Afectiuni ginecologice specific feminine si cauzele lor
Feminitatea, ca termen generic, cuprinde mai multe aspecte distincte - o femeie desavarsita este aceea care manifesta toate aceste aspecte in mod deplin. Nemanifestarea lor va determina diverse suferinte, intai in plan emotional, ulterior in plan energetic-functional si, in final, in plan fizic.
Fiecare dintre aceste aspecte are o zona a corpului predilecta la nivelul careia se proiecteaza:
- feminitatea manifestata in aspectul de iubire ocrotitoare, hranitoare, de daruire - are ca zona de proiectie sanii; nemanifestarea acestor trairi va genera initial frustrare, ulterior senzatii diverse la nivelul sanilor si, in final, mastoza fibro-chistica;
- feminitatea in aspectul de matrice originara, de maternitate generatoare, creatoare, de forta sustinatoare - se manifesta mai ales la nivelul uterului; reprimarea ei va duce in cele din urma, trecand prin etape similare, la aparitia fibromului uterin;
- feminitatea in aspectul de interactiune bipolara, erotica mai ales, dar si la nivel socio-familial - se reflecta preponderent in zona ovarelor; nemanifestarea ei va genera, intr-un final, chisturile ovariene.
Mastoza fibro-chistica
Sanii sunt legati de unul dintre cele mai elevate aspecte ale feminitatii: iubirea care se daruieste, ocroteste si hraneste. Nu este iubirea dominatoare (care isi lasa amprenta mai ales asupra inimii) si nu vizeaza nici aspectele erotice (care se proiecteaza mai ales in zona ovarelor). Pentru o femeie, iubirea materna este cea mai implinitoare forma de iubire. Blocarea manifestarii acestui sentiment este urmata de acumularea unor tensiuni in aceasta zona, cu aparitia de manifestari in plan functional (dureri si diverse alte senzatii) si, in final, a patologiei organice - cel mai frecvent, diverse forme de mastoza fibrochistica. Acest blocaj este, de cele mai multe ori, o limitare, o distorsionare a capacitatii de a primi si a transmite sentimente de afectiune.
Daca durerea provocata de frustrarea sentimentelor materne este foarte intensa (o mama ranita sufleteste de atitudinea copiilor, de lipsa lor de recunostinta, de nepasarea lor, de felul urat in care se poarta cu ea etc.), pacienta poate sangera de la nivelul mamelonului, iar daca trauma afectiva este intensa si repetata, pot sa apara modificari displazice sau chiar neoplazice (cancerul de san).
Fibromul uterin
Este o tumora benigna a tesutului muscular si conjunctiv al uterului, careia i se atribuie, atunci cand sunt prezente, diverse senzatii dureroase pelviene si sangerari intre menstruatii (metroragii) sau un flux sangvin mai abundent la menstruatie (menoragii).
Cauzele fibromului uterin sunt: frustrarea, violarea dorintei sau a sentimentului de protectie, de stabilitate, de intimitate. Lipsa de recunoastere si de gratitudine din partea barbatului ii reprima femeii energia latenta care-i asigura vitalitatea, capacitatea de a se manifesta, de a se exprima, de a fi ea insasi. Consecinta in plan fizic este, adesea, fibromul uterin.
O alta cauza a aparitiei fibromului uterin o constituie chiar reprimarea dorintei de a fi mama (de a avea un copil) din cauza conditiilor (neajunsurilor) materiale, a ambitiilor sau a obligatiilor profesionale, a dorintei de a avea libertate (pentru a calatori, a se distra etc.), a nesigurantei in casnicie, a instabilitatii (sau a inexistentei) relatiei de cuplu s.a.m.d.
Chisturile ovariene
Cauza lor subtila o reprezinta reprimarea functiei erotice: daca nu este lasata sa se manifeste ca expresie a afectiunii fata de barbatul iubit, energia sexuala este blocata si, prin condensare, va determina aparitia de chisturi; fiind frustrata, femeia respectiva devine mai retinuta, se retracteaza, se "inchisteaza".
Orice fiinta umana are nevoie de o viata erotica implinitoare, ipostaza in care aceasta isi va manifesta liber potentialitatea afectiva, daruind celuilalt din preaplinul sau. In sens mai larg, orice om simte nevoia de a intra in relatii cu semenii. Simbolic, femeia se ofera pentru comunicare si comuniune, se deschide, urmand ca barbatul sa-i raspunda. Aceasta duce la o amplificare a unor trairi launtrice, realizand o stare de tensiune afectiva, o efervescenta a dorintei de a intra in relatie, de a fuziona, care, in cele din urma, debordeaza, se manifesta in exterior, se exprima pe sine.
Reprimarea acestei aspiratii firesti va determina, in timp, aparitia initial a unor senzatii (greutate, apasare, arsura, tensiune, intepaturi, junghiuri, dureri nevralgice) si, in final, aparitia chisturilor ovariene (atunci cand in cele din urma va prevala tendinta la conformism si inertie).
O femeie care are vreuna dintre aceste afectiuni trebuie sa o considere drept un semnal ca perpetueaza o atitudine eronata prin care-si reprima energiile feminine. Boala ii este nu un dusman care trebuie reprimat ori eliminat, ci un aliat care o invata sa-si descopere natura proprie si sa o valorifice.
Intelegand unde greseste, femeia isi poate redirectiona energiile, mobilizandu-le ascendent spre implinirea aspiratiilor ei nobile. Odata greseala corectata, nemaiavand ce sa semnaleze, boala dispare.
Fiziopatologia subtila a tumorilor
In linii mari, tumorile sunt de doua tipuri: benigne si maligne. Tumorile benigne sunt expresia unui proces de reprimare, de nemanifestare a unor trairi, sentimente etc., proces care poate avea diferite motivatii, tinand de structura psihologica a persoanei respective (fire timida, retrasa, inhibata, lipsita de incredere, etc.) sau de anumite conditii, aparent exterioare, care au fortat-o sa adopte aceasta atitudine; iata cateva exemple: o femeie este obligata sa-si reprime manifestarile de iubire deoarece sotul sau iubitul ei are o fire mai rece, mai dura si nu ii raspunde pe masura sau chiar o respinge; subordonatul nu-si poate exprima liber opiniile de teama sa nu starneasca nemultumirea sefului; un om de afaceri este fortat sa-si reprime izbucnirile de manie care ar putea periclita relatiile cu partenerii de afaceri si, implicit, afacerile, etc. Nemanifestate si reprimate fiind, aceste trairi, emotii, sentimente, ganduri se vor acumula.
In privinta tumorilor maligne (cancer), cauza subtila, psihologica este reprezentata de tendinta organismului de a se proteja de un traumatism repetat la nivelul aceleiasi zone. Aceasta formulare, in toate elementele ei, este valabila atat in sensul ei direct cat mai ales in cel simbolic: intr-adevar, traumatizarea fizica, mecanica, chimica, etc. a aceleiasi regiuni din corp, in mod repetat, induce initial o reactie de aparare, mai intai acuta (inflamatie acuta) si ulterior cronica (fibroza si proliferare), care, in timp, poate degenera malign.
Acelasi lucru se produce si atunci cand este vorba de o agresiune subtila, mentala sau emotionala, afectand un anumit domeniu de vibratii al fiintei. Si de aceasta data exista initial o tendinta spre reactii acute de aparare: manifestari emotionale (ale maniei, durerii, indignarii etc.), corespunzand fazei inflamatoare acute. Daca acestea sunt reprimate, iar trauma se repeta, va fi generata o reactie proliferativa - intai in plan subtil, ulterior energetic si, in final, fizic (tumora propriu-zisa). In plan subtil, termenul de proliferar se refera la acumularea progresiva de resentimente, trairi negative, emotii subterane, ganduri nefaste, distructive. In timp, printr-un proces de condensare succesiva si coborare treptata a nivelului de vibratie similar celui descris mai sus, vor fi generate manifestari in plan functional (energetic) si, in final, si in plan fizic.
Aproape la fiecare om exista un punct slab un teritoriu anatomic (functional) mai sensibil, predispus sa dezvolte patologie. Teritoriul respectiv corespunde preocuparii pentru un anumit aspect al vietii si, mai ales, unei tendinte morbide de a atrage, prin rezonanta, exact solicitari vizand acel aspect (tabelul care urmeaza rezuma aceste corelatii).
Acumularea timp de decenii a durerii/traumei provocate de:
- frustrarea/nesatisfacerea
- reprimarea tendintei de manifestare fireasca (conform propriilor inclinatii) a
|
Determina cancer de:
|
dorintei de intimitate, de a avea un camin, de a fi mama, de a-si manifesta maternitatea
|
uter
|
dorintei de a fi tratata cu respect, cu atentie, cu delicatete in relatiile de cuplu si/sau in interactiunea erotica
|
col uterin
|
pornirilor erotice
|
ovar, testicul, prostata
|
dorintei de a-si afirma drepturile in relatiile cu semenii
|
vezica urinara
|
dorintei de armonie in relatiile cu semenii
|
rinichi
|
dorintei de asigurare a conditiilor elementare de subzistenta
|
colon
|
dorintei de a se afirma, de a dobandi intaietate
|
stomac
|
dorintei de a scapa de opresiune/tiranie
|
esofag
|
dorintei de a-si exercita vointa si/sau profesionalismul
|
ficat
|
pornirilor afective
|
san
|
dorintei de comunicare (afectiva) si/sau de cunoastere
|
plaman
|
dorintei de a-si verbaliza dorintele, supararile etc.
|
laringe
|
dorintei de a se exprima, de a-si exercita energia creatoare
|
tiroida
|
dorintei de a-si crea/mentine o anumita imagine in ochii semenilor
|
piele
|
Unele tumori benigne pot suferi un proces de transformare maligna, mai ales cand sunt expresia hipertrofiata a tendintei la autoprotectie a organismului lezat, traumatizat. Este cazul persoanelor care si-ar dori sa fie deschise si sa se manifeste liber, spontan, in concordanta cu natura lor interioara, dar carora li se raspunde cu brutalitate, cinism, ceea ce le raneste. Pentru a se proteja, ele vor reactiona prin izolare, inchidere, inchistare. Suferinta devine o entitate autonoma (tumora maligna), capata corp fizic, se instraineaza de organismul gazda, il dusmaneste si intra in competitie cu acesta. Cufundandu-se in si confundandu-se cu suferinta sa, individul se instraineaza de sine si cheama spre el sau se complace in conjuncturi traumatizante.
Doar prin sublimarea acestor inrobitoare energii negative se pot crea conditiile indispensabile pentru vindecarea tumorii. De aici eficienta terapiilor de purificare si, in primul rand, a postului: orice aliment ingerat reprezinta, in ultima instanta, o acumulare grosiera care poate contribui la intretinerea tumorii. In plus, este necesar ca puterea de aparare a organismului sa fie focalizata asupra regiunii vulnerabile, folosind remedii vegetale, homeopatice, cristale, meditatii etc.
Sursa: www.armonianaturii.ro/
Suplimente foarte bune mai ales pentru afectiunile femeilor se gasesc la www.remedii-online.ro , in special recomand pe cele din categoria dedicata lor http://www.remedii-online.ro/collections/produse-naturiste-pentru-femei
RăspundețiȘtergere