Descopera specificul tau emotional -Testul Arborelui

                                                
Testul Baumsau "testul copacului", cum este cunoscut de catre publicul larg, a fost inventat de catre psihologul german Charles Koch, in anul 1952 si este folosit si astazi, in lumea intreaga, ca o buna metoda de a analiza individualitatea unei persoane, subliniind specificul sau emotional.
Copacul devine un indice al comportamentului psihologic deoarece in intreaga istorie a umanitatii, acesta este un element important in toate mitologiile. Psihologii si psihiatrii descifreaza un desen din mai multe perspective. Interpretarea desenului unui copac este foarte apropiata de analiza scrisului unei persoane.
Desenul, ca si scrisul, pot arata o sumedenie de informatii despre felul de a fi al unei persoane. Exista nu mai putin de 59 de detalii ale unui desen care ii intereseaza pe psihologi atunci cand privesc desenul unui copac, cum ar fi radacinile, trunchiul, ramurile, coroana, frunzele, nodurile, umbrele, simetria si alte trasaturi arhetipale ale copacului.
Noi va propunem sa folosim „Testul Copacului” doar ca pe o metoda de relaxare si de joaca. In acelasi timp, ca pe o metoda de auto-anailza si de incurajare a reflectiei cu privire la propria persoana.

Ce trebuie sa faci?

Ia o foaie si ceva de scris si deseneaza un copac. Nu sta prea mult pe ganduri. Trebuie sa il desenezi repede, „asa cum iti vine”, incearca sa nu fie ceva prea elaborat.
Dupa ce ai sfarsit desenul, poti afla rezultatele testului.

Trebuie sa urmaresti aceste aspecte ale desenului tau:

1. Radacina
2. Trunchiul
3. Ramurile
4. Frunzele sau fructele


Radacina

Modul cum ai desenat radacina vorbeste despre cat de conectata la realitate esti. Daca nu ai desenat deloc radacina copacului, aceasta poate sa insemne ca treci printr-o perioada de anxietate, de insecuritate.
Mai poate sa insemne ca nu esti deloc o persoana pragmatica si ca te simti mai degraba in sintonie cu latura boema a vietii.
Radacini groase, puternice, indica o personalitate foarte pragmatica, rationala, bine ancorata in realitate, ceea ce nu este neaparat un lucru 100%pozitiv, caci seriozitatea trebuie deturnata din cand in cand si viata privita cu ironie.

Trunchiul

Trunchiul simbolizeaza la modul general, modul tau de a fi. Liniile delicate si umbrele simbolizeaza timiditatea. Daca trunchiul copacului este mic, atunci esti o persoana careia nu ii place sa iasa prea mult in evidenta; daca este gros atunci inseamna ca detii multa forta interioara si iti place sa iesi in evidenta cu mult tupeu si cu zambetul pe buze.
Daca trunchiul copacului tau este frant, inseamna ca esti o persoana foarte sensibila, fragila pe din-interior, care are nevoie de protectie; poate sa indice si ca te afli intr-o perioada destul de dificila si ca ai nevoie de suport psihologic sau de sprijinul familiei si al prietenilor.

Ramurile

Ramurile pe care le-ai desenat simbolizeaza conexiunea ta cu lumea si oamenii din jur. Daca ai desenat ramuri mici sau daca acestea nu exista deloc, aceasta poate sa indice faptul ca iti este dificil sa te exprimi in public, sa te arati si sa comunici cu cei din jur. Ramurile groase indica o personalitate expansiva.
Ramurile ascutite indica o anumita tendinta catre agresivitate. Niste ramuri noduroase simbolizeaza dificultatea de a comunica cu ceilalti. Cand ramurile nu prea apar in desenul tau inseamna ca estei o persoana foarte atenta in privinta oamenilor, ca esti foarte selctiva in privinta celor care pot sau nu sa intre in cercul tau.

Frunzele si/ sau florile

Frunzele si/sau florile indica efortul tau de a atinge culmile succesului. Daca nu le-ai desenat deloc, s-ar putea sa fii o persoana care nu are deloc incredere in fortele proprii.
Frunze sau flori extrem de detaliat desenate, pot trada o tendinta obsesiv-compulsiva. Florile din copac simbolizeaza o persoana optimista.


Alte detalii

Daca ai desenat si fructele, atunci inseamna ca esti o persoana care are incredere foarte mare in ea insasi. Daca ai desenat un pom de Craciun, aceasta poate sa indice dorul de copilarie. Gaurile din trunchi pot sa indice incapacitatea de a te auto-controla.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)