Secretele puterii feminine (partea I)


Muzica pentru sufletul tau - Mike Oldfield - The inner child


Stii ca in tine traieste o zeita? 
O zeita ce are chipul tau! O zeita cu un zambet fermecator, cu o putere nelimitata de a crea si de a manifesta exact ceea ce isi doreste inima ta. O zeita de o frumusete, naturalete, simplitate, forta si gratie de exceptie. In tine exista o zeita cu totul si cu totul fascinanta. Irezistibila. Cu o forta de atractie iesita din comun. O zeita cu o capacitate uriasa de a iubi si de a-ti transforma lumea prin iubire. O zeita care a venit acum pe Pamant pentru ca are ceva important de spus lumii, ceva important de facut, prin simplul fapt ca tu existi. Aceasta zeita locuieste nu foarte departe, in inima ta



 Zeita din inima ta

Toate ne-am nascut asa, desi pe parcurs am uiat
Cand eram fetite toata lumea era a noastra. Ne bucuram de tot ce exista, ne simteam Acasa in aceasta lume si stiam ca putem orice, dar nu in mod egotic, ci pentru ca Cineva ne iubeste si ne poarta mereu de grija, si ne ofera tot ce e bun, doar de dragul de a ne vedea zambind fericite, cu toti dintisorii si mai ales, cu toata inima. Pe masura ce timpul a trecut, am suprapus sentimentul acelui cineva atotputernic, cu imaginea parintilor nostri si apoi cu cea a barbatilor iubiti, iar cand am fost dezamagite de exterior, chiar cu ambitia si forta vointei noastre.Ne-am cunoscut astfel fortele personale si cat de departe putem sa razbatem prin forte proprii, iar asta a fost o parte importanta din calatoria noastra...dar poate ca am incept sa ne indoim de natura noastra divina, de puterea noastra creatoare innascuta, izvorata din comuniunea cu Universul...si am inceput sa traim viata ca pe o lupta, din care ne straduim sa iesim invingatoare. Poate ne indoim ca putem fi iubite exact pentru ceea ce suntem..si poate ca nici noi nu ne mai iubim exact asa cum suntem...Poate ca nu mai credem ca suntem zeite. Tu mai crezi? 



 De ce nu mai credem ca suntem zeite

Probabil ca exact acum cand citesti, ceva din tine deja opune rezistenta acestui adevar, iar intrebarile au inceput sa se roteasca in mintea ta : "Cine, eu? Zeita? Nu sunt suficient de frumoasa - numai femeile cu trasaturi perfecte au aceasta putere, de a fi considerate zeite." Sau, daca esti o femeie care se stie frumoasa iti spui: " Mda, mi-a spus cineva ca as fi frumoasa ca o zeita, cu toate astea, la ce bun, caci totusi am destule probleme si nu vad sa am ceva puteri magice cu care sa le rezolv, ba din contra...Si in plus, nici chipul/corpul meu nu e chiar  asa frumos, am inceput sa am celulita pe spatele picioarelor si  nasul meu e cam mare si e totusi urat..de ce nu pot sa am si eu un nas in vant ca al Ioanei?" Si tot asa, in mintea fiecarei femei se nasc tot felul de comentarii: "Nu sunt suficient de puternica. Nici suficient de inteligenta". Sau: "Am o minte puternica, nu pot sa cred in povesti cu zane si zeite. Nici macar cand este vorba despre mine. Sunt o femeie serioasa". Sau:"Sunt inca prea tanara ca sa fiu o zeita. Poate cand o sa am mai multa experienta sau mai multi bani ca sa arat si eu ca femeile din reviste." Sau, cea mai frecventa: "Sunt prea batrana".

Acestea sunt principalele contra-argumente pe care le aud de la femeile cu care lucrez in Grupurile de Feminitate, cand le spun ca ele sunt deja zeite. Si sunt nonsensuri care culmea, in lumea de azi par a fi normale. Aproape ca ne este teama sa gandim ceva frumos, minunat, inaltator despre noi insene. Dar suntem zeite. Trebuie doar sa dam la o parte cu atentie si iubire de sine voalurile cu care zeita din noi s-a acoperit, speriata sa arate lumii propria stralucire si maretie. Voaluri cum ar fi teama, indoiala de sine, grijile, preocuparile marunte, inhbitiile si complexele, frustrarile amoroase, seriozitatea excesiva, materialismul, stressul, epuizarea, deprimarea, lipsa sperantei si a credintei.

Tot zgomotul mental de care ne lasam furate este un nonsens care nu te ajuta in niciun fel, asa ca e mai bine sa hotaram sa nu credem acele ganduri si sa nu ne luam prea in serios ingrijorarea. Zeita exista in inima ta, chiar acum. Renunta la orice indoieli, lasa de o parte toate scuzele. Esti deja ceea ce ai asteptat dintotdeauna sa devii. Te poti intoarce la ea, la tine insati, asumandu-ti ca esti femeie si invatand sa scoti la lumina zeita din tine. Ia-ti inapoi puterea risipita si fi zeita care esti!



Ce inseamna sa fi Zeita si ce este ARTA-FEMINITATII?
 
A fi zeita inseamna a fi de fapt femeie in toata puterea cuvantului si este simplu si natural, dar nu este usor: inseamna sa ne relaxam in energia noastra vibranta, creatoare, feminina, invatand sa reactivam Legea Atractiei prin simplul fapt ca suntem in contact cu energia ce curge prin noi. Noi, femeiele, nu suntem facute sa obtinem rezultate planificate si calculate rece, sa luptam pentru ele cu infrigurare, ci sa le atragem; iar pentru asta este necesar sa reinvatam sa primim viata, pur si simplu, cu inima deschisa. Asa cum pantecele creeaza in creuzetul sau miracolul vietii, pentru ca stie cu adevarat sa primeasca. A fi femeie in toata puterea cuvantului inseamna sa alegem sa facem un drum al vindecarii trecutului si al taierii legaturilor de atasament, ce va conduce la vindecarea corpului "de durere" prin deschiderea constienta, intentionata a inimii si expansionarea puterii noastre de a fi atente la momentul prezent. Inseamna sa trecem dincolo de mandria ca stim sa luptam si sa reinvatam sa fim in armonie cu tot. Sa lasam forta vietii sa ne strabata si sa intrupam o putere mai mare decat noi, aceea a inspiratiei, a intuitiei, a ritmurilor vietii, a chemarii Pamatului-mama de a se uni, din crestet pan la poale, cu tot ce e divin.

Este o calatorie de o viata, facuta pas cu pas, prin trezirea Inteligentei Inimii. De aceea am creat Grupurile de Feminintate in care, prin sesiunile de Inteligenta Inimii ne putem vindeca mult mai repede, ne putem conecta mult mai usor la iubire si la puterea noastra interioara si ne putem trezi energia feminina, care este chiar firul calauzitor spre zeita din noi si spre rezolvarea problemelor si neimplinirilor noastre. 

Aceasta stare de acces si manifestare spontana, fara efort a naturii tale reale, a bogatiei tale interioare, pentru o viata fericita si autentica este ceea ce am denumit, neintamplator, ARTA-FEMINITATII.





De ce nu ai mereu acces la zeita din tine?

Starea de zeita a unei femei nu apare din grija pentru lucruri exterioare, pentru haine, manichiura, pedichiura, coafura si tocuri inalte - desi au si aceste lucruri valoarea lor, feminitatea este mult mai profunda; ea se naste din adancul sufletului fiecarei femei cand energia feminina este trezita deplin si constient; cand inima este deschisa si mintea controlata; cand nu mai suntem retinute de ceea ce s-a intamplat in trecut si nici de teama de ce se va intampla in viitor. Zeita interioara isi arata chipul si incepe sa se manifeste odata ce spontaneitatea, iubirea, naturaletea, atentia, minunarea se exprima prin noi in viata de zi cu zi. Iar acest lucru este posibil pentru ca percepem viata ca pe un joc divin si o traim cu mintea in inima si inima in minte. 

In timpurile noastre "moderne", spontaneitatea sufletului nostru este adesea inlantuita de sute de conditionari mentale, asimilate prin "modele' exterioare, printr-o educatie prea formala, prin incercarea de a ne proteja de suferinta tinand minte greselile altora mai mult decat pe ale noastre si inchizand, in incercarea de a ne proteja, parti ale inimii... 



Feminitatea, traumele sufletesti si bolile specific feminine

In cazul femeii, care este prin natura ei receptiva, inchiderea inimii se reflecta mai intai la nivel emotional, ca inchistare sufleteasca, resentimente, furie, resemnare, depresie, apoi in invelisul energetic, ca tensiuni, "greutate" si oboseala constanta, ce "parca nu trece cu nimic", putand ajunge, in cazul neconstientizarii ei, pana in corpul fizic, unde se transforma in boli specific feminine, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, cancerul la sani, uter sau col. 

Toate aceste boli, oamenii de stiinta din lumea medicala au demonstrat deja, apar mai ales ca urmare a unor socuri psihice si a stressului inmagazinat pana la nivel celular, daca anumite experiente mai mult sau mai putin traumatizante ale vietii raman neintelese. Iar cand spun "neintelese", ma refer la a intelege lectia lor si nu la a intelege mental cine ce "ne-a facut " si de ce. Tot efortul de a intelege (doar mental) comportamentul oamenilor, meandrele relatiilor, cum sa ne aparam, ne lasa fara putere pentru ca ne fac sa uitam de sinele nostru, de cine suntem, de ceea ce ne dorim cu adevarat si sa ne concentram, fara sa stim, pe a trai in vinovatie si resentiment si, mai grav, pe a ne apara si nu pe a trai. Ne ia curajul de a fi noi insene. Ne face sa traim in teama. 

Credem ca ne separam de ceilalti, dar de fapt ne rupem chiar de noi insene, de inima noastra, de zeita pura, neintinata, luminoasa, puternica si binefacatoare din noi, cea care stie si poate sa gaseasca calea spre lumina. Cea care STIE sa traiasca in armonie, din inima. Cea care este mereu ea insasi si nu are nevoie de niciun zid de protectie, pentru ca este flexibila, inteleapta, preaplina si de care nu se poate lipi nicio umbra, fiindca lumina care emana din inima ei topeste orice umbra de rau. Acesta este arhetipul feminitatii sacre, la care ne putem intoarce.

Nu putem intra in contact cu zeita din noi fara a angrena toata puterea noastra de a iubi. Si nu putem sa invatam sa iubim cu toata forta fascinanta a unei adevarate zeite, decat asumandu-ne asta la modul constient, facand ceea ce este necesar, adica exersand feminitatea impreuna, pentru ca doar fiind impreuna, noi femeile, intr-o interactiune plina de afectiune si autenticitate, sustinute de idealuri si aspiratii comune, vibrand in unison, putem sa ne vindecam inimile ranite, sa ne eliberam in armonie energia reprimata, uitata. Nu poti fi zeita care esti fara sa iti vindeci inima si sa iti trezesti forta interioara ca sa poti, sa ai de unde si cum sa traiesti cu iubirea de oameni si, foarte important, cu iubire de sine. Manifestate in fapte. Aceasta putere de a fi iubire prin trupul, vorbele, gandurile, energia, emotiile noastre o invatam exersand-o impreuna, pana cand invatam sa curgem libere, vii, in armonie. O invatam impreuna cu surorile noastre aflate pe calea feminitatii, intr-un cadru ce ne sustine si in care suntem ghidate prin tehnicile specifie Inteligentei inimii, pentru a putea trai apoi asa mereu, in toate zilele si in toate circumstantele vietii noastre.




Este timpul sa ne amintim... 

Putem sa ne oprim din goana dupa lucruri si oameni (chiar si iubiti) si sa ne intoarcem spre noi insene. Iar din interior, vom straluci cu o frumusete reala, plina, ce va atrage catre noi in mod firesc ceea ce ne este necesar. Putem sa exersam impreuna feminitatea si sa ne descoperim harurile innascute.

Putem fi muze, asta suntem de fapt noi femeile si asta descoperim atunci cand lucram impreuna exercitiile de feminitate, practicand arta de a fi femeie.  Putem fi regine stapane pe Cornul abundentei, ce isi revarsa bogatia interioara, creand in mod magic bogatie exterioara. Putem fi ingeri scaldati in energie care vindeca si eleveaza. Putem fi magiciene ce alchimizeaza orice otrava, transformand-o in mod miraculos in nectar. Putem fi mame divine pline de intelepciune primordiala, nascute din lotusii imaculati ai compasiunii, putem fi zeite inflorind magnific curcubee de frumusete uimitoare si armonie...  Putem fi ceea ce suntem, iubitele stralucitoare, cele mai iubite ale acestui Univers. Asta suntem de fapt noi, Femeile.



Feminitatea este cea mai mare putere a femeii

Aceasta este cea mai mare putere a femeii. Energia ei feminina, ce odata ce este constient trezita, o transforma in zeita. O transforma in ea insasi, la maximul potentialului ei, iar lumea este zguduita. Fascinata. Inaltata. Reconstruita, dupa forma inimii ei.
Astfel, tu devii fara efort cea mai frumoasa. Pentru ca esti din nou tu insati, atunci cand reinveti Arta Feminitatii

Multora dintre noi le este teama sa fie feminine. Le este teama ca vor fi considerate slabe, cand de fapt energia feminina este insasi puterea creatiei. Le este teama ca vor fi nesocotite si luate in ras. De fapt, este exact invers: suntem mult mai putin credibile, avem parte de mult mai multa lupta in viata si suntem mult mai putin respectate, precum si mult mai putin iubite si adorate atunci cand ne negam natura feminina. Pentru ca atunci cand facem asta nu suntem autentice. Nu ne cunoastem. Suntem departe de sufletul nostru si implicit de puterea noastra reala, profunda, plina de intelepciune, care ne poate transforma mult in bine viata. Feminitatea este sacra, iar nimeni, nicun om nu distruge ceea ce experimenteaza ca fiind sacru. Dar trebuie sa lasam ca aceasta putere sacra din noi sa atinga oamenii, sa ii transforme, iar pentru asta este necesar sa avem curajul sa fim noi, in toata maiestria artei de a fi femeie. 


Voi continua acest articol al dezvaluirii zeitei din tine in urmatoarea postare. Pana atunci, pentru ca imi doresc foarte mult sa comunicam de la inima la inima si sa te ajut scriind exact despre ceea ce te intereseaza si simti ca ai nevoie ca femeie, vreau sa te rog ceva.

Te rog sa imi lasi un comentariu si sa imi spui care sunt lucrurile pe care ti le-ai dori cel mai mult sa le sti privitor la viata ta in trup  de femeie, la sufletul si feminitatea ta?

Cu mult drag,

Alina Dospinescu

~ va urma ~ 

Comentarii

  1. Mi-a placut mult ce ai scris !
    Felicitari si..o vara minunata !

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-a placut f mult articolul,sunt f fericita ca l-am citit caci a venit manusa pe ceea ce imi doresc cultiv in mine,sa retrezesc. as vrea sa iti marturisesc ca m-a ajuta si ma incurajeaza f mult si sper ca in curind sa imi pot permite sa vin in constanta la intilnirile acestea de care zici.pup dulce.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)