien cat mai mult timp posibil.
De fapt devine tot mai usor. Atunci cand acesti muschi si ligamente sunt fortate sa poarte greutatea sanilor nostri, muschii se tonifiaza. Cu cat porti mai mult timp sutien, cu atat ai mai multa nevoie sa il porti. Muschii pieptului si ligamentele sanilor se atrofiaza, ceea ce te face dupa aceea sa te simti inconfortabil cand esti fara sutien.
Un studiul francez efectuat timp de 15 ani de catre profesorul Jean-Denis Rouillon de la Besancon CHU a observat ca „din punct de vedere medical, fiziologic si anatomic, sanii nu dobandesc nici un beneficiu de pe urma faptului ca greutatea lor este sustinuta de un sutien”. Au existat insa oarece dovezi ca eliminarea sutienului a ajutat la alinarea durerii de spate. El a descris purtatul sutienului ca pe o „falsa nevoie”.
Da-ti jos sutienul cand esti acasa. Nu purta sutien in pat. Daca esti esti preocupata de modul cum arati cand iesi din casa, incearca purtatul neglijeului, un material mai gros sau pernute pentru acoperirea sfarcurilor. Are sens sa porti un sutien suport eventual cand faci exercitii fizice.
Poarta sutiene largi din materiale mai moi si evita-le pe cele cu suport rigid.
Sutienele stramte si cu structura rigida restrictioneaza drenajul limfatic si favorizeaza congestia si stagnarea materiei toxice care se presupune ca ar trebui sa fie evacuate prin fluidele excretate. Mai mult, inchiderea vaselor limfatice reduce aportul de oxigen si nutrienti catre celule.
Michael Schachter, doctor in medicina, a scris ca sutienele si hainele stramte pot impiedica fluxul limfei si pot contribui la dezvoltarea cancerului la san.
John MacDougall, doctor in medicina, a scris in The Lancet ca inflamatiile repetate datorate sutienelor care strang sanii sunt implicate in chisturile si umflaturile dureroase ale sanilor, dezvoltarea de cicatrici si infundarea canalelor mamare, toate fiind asociate cu un risc crescut de cancer la san.
Metalul din structura rigida a sutienelor poate crea un „efect de antena”, potrivit parintelui kinesiologiei aplicate, George Goodheart, doctor in chiropractica. Presarea repetata a metalului asupra unui punct de acupunctura poate cauza stimularea pe termen lung a punctelor reflexe neuro-limfatice corespunzatoare ficatului, vezicii biliare si stomacului. „Cel mai probabil ca femeia se va imbolnavi; incet si pe tacute”, a spus John Andre, doctor naturist si in chiropractica.
Scoate afara balenele cupelor!
Nu este nevoie sa iti arunci sutienul scump cu balene rigide. Daca tai o mica deschidere la un capat al cupei, poti sa inlaturi manual balenele din fiecare cupa. Probabil vei descoperi ca sutienul sprijina sanii aproape la fel de bine si fara aceste balene rigide. Nu te lasa pacalita. Ele pot arata ca din plastic, dar de fapt este metal invelit in plastic. Daca vezi ca totusi ai nevoie de suport, poti cumpara si insera balene de plastic.

Cat de des purtati sutien? V-ati gandit vreodata sa renuntati la el? Scrieti-ne parerile voastre in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)