Treceți la conținutul principal

Femeia îndrăgostită


Trupul tău este departe de mine,
dar există o fereastră deschisă
dinspre inima mea către a ta.
Din această fereastră, asemenea lunii
Îți trimit în secret mesaje.
- Rumi –

Inima unei femei îndrăgostite se dilată, îşi pierde contururile şi începe să iubească locuri, oameni, melodii şi obiecte care au legătură cu el. Dacă circumstanţele o împiedică să-şi manifeste afecţiunea, îi va spune ce simte. Pentru că îşi doreşte ca el să se ştie iubit. Cel mai bun. Adorat, dincolo de proiecţiile unei inimi aprinse.

Femeia puternică, sigură pe capacităţile ei devine vulnerabilă în prezenţa lui. Continuă să aibă încredere în ceea ce este și totodată se simte expusă când rămâne doar cu el. Pentru că este deschisă, iar acest bărbat poate vedea dincolo de calmul aparent atunci când o privește. O simte, chiar dacă el însuși devine vulnerabil. Dar tocmai asta este frumos când doi oameni se întâlnesc. Și când spun oameni nu mă refer doar la trupurile lor.

Femeia îndrăgostită iubește. Pentru că se îndrăgostește cu sufletul, cu mintea și apoi cu trupul. Pentru că nu cunoaște altă cale. Dacă rațiunea îi spune că ar fi mai bine să se retragă, ea încuviințează, dar continuă să viseze, sa-și dorească atingerea lui, să vrea să-l cunoască și să petreacă timp împreună. Pentru că logica pentru ea nu este o opțiune atrăgătoare. Și pentru că are încredere în el.

Ochii unei femei care iubește sunt clari și plini de strălucire pentru că îl văd pe el. Pentru că nu există altă cale.

O femeie îndrăgostită este copil, amantă desăvârșită, mamă și prietenă. Este pentru el sursă de lumină și motivație, iar ea simte asta. Surprinde prin amestecul de blândețe și sălbăticie, emoții, neîndemânare, maturitate emoțională, profunzime, bucuria pe care și-o manifestă ca un copil și naturalețea cu care dăruiește.

Femeia îndrăgostită știe ce vrea și nu este dispusă să accepte mai puțin de la bărbatul pe care îl iubește. Pentru că îl vrea cu totul, îl vrea îndrăgostit de ea fără remediu, îl dorește din cap până în picioare, îl dorește doar dacă știe și el la fel de clar ce vrea, adică pe ea.

Când iubește, femeia renunță la rațiune, dar își păstrează aspirația cea mai profundă: aceea  de a fi adorată, privită, cucerită cu perseverență și iubită cu atingeri, cuvinte și dăruire sufletească. De a fi a lui. Prioritatea lui, bucuria lui, ideea lui de intens, căutarea și destinația lui. Pentru că el este al ei. Soarele ei, locul ei și sursa ei de liniște. 

Autoare: Anca C

Comentarii

ETERNULUI FEMININ ♥♥♥

ETERNULUI FEMININ ♥♥♥

ETERNULUI FEMININ ♥♥♥

Dedic acest blog
ETERNULUI FEMININ,
Forta tainica din fiecare femeie
Izvorul viu al iubirii, frumusetii,
plenitudinii si sublimului,
Lumina calauzitoare
care straluceste vesnic in noi.

Postări populare de pe acest blog

Cunoaste-ti umbra si imprieteneste-te cu tine!

Până nu demult, eram convinsă că în viaţa trebuie să te apropii de perfecţiune. Munceam să fiu bună, pozitivă, să mă dezvolt continuu, să adaug în vocabularul meu cuvinte frumoase. Până aici nimic neobişnuit, ai să-mi spui. Poate!

Suntem învăţaţi să ne purtăm frumos în societate, să ne adresăm cu respect oamenilor din jurul nostru, să mulţumim formal, să ne lăsăm la urmă şi să-i punem pe primul loc pe ceilalţi. Şi de aici şi până la a te departa complet de tine, e doar un pas. Şi groapa se adânceşte tot mai tare şi tu nu mai întelegi nimic. Şi vine un moment în care te revolţi şi toata bunătatea ta e înlocuită de răutate, invidia ia locul generozităţii, lumina se transformă în întuneric.

“Acolo unde există multă lumină, umbra este adancă.” Goethe

Momentul revoltei tale, este momentul în care umbra ta vrea să  iasă la suprafaţă, să o cunoşţi şi să o accepţi în viaţa ta. Până nu vei accepta că eşti şi bine şi rău, şi alb şi negru, şi iubire şi ură, ai să trăieşti în minciună şi ai să…

ESTI FRUMOASA !

ESTI  FRUMOASA

Nici nu e nevoie sa iti spun eu asta.

Da, e bine sa o auzi din cand in cand de la ceilalti, ca pe o reamintire, dar frumusetea este in tine dintotdeauna.

Oare de ce ni se poate spune de 99 de ori cat de frumoase, de minunate, de speciale suntem si cu toate acestea, daca auzim un singur cuvant de rau despre noi insene ne cuprinde teama si ne intra in minte un semnal de alarma, producand rani sufletesti ?Chiar esti FRUMOASA.


Oricand iubesti, oricand zambesti, oricand ii ingrijesti pe cei dragi, oricand ai inima deschisa - esti exceptional de vie , de fermecatoare si de frumoasa. Esti frumoasa cand Viata creste in jurul tau.

Nu exista alt secret al frumusetii...
Nu trebuie sa se petreaca niciun miracol, nici sa descoperi vreo crema de frumusete secreta..:)
Miracolul exista deja. Miracolul esti chiar TU.

Suntem frumoase, perfecte, atata timp cat Iubirea ne strabate. Oricand daruim si iubim.

Cu cat daruiesti mai mult si celorlalti oameni acest miracol -care esti TU - cu atat vei cre…

Marirea si tonifierea sanilor

Cel mai eficient mijloc de marire si/sau de tonifiere a sanilor, cu efect sigur si de durata este un masaj care provine din traditia taoista si se numeste ''exercitiul caprioarei'':
1. Asezati-va astfel incat sa puteti presa calcaiul unuia dintre picioarele dvs. pe deschizatura vaginului. Trebuie sa apasati destul de tare pentru a simti o presiune destul de puternica si continua. Daca nu puteti sa va deplasati piciorul in aceasta pozitie, atunci asezati un obiect rotund si destul de dur - o minge de tenis, de pilda - pe deschidura vaginului, daca este posibil chiar si pe clitoris. Veti simti desigur o senzatie agreabila cauzata de dinamizarea energiei sexuale.
2. Frecati-va puternic palmele una de cealalta, timp de aproximativ un minut. Aceasta va va energiza si va va incalzi mainile.
3. Asezati-va mainile pe sani si simtiti cum energia si caldura mainilor dvs. patrunde prin piele.
4. Masati-va incet sanii, cu miscari circulare spre interior, care se realizeaza roti…

http://elmisattva-nonduality.blogspot.com/