Cele mai importante calitati ale unei femei fascinante - 1.Recunostinta - Exercitiu practic


Draga mea,
pentru ca multe cititoare ma intreaba care sunt cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aiba o femeie ce isi doreste sa fie foarte fascinanta si feminina, m-am hotarat ca luna Decembrie sa fie dedicata la ARTA-FEMINITATII celor mai importante calitati feminine. Voi enumera in fiecare 1-2 calitati ce ne ajuta sa ne marim foarte mult charisma, echilibrul interior si frumusetea si sa radiem o stralucire aparte, venita din interior. De asemenea, voi oferi modalitati simple si la indemana prin care poti sa trezesti si sa amplifici in tine insati aceste calitati minunate, ce vor transforma foarte mult atat modul in care percepi lumea, cat si relatiile tale cu oamenii din jur, care se vor minuna din ce in ce mai mult de starea de bine pe care o traiesti si o transmiti mai departe.
In cadrul serilor dedicate Grupului de Feminitate, despre care poti afla detalii aici, vom realiza impreuna exercitii practice si jocuri interactive care dezvolta intr-un mod placut si usor aceste calitati, odata cu radiatia launtrica. Deci daca iti doresti sa aprofundezi starea ta de feminitate intr-un grup de femei pline de voie buna, inimoase si deschise spre transformare, te invit sa te inscrii si tu, trimitandu-mi un email la adresa de email arta_feminitatii@yahoo.com.


Si acum...POVESTEA  RECUNOSTINTEI:

Mi-am luat un moment in care sa ma privesc cu adevarat in oglinda. Cearcane. O lacrima licarind, inghitita inainte sa se reverse. Puteam sa imi simt pieptul ridicandu-se si coborand. Repede. Inima alerga nebuneste. De ce? Unde?


La inceputul acestei veri am trecut printr-o perioada foarte dificila. Imi cumparasem in sfarsit un apartament al meu, il mobilasem si fusesem ajutata de cei dragi in toate modurile in care era posibil pentru ei. Prinsa insa de un vartej de emotii devastatoare in relatia de cuplu, nemultumirea era la ordinea zilei, dandu-mi peste cap noptile, zilele si starea de bine. Nici gand sa ma bucur de ceea ce viata imi oferise cu generozitate, de aceasta realizare importanta in viata unei femei de a avea in sfarsit un spatiu al meu, care sa ma exprime si in care sa cresc, nu mai zic sa ma bucur pur si simplu pentru soarele care stralucea bucuros la fereastra mea in fiecare zi si pentru faptul ca iata, respir din nou si am fost binecuvantata cu sansa de a trai inca o noua zi, lucruri ce sunt, daca ma intrebati (in zilele in care NU sunt prinsa de capcane emotionale si prostii :)), mai importante pentru fiecare dintre noi decat orice alte realizari personale. Eram suparata. Nimic bun nu conta. 


Totul, pentru ca eu imi concentram atentia pe cu totul altceva. Pe ceea ce consideram eu ca nu merge bine si nu pe ceea ce este bun si frumos in viata mea. Ti se intampla si tie sa iti concentrezi atentia pe lucrurile negative si sa uiti sa le hranesti si apreciezi pe cele minunat de pozitive? Asa e ca in acel  moment totul pare sa capete o tenta terna si gri si puterea ta interioara scade, pentru ca incordarea si incrancenarea cresc? Asa e ca te simti atunci obosita, coplesita, daramata, nedreptatita si stai incruntata fara sa iti dai seama? Asa e ca atunci, oricat de mult te-ai aranja (daca mai iti vine sa ai grija de tine si sa te aranjezi cum o faceai altadata), ochii tai sunt tristi si frumusetea ta parca paleste? 


Eu cel putin, asta am observat. M-am uitat in oglinda si am constatat ca parca nu ma recunosc. 

M-am privit in ochi, mi-am observat cearcanele si umerii lasati, privirea abatuta si inchistarea si m-am intrebat: Asa vrei sa traiesti? Am privit in jur si mai ales, am privit in mine si am cazut efectiv in genunchi, in fata oglinzii, cuprinsa, in acel moment de luciditate ca o strafulgerare de lumina, de recunostinta infinita pentru tot ce sunt si pentru tot ce am. Pentru ca exist si respir, pur si simplu. Am inceput in sfarsit sa observ bogatia de care dispun, in interior si in exterior, norocul pe care il am, de a fi in viata. Asta si pentru ca un om foarte drag si important in viata mea fiind diagnosticat cu cancer in acea perioada m-a facut sa realizez ca fiecare clipa de viata conteaza. 

Am decis in acel moment, fata in fata cu mine insami, sa respect femeia care sunt, sa respect viata pe care o traiesc, sa imi respect pur si simplu sufletul, fiind plina de recunostinta in fiecare zi pentru sansa la viata. Pentru ceea ce am si mai ales, pentru ca sunt. Iar viata mea a inceput sa capete din nou culoare, la fel ca si obrajii mei. Ochii mei si-au recapatat lumina si puterea de a exprima, din suflet, darurile feminitatii mele.


Iata in continuare cum te poti bucura incepand chiar de astazi de multumire interioara si pace, indiferent de circumstante. Sper sa te ajute sa apreciezi mai mult ceea ce Dumnezeu iti daruieste si sa imi lasi un comentariu despre cum simti tu ca se schimba perspectiva ta asupra vietii atunci cand esti recunoscatoare si multumita pentru ceea ce ai.



Exercitiu practic 

3 MODALITATI SIMPLE  DE A FI MAI FERICITA PRIN MULTUMIRE SI RECUNOSTINTA


1. Ceva care sa iti aminteasca sa fii recunoscatoare. Am o prietena care tine mereu in buzunar o piatra colorata de ea in roz. De cate ori atinge piatra, isi aminteste sa se intrebe pentru ce se simte recunoscatoare in acel moment. Deseori, mi-a spus ea, descopera lucruri de care nici nu era constienta pana atunci ca ii aduc multa bucurie: faptul ca un barbat i-a tinut usa deschisa la intrarea in bloc sau merele rosii si parfumate gasite la piata, din care musca cu atata pofta in pauza de pranz, vecinul care are grija de florile pe care le zareste dimineata de la fereastra dormitorului, faptul ca s-a facut ca prin minune un loc liber in parcarea supra-aglomerata exact cand se grabea. A deveni constienta de lucrurile pozitive care se intampla chiar azi in viata ta iti poate deschide portile bucuriei. E usor sa uiti, in graba si zgomotul vietii, sa te bucuri de lucrurile mici, dar semnificative. Alege un simbol simplu, cum ar fi o piatra, care sa iti aminteasca sa ...iti amintesti. :)


2. Cutia recunostintei. Cand o clienta de a mea din Franta a trecut printr-o perioada grea, plina de schimbari, am creat impreuna cu ea o cutie a recunostintei. In fiecare seara, ea nota pe un biletel 3 lucruri pentru care se simtise recunoscatoare in acea zi, urmand ca atunci cand ne intalneam in fiecare marti pentru sedinta de consiliere sa imi citeasca ce scrisese. Acest obicei simplu a ajutat-o sa treaca mult mai usor prin schimbarile nu tocmai usoare si i-a mentinut optimismul si tonusul psihic de care avea nevoie pentru a face fata acelei perioade foarte intense. 

Si eu m-am obisnuit de atunci sa am o cutie a recunostintei, cu fundita si loc special de introdus biletelele (ca o urna de vot:)), in care la sfarsitul saptamanii scriu 3 lucruri care m-au bucurat cel mai mult in cursul saptamanii. Am astfel la final de saptamana un moment  privilegiat, numai al meu, in care multumesc pentru ceea ce am primit. Vreau ca la sfarsitul anului, de Revelion, sa le scot pe toate si sa le citesc, sarbatorind astfel tot ceea ce e bun in viata mea. Sunt sigura ca astfel voi fi pregatita sa primesc si mai multa bucurie si binecuvantari nenumarate in 2014. Incearca si tu sa faci acest exercitiu frumos in anul care vine. O cutie a recunostintei este ca o pusculita spirituala: aduni in ea starile bune si forta ce te va impulsiona atunci cand vei avea cel mai mult nevoie!

3. Spune Multumesc! Ia acum o foaie de hartie si scrie minim 10 randuri despre fiinta care ti-a influentat cel mai mult viata in bine si de ce ii esti recunoscatoare. Scrie totul, din toata inima, nu tine nimic inauntru. Lasa sa curga pe hartie recunostinta ta, in cuvinte simple. 

Cand te simti pregatita, suna acea persoana si citeste-i ceea ce ai scris. Daca ai emotii si nu stii cum sa incepi, spune-i ca psihologul de serviciu de la ARTA-FEMINITATII (adica eu:)) te-a pus sa faci acest exercitiu pentru a iti deschide inima si a te convinge ca una din cele mai puternice si importante calitati ale unei femei, ce iti va schimba in bine viata, este recunostinta. Apoi respira adanc si citeste fara oprire. Citeste tot si e foarte posibil sa experimentezi una dintre cele mai frumoase si semnificative experiente din viata ta, de care vei fi foarte multumita sa iti amintesti inainte sa mori.

In cadrul unui experiment stiintific, cercetatorii americani au masurat exact cu cat creste procentul de fericire al fiecarei fiinte umane atunci cand isi exprima recunostinta. Rezultatele sunt graitoare: starea de fericire generala creste instantaneu cu 25% si se mentine la acest nivel si in zilele urmatoare. In plus, oamenii care isi formeaza obisnuinta de a simti recunostinta sunt mult mai putin stresati, mai satisfacuti de relatia de cuplu si de viata in general, se accepta mai mult si se iubesc pe sine, iar  toate acestea, cred ca iti dai seama, cresc foarte mult forta de atractie a unei femei.


Te imbratisez si te rog sa imi impartasesti intr-un comentariu raspunsul la 2 intrebari:  

Cand ai lasat cel mai recent sa glasuiasca in tine vocea recunostintei? 
Si ce ti-a soptit acest glas, care sunt lucrurile dinb viata ta pentru care te simti recunoscatoare?

Cu drag,




  Alina Dospinescu
  Psiholog
  Heart IQ Mastery Life Coach
  Specialist Evolutie personala si
  spirituala in Academia Femeilor





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)