9 lucruri pe care femeile ar trebui sa le invete de la pisici


Vă doriţi o viaţă fericită şi plină de succese? Învăţaţi de la pisicile voastre!
1. Fii atenta si prezenta!
Pisica, în tot ceea ce face, se dedică 100% acelei activităţi. În timp ce noi suntem ocupaţi zilnic să alergăm după diverse lucruri neimportante, să ne îndeplinim taskurile, uitând să fim atenţi la detalii, pisica, indiferent ce face, este prezentă. Cu fiecare muşchi, cu fiecare nerv, cu fiecare mişcare, este concentrată pe ceea ce se întâmplă. Fie că se joacă, fie că vânează, fie că se alintă, acest lucru este cel mai important pentru ea, observând totodată orice schimbare în jurul ei.
Cum putem exersa? Simpla deschidere a uşii poate fi un exerciţiu: deschide uşa cu cheia concentrându-te numai pe asta. Sinte suprafaţa cheii în mână, ascultă sunetul făcut de broască, simte momentul de rezistentă când întorci cheia.



2. Răbdare, rezistentă, perseverenţă.
Pe noi, oamenii ne caracterizează sintagma “Dă , Doamne, dar imediat!”. Vrem de toate, şi dacă se poate, instant. De preferinţă, fără efort. Iar dacă nu ne iese din prima, ne supărăm şi plecăm. Pisica, în schimb, e în stare să pazeasza gaura şoricelului ore întregi, fără să crâcnească. Crede în ceea ce şi-a propus şi nu regretă nici timpul, nici efortul investit.
3. Relaxeaza-te!
Noi alergăm, lumea e într-o cursă nebună spre nu se ştie ce. Unora ni se pare că odihna este timp pierdut de pomană. Că dacă se opresc, rămân în urmă. Alţii au nevoie de condiţii speciale de relaxare, o ambianţă anume. Pisica nu-şi face probleme de genul acesta! Ea e în stare să stea cu burta la soare, în cele mai ciudate locuri şi în cele mai haioase poziţii. Ea ştie să-şi găsească echilibrul între activitate şi pasivitate.


4. Ocupă-te de tine!
sau “mens sana în corpore sano”. O pisică se spală, se ocupă de gheruţe, îşi ţine blăniţa aranjată. Dacă nu se toaleteaza, înseamnă că e bolnavă sau bătrână. Pisica parcă ştie că un aspect exterior plăcut oglindeşte o sănătate fizică şi psihică bună.
5.Întinde-te!
După un somn bun, pisica se întinde ca un adevarta maestru de yoga. Îşi curbează spatele apoi se întinde cât ajunge. Spatele constituie sprijinul principal al corpului, aşa că ar trebui să-i acordăm câte o dezmorţire, mai ales dacă avem un job de birou.


6. Rămâi curioasa şi jucăuşa!
Uită de normele sociale ale adulţilor care se conduc după “trebuie”, “e voie”, “nu se face”. Uite aşa se pierde bunătate de spontaneitate şi curiozitate copilărească, determinandu-te să eviţi orice schimbare, orice perturbare a ordinii tale zilnice, orice ieşire din zonă de comfort, cum ar spune psihologii. Pisicile în schimb sunt deschise la nou, interesate, gata să descopere şi să experimenteze lucruri noi.
7. Sa stii ce vrei!
Mulţi consideră pisicile egoiste, autonome şi calculate. De fapt, ele ştiu ce vor, aşa că îşi exprimă dorinţele în mod clar, sincer şi consecvent, până când şi primesc ceea ce vor. Oamenii de multe ori se lasă purtaţi de val, fără să ştie ce vor, nu-şi urmăresc ţelurile destul de consecvent, sau se agaţă de alţii din jur pentru a le rezolva problemele.


8. Spune Nu!
Pisica ştie să zică Nu!, prin gesturi, scuipat, chiar zgâriat. Oamenii câteodată uită să spună Nu! Mai ales femeile. Totuşi, pentru un echilibru psihic bun, ca să ne păstrăm stima de sine, este important să stabilim nişte limite şi să spunem Nu! atunci când e cazul.
9. Ridică-te intotdeauna!
Fie, ar trebui să zic “cazi în picioare”. Pisica are 9 vieţi şi cade totdeauna în picioare. Nouă ne trebuie o forţă interioară puternică, flexibilitate sufletească, adaptabilitate, ca să ne ridicăm din cele mai grele situaţii, aparent fără ieşire. Cu alte cuvinte, lăsaţi trecutul deoparte, fiţi atenţi la prezent, căci acesta ne defineşte viitorul.
Sursa: iby.ro


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)