CUM SA-TI GASESTI SUFLETUL PERECHE FARA SA-TI PIERZI SUFLETUL


ASON & CRYSTALINA EVERT

Daca speri sa pui bazele unei relatii de durata, trebuie sa inveti sa iubesti dincolo de emotii. Majoritatea oamenilor cred ca dragostea e o emotie coplesitoare. De obicei, vorbim de dragoste la prima vedere cand doi oameni se indragostesc instantaneu si relatia lor ajunge la bun sfarsit, dar motivul pentru care relatia lor dureaza, nu se datoreaza sentimentului misterios avut cand s-au vazut pentru prima oara. Relatia functioneaza pentru ca ei aleg sa se iubeasca unul pe celalalt printr-o sumedenie de fapte bune si de sacrificii, mult timp dupa ce pasiunea dispare.
Sentimentul de a fi indragostit e palpitant, dar nu trebuie confundat cu dragostea propriu-zisa. Emotiile vin si pleaca. Daca egalam emotiile cu dragostea, vom ajunge la concluzia ca atunci cand sentimentele se estompeaza si dragostea dispare. Dar, daca asa stau lucrurile, atunci acea persoana nu a iubit de la bun inceput. Era indragostita doar de propriile emotii.

Cum stii cand trebuie sa spui DA unui barbat ?

1.Incepeti prin a pune temelia unei prietenii.

2. Ia-ti angajament fata de el numai daca te vezi ramanand cu el pe o perioada lunga de timp. Iata zece intrebari pe care sa ti le pui inainte de a incepe o relatie de iubire :

-Pot avea incredere totala in el ?
-Imi respecta visele si telurile in viata?
-Trateaza toate femeile cu respect ?
-S-a despartit recent de alta femeie ?
-Ce cred fostele lui iubite despre el ?
-Ii pasa de fericirea mea sau numai de a lui ?
-Sunt o persoana mai buna cand sunt cu el ?
-Ar fi un tata bun?
-Dupa ce ne petrecem timpul impreuna ma simt pretuita sau folosita si speriata ?
-Ma va ajuta sa evoluez sau imi va sta in cale ?


3. Exprima-ti clar dorintele. Daca barbatul nu e suficient de matur pentru a-ti spune limpede ce vrea, atunci nu merita sa fie cu tine.

4. Implica-ti familia. Cu cat esti mai matura si mai chibzuita, cu atat mai mult iti implici familia in relatiile tale.

5. Cauta voia lui Dumnezeu. Daca vrei ca relatia ta de iubire sa aiba un scop si un sens, atunci ea nu poate fi izolata de scopul si sensul tau in viata. Inainte sa-ti poti iubi partenerul cu adevarat, Dumnezeu vrea sa fii sigura si multumita doar cu Iubirea Lui. Numai atunci ii vei putea permite Lui sa-i iubeasca pe altii prin intermediul tau.


Altfel, o relatie poate lua locul lui Dumnezeu in inima ta. In loc sa reflecte dragostea lui Dumnezeu, o inlocuieste. Daca relatia ta cu Dumnezeu este pe locul doi, dupa relatia cu un barbat, acesta din urma poate deveni un idol. Va domni peste inima ta si iti va influenta nivelul de fericire, iar uneori vei ajunge sa suferi insuportabil.  Te vei pierde. Pentru ca lucrurile sa decurga de la sine spre binele tau cel mai inalt, pune-l pe Dumnezeu pe primul loc.

Sursa: elfa sattva

Comentarii

  1. Ultimul paragraf vorbste despre un mare adevar.... Mai intai Dumnezeu...astfel nu te vei pierde nici pe tine nici pe El si in final nici pe el (lover-ul :P)... Multu :*

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)