Vrei sa iti creasca parul repede, bogat si sanatos? - Masca de par miraculoasa




Pasul 1: Masca naturala cu boabe de mustar

Reteta mastii este foarte simplă si se bazează în principal pe faptul că muştarul, încălzind pielea capului, provoacă un aflux de sânge către foliculii de par, stimulându-i puternic.
 
1353931159_maska-iz-gorchicy
-2 linguri de mustar pudra uscata (eu am găsit la Plafar muştar boabe şi l-am dat la râşniţă),
-2 linguri de apă caldă
-1 galbenus de ou
-2 linguri ulei de măsline ( piersica, migdale, brusture, sau orice alt ulei cosmetic)
-2 lingurite de zahar (cu cat punem mai mult zahăr, cu atât va fi “mai agresiv” mustarul)

Aplicâm pasta obţinută pe “cărări”, facute cu pieptenele, încercând să atingem doar scalpul şi rădăcinile părului, fără a-l afecta pe lungime, în special dacă e vopsit şi uscat, şi mai ales vârfurile, care de obicei sunt foarte uscate (pentru un efect mai spectaculos putem face concomitent cu masca o lubrifiere a restului de păr cu orice ulei cosmetic încălzit). 
 
Înfasuram capul cu o folie de celofan,peste care legăm un prosop, un fular încălzite, sau o căciuliţă, ca să ţină căldura. Fiecare foloseşte ce îi place mai mult. Timpul de acţiune al măştii va fi de minim 15 minute,optim fiind 1 oră, în funcție de cât de tare ne frige pielea. Dacă senzaţiile sunt tolerabile, este mai bine să umblăm aşa o oră, visând la o coamă regală!
 
Doar dacă simţim unadevărat ”război nuclear” pe cap şi ne simtim cu totul in flacari, ne vom limita la doar 15-20 de minute.Cu timpul, va surveni obişnuinţa. Oricum, pielea capului nu are de suferit deloc, în ciuda senzaţiilor tari. Clatim cu apă călduţă şi aplicăm un balsam bun, pt 10 min, sau dacă mai avem vre-o altă mască hrănitoare sau regenerantă păruliui, o putem aplica şi pe aceea, pe scalp. Asta deoarece pielea preîncălzită va absorbi mult mai bine toate substanţele hrănitoare. La părul uscat şi vopsit tratarea vârfurilor cu uleiuri sau seruri speciale e obligatorie, asa cum spuneam in Pasul nr.7 din Programul de Infrumusetare Feminina.

Masca cu muştar se face o dată pe săptămână, sau chiar de 2 ori în cazul părului  foarte gras. Asigura o crestere de minim 5 cm pe luna.
 
Dacă dorim cu adevărat să ne crească părul în ritm accelerat, să capete volum şi densitate, masca se va face cel puțin timp de 2 luni. Iar când rezultatul va fi deja vizibil, nu ne oprim! 
 
Sursa:  atelierezoetno
 
 
nar
 
 
Pasul 2: Masaj stimulator zilnic
 
Va recomand de asemenea sa va masati zilnic scalpul cu buricele degetelor, timp de 3-5 minute zilnic, daca vreti sa nu va mai cada parul si sa aveti o podoaba capilara minunata. 
 
De doua-tri ori pe saptamana, realizati acest masaj folosind tinctura de ardei iute (se gaseste la magazinele naturiste), costa in jur de 10 lei si o sticluta va ajunge cateva luni bune. 
 
Ca si mustarul, ardeiul iute va stimula circulatia sangvina la nivelul scalpului, iar radacina parului va fi astfel hranita si intarita. Insistati in special pe zona din crestetul capului si nu apasati foarte tare, doar atat cat s asimtiti ca sangele e pus in miscare. 
 
Dupa masaj, periati-va parul de 100 de ori. Realizati atat masajul cat si perierea aplecand capul si acoperind toate zonele. 

Succes si sa aveti un par de poveste!  :)
 
 
Alina Dospinescu
 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)