Maria Magdalena, iubita secretă a lui Iisus?

„Când l-am văzut pe Iisus şi ochii noştri s-au întâlnit, am înţeles că noi am fost predestinaţi unul altuia.” – spune manuscrisul Mariei Magdalena, un text transmis prin channeling unei femei-medium speciale, pe care îl poţi citi în întregime la acest link. Sună uimitor, dar conţine unele idei vehiculate şi de multi alţi cercetători ai acestui personaj enigmatic. În evangheliile canonice, Maria Magdalena este menţionată ca prima femeie vindecată de Iisus Hristos, pe care ea apoi l-a urmat. Tot ea este cea căreia Iisus i s-a arătat prima oară după Înviere. Legenda ei este spectaculoasă, pentru că se credea că era prostituată – adică o expresie a păcatului însuşi – şi a atins apoi o treaptă superioară de sfinţenie.
Unii experţi o numesc chiar apostola apostolorum – apostola apostolilor, pentru că ea a fost împreună cu Iisus în timpul predicilor lui, a fost martoră la moartea şi la învierea lui şi le-a transmis şi celorlalţi învăţătura. De altfel, ea a fost prima care a înţeles că Iisus a înviat. Din această perspectivă, se poate spune că Maria Magdalena a adus o contribuţie esenţială la întemeierea creştinismului.
Există şi o evanghelie apocrifă care îi este atribuită ei. Manuscrisul a fost găsit în 1896, lângă localitatea Nag Hammadi, în Egipt. Ulterior, două copii în limba greacă a acestui document au fost descoperite în nordul aceleiaşi ţări. Cercetătorii au stabilit că  Evanghelia după Maria Magdalena a fost redactată în jurul anului 160 d.H.
Enigmatica femeie a revenit în atenţia publicului cu ocazia lansării romanului Codul lui Da Vinci, al lui Dan Brown. Acesta îndrăzneşte să afirme că personajul aflat în dreapta lui Iisus în tabloul Cina cea de taină, pictat de Leonardo da Vinci, despre care se credea până acum că este feciorelnicul apostol Ioan, este nimeni altcineva decât Maria Magdalena. Mai spune şi că ea era căsătorită cu Iisus şi că au avut un copil, din care îşi revendică originea dinastia Merovingiană.
Cu prilejul acelei Cine de taină, Iisus ar fi numit-o pe Maria Magdalena garant al Noului Legământ al lui Dumnezeu cu oamenii. Această decizie nu a fost agreată de unii dintre ceilalţi apostoli, mai ales de Petru, care ar fi fabricat apoi povestea în care se spune că ea era prostituată.
E foarte greu să fii sigur în privinţa documentelor care ne-au parvenit din acele vremuri. Multe dintre ele nu sunt complete, iar cele din care nu lipseşte nimic au fost copiate de multe ori de-a lungul timpului. Unii dintre cei care copiau făceau şi comentarii personale, pe care următorii copişti le includeau în text ca atare. Apoi, au mai fost şi sinodurile bisericeşti. Motivele pentru care unele pasaje erau înlăturate au fost marcate de multe ori de interese politice şi economice.
Dacă ar fi să ne luăm după manuscrisul transmis recent prin channeling, Maria Magdalena era iniţiată în secretele Egiptului, în Alchimia lui Horus şi în Cultul Magiei Sexuale al lui Isis (toate acestea au la bază principiul continenţei sexuale). Purta o anumită brăţară de aur, la fel ca toate celelalte femei care aparţineau ordinului Magiei Sexuale. În ochii evreilor contemporani, aceasta însemna: „prostituată” – şi aşa a ajuns să fie considerată şi în Evanghelii, insa asa-numitele prostituate sacre erau de fapt preotese ale lui Isis, femei initiate, foarte pure si foarte intelepte, ce erau pastratoarele tainelor spirituale .
Poate ca nici pe vremea aceea nu toti oamenii de rând înţelegeau că sexualitatea poate fi sacră, chiar dacă existau temple speciale pentru aceasta, insa aceste preotese erau totusi privite cu un inalt respect, consideratie si chiar veneratie. Manuscrisul susţine că tehnicile secrete sexuale pe care Maria Magdalena le-ar fi practicat împreună cu Iisus l-ar fi ajutat să-şi îndeplinească Opera. Biserica a vrut insa să priveze femeile de aceste învăţături, luându-le astfel puterea, caci puterea femeii initiate in secretele sexulaitatii sacre si ale spiritualitatii stravechi reprezantau un pericol pentru acei reprezentanti ai Bisericii ce urmareau o suprematie absoluta asupra oamenilor de rand. Geniul Mariei Magdalena este controversat, dar poartă recunoaşterea lui Iisus – de altfel, singura care contează.
O altă evanghelie apocrifă, cea după Filip, spune că Maria Magdalena era discipola favorită a lui Iisus. Dacă El a ales-o pentru a-i apărea prima oară după Înviere, dacă ea a înţeles măreţia situaţiei şi ne-a transmis-o apoi nouă tuturor, mai are rost să ne întrebăm dacă era o fiinţă spirituala, speciala, initiată sau nu?

Comentarii

  1. dragele mele ,
    au trecut 2000 de ani ,credeti ca EL la nivelul de evolutie spirituala pe care il are ACUM si-ar m-ai ghida IUBITA spre practici tantrice de mana stanga ?
    e o vreme de mult trecuta......
    biserica catolica deja confirma ca s-a facut confuzie si au retras statutul de prostituata pe care il atribuise ei.
    am inteles ca v-a aparea un film in care ISUS este privit ca homosexual .........
    cred ca biserica v-a regreta ca a negat relatia de cuplu pe care Ei au avut-o ....
    rolul Ei este de a transmite mai departe mesajul LUI : de iubire ,credinta spirituala si unitate divina.
    cu drag ,
    m

    RăspundețiȘtergere
  2. Scumpe si nepretuite fete.....sunteti minuni Dumnezeiesti! este cel mai bun articol ...cel mai maret mesaj, este raspunsul la toate framantarile inimii mele...Am stiut mereu in inima mea ce Dumnezeu a ales sa fie femeie...Aceste randuri imi confirma ca nu sunt eretica sau mai stiu eu cum . Va multumesc ca existati. Va imbratisez cu iubire si bucurie. Chiar suntem o specie::::

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)