Cum să te bucuri mereu de senzualitatea ta

Cum să te bucuri mereu de libidoul tăuSe spune că bărbații se gândesc la sex mai mult decât femeile. Că au dorința amoroasă mai trezită decât femeile. Că noi avem nevoie de tandrețe pentru a ne deschide erotic. Toate acestea cred că sunt, cel puțin în unele cazuri, adevărate.

Dar sunt și femei cu o dorință amoroasă mare și chiar foarte mare. Femei are își doresc să facă dragoste frenetic. Care trăiesc viața orgasmatic în toate aspectele ei. Care simt că fac dragoste atunci când privesc florile, când savurează mireasma cireșilor înfloriți, când razele Soarelui le mângâie fața. Care doresc cu frenezie îmbrățișarea iubitului. Care se dăruiesc cu intensitate când fac dragoste. Care simt că în ființa lor e o dorință amoroasă nesfârșită, ca un izvor dătător de viață. Ești și tu una dintre aceste femei?

Ce facem când simțim o dorință amoroasă atât de mare? Am fost învățate că avem nevoie de cineva, de un iubit, pentru a ne satisface dorința amoroasă. Am fost învățate că dorința noastră amoroasă poate fi satisfăcută doar în cadrul relației de cuplu. Dar ce ne facem dacă avem o dorință amoroasă foarte mare iar iubitul e plecat în delegație sau foarte ocupat cu un proiect la servici sau dacă nu avem iubit?

Eu mi-am pus această întrebare pentru că nu am mai vrut să-mi neg sau să-mi reprim dorința amoroasă atunci când nu am cadrul exterior pentru a-mi fi satisfăcută. Și am găsit răspunsul.


Dorința amoroasă este o energie

Dorința amoroasă este o energie pe care o putem gestiona așa cum dorim. De fapt, dorința amoroasă este o formă de manifestare a energiei sexuale. Tantricii și taoiștii au descoperit cu mult timp în urmă aceasta și au pus la punct metode eficiente pentru controlul energiei sexuale în scopul îmbunătățirii calității vieții, împlinirii lăuntrice și transformării spirituale.

Femeile care practică tehnici tantrice sau Amorul curativ (din sistemul taoist) au descoperit că pot avea tot timpul o dorință amoroasă intensă și totuși să nu fie deloc frustrate. Ele au învățat să-și gestioneze propria energie sexuală astfel încât să fie permanent împlinite, atât când sunt singure, cât și în relația de cuplu.


Acceptă-ți propria dorință amoroasă

Acceptă-ți propria dorință amoroasă și fă din ea o bună prietenă care îți aduce mereu zâmbetul pe buze. Unele femei tind să își reprime dorința amoroasă pentru că nu au condițiile exterioare pentru ca acesta să le fie satisfăcută.

Reprimarea dorinței face să apară tensiuni și probleme individuale sau în cuplu:
- devenim agitate sau deprimate;
- ne scade stima de sine;
- ne scade buna dispoziție;
- ne învinovățim iubitul pentru insatisfacția noastră și îi facem reproșuri pentru tot felul de nimicuri;
- ne închidem afectiv față de iubit;
- pot apărea în timp probleme de sănătate la nivel genital.


Învață să-ți simți și să-ți controlezi dorința amoroasă fără să o reprimi 

Iată în continuare o tehnică simplă care te poate ajuta foarte mult să te simți mult mai bine cu tine însăți și cu dorința ta amoroasă.

Așează-te confortabil pe un scaun, cu spatele drept și închide ochii. Fii atentă la tine, la ceea ce simți. Devino conștientă de dorința ta amoroasă. Accept-o așa cum e: mică, mare, gigantică. Bucură-te de ea. Las-o să-ți umple întreaga ființă. Simți cum apare în ființa ta o stare de bine, de încântare, de vitalitate, de bucurie de a trăi. Fixează această stare în ființa ta.

Când revii din această scurtă meditație, păstrează aceste stări: de bine, de încântare, de vitalitate, de bună dispoziție, libertate interioară, stimă de sine. Devino conștientă că în tine se află o putere tainică. Aceasta este chiar sexualitatea ta feminină. Descoper-o și bucură-te de ea!
Cum să te bucuri mereu de libidoul tău

Savurează amorul conștient

Nu aștepta ca cineva din exterior să se ocupe de dorința ta amoroasă. Învață să te ocupi singura de ea. În felul acesta întâlnirile tale cu iubitul nu vor mai fi ca o cursă disperată pentru satisfacere sexuală. Vei avea o disponibilitate mult mai mare pentru a simți intimitatea cu el, pentru a vă împărtăși iubirea și chiar pentru a savura actul amoros.

E mult mai împlinitor să mănânci o mâncare gustoasă pe îndelete, savurând fiecare înghițitură, decât să mănânci foarte repede pentru că ești disperat de foame. La fel e și cu amorul.

Când înveți să-ți controlezi energia sexuală și dorința amoroasă, nu vei mai fi „disperată” să faci amor, ci vei fi deschisă, vie, efervescentă și încrezătoare în puterea ta sexuală feminină. Trăirile vor fi mult mai ample.

Controlul energiei sexuale duce la o complexitate mult mai mare a trăirilor amoroase. Acestea vor fi totodată mult mai intense.

Îți doresc o viață amoroasă împlinită și te invit să lecturezi două cărți excepționale care prezintă tehnici taoiste pentru conștientizarea și controlul energiei sexuale:

Sursa: venus.org.ro
Autoare: Adina Gheorghe

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)