Program de infrumusetare feminina - Pasul al 7-lea - Cum sa ai un par superb



Din păcate, căderea părului este una dintre problemele cu care se confruntă foarte multă lume. E plin internetul de forumuri, în care oameni disperaţi cer ajutorul. Farmaciile au tot felul de şampoane, sticluţe, fiole, pastile, creme, care promit să-ţi păstreze părul la locului lui. Nu vreau sa fac antireclamă, dar pe mine nu m-a ajutat niciun produs, în mod deosebit.
Am încercat produse cosmetice pentru căderea părului, de la scumpe la foarte scumpe. Şi ce dacă?! Doar mi-am cheltuit bani frumoşi. 


Nimeni nu îţi spune ce trebuie să faci, care este planul de atac pentru acestă problemă şi mai ales pe nimeni nu interesează cauzele care au dus la căderea părului tău. Marile companii nu vor decât ca tu, să râmâi consumatoare fidelă a produsului lor. Pune-te în postura lor? Ce interes ai avea să inventezi o soluţie care să rezolve problema căderii părului, după o singură aplicare?



Mi-am decolorat părul cu pudră, în încercarea de a-mi face şuviţe la modă. Şi cum acasă e cel mai bun salon, m-am pus pe treabă. Rezultatul nu a fost cel pe care mi l-am dorit, aşa că am aplicat imediat după decolorare, un tub de vopsea. Şi aşa am ajuns la un roşcat deosebit.  :)
Din acel moment, aspectul părului meu s-a schimbat total. De la lungimea pe care o aveam înainte de decolorare, am ajuns  să am părul, maxim până la umeri.  Şi la fiecare spălat, priveam cu lacrimi în ochi cum părul meu mă părăseşte fără niciun regret.  

Atunci nu aveam cunoştinţe despre îngrijirea părului, şi mă lăsam cu uşurinţă pe mâna “specialiştilor”. Devenisem consumatoare fidelă a  produselor de salon, în încercarea disperată de a mai salva ceva. Aveam mereu aceeaşi tunsoare, pentru că mi se spunea că doar atât se mai poate face în cazul meu: părul filat, ca să dea impresia de volum.

Până într-o zi, când am luat problema în mâinile mele şi mi-am promis mie şi părului meu, că vom deveni din nou, cei mai buni prieteni. Şi aşa a fost!

Cum am ajuns să am un păr frumos şi foarte lung
 

mir
  1. Primul lucru pe care l-am făcut, a fost să nu mă mai vopsesc. Am aşteptat părul să crească, şi la fiecare 3 luni, îî tăiam vârfurile. Fără tunsori sofisticate, doar îmi tăiam vârfurile şi ajutam părul să se dezvolte în voie. În acestă etapă este esenţial să ai răbdare şi să-i oferi părului tău, tot timpul de care el are nevoie pentru refacereNu uita! Nu există soluţie peste noapte. Gândeşte-te cum e în agricultură: mai întâi pui semninţele! După le uzi şi repeţi procedeul ori de câte ori, este nevoie ca seminţele să fie roditoare. Şi la final, munca ta este resplătită, cu o recoltă pe măsură. Munca este direct proporţională cu rezultatele! Şi asta e valabil, în absolut orice domeniu.
  2. Următorul pas pe care l-am făcut: am renunţat la placă, uscător, perie rotativă şi ondulator. Şi am aruncat pe geam şamponul pe care îl aveam la momentul respectiv. Unul din produsele promovate la TV, bun pentru toate tipurile de păr şi care te scapă de tot ce vrei! Oare??? Mi-am achiziţionat şampoane din plante, fabricate în România. Şi le-am folosit pe părul meu, în exclusivitate. O dată pe lună, am combinat şamponul cu 1 gălbenuş de ou. 
  3. Pe toată perioada rece (lunile de iarnă), mi-am aplicat gaz pe pielea scalpului. După fiecare spălare, frecam uşor rădăcinile firelor de păr, cu puţin gaz. Şi stăteam aşa până la următoarea spălare, când repetam procedura. Aşa am făcut toată iarna, când părul mi l-am purtat mai mult acoperit. Dar a meritat efortul!
  4. O dată pe lună, mi-am aplicat pe păr o mască formată din : 1 gălbenuş de ou, 1 fiolă de vitamina A uleioasă şi sucul de la o lămâie. Amestecul îl ţineam cam 0 oră pe păr, după care clăteam cu apă multă. Imediat după clătire, frecam pielea capului, cu jumătăţi de căţei de usturoi, până când acopeream întreaga suprafaţă a capului.


În mai puţin de 1 an, părul meu şi-a revenit şi am ajuns să am astăzi un păr frumos, a cărui lungime depăşeşte cu mult linia umerior. Şi asta, deşi specialiştii mi-au zis că niciodată nu voi mai avea părul lung. 

Sursa:  femeiacocheta.ro


Tot ce trebuie să faci tu acum, este să te ocupi cu seriozitate de parul tau şi să nu te mai laşi influenţată de produse minune. Rezultatele adevărate se oţin pe termen lung, cu produse naturale si cu răbdare!





Sfaturi pentru un par superb din experienta proprie, pentru ca si eu am parul lung de mai bine de 7 ani :



a) Folosete o perie cu par  natural (bristle brush)! Eu mi-am cumparat una cu vreo 4 ani in urma si am remaracat o diferenta majora in ceea ce privste sanatatea parului meu. In primul rand, nu se mai incurca si nu ma mai trezesc cu "noduri" cum pateam inainte, pentru ca mi se electeriza parul cand se freca noaptea de perna. Chiar si cand se mai incurca, peria asta il descurca imediat, cu landete si nu imi mai rup firele de par de la jumatate, ca inainte, ceea ce era cumplit si in plus facea sa se vada urat firele acelea scurte, care se electrizau foarte usor. Acum recomand la toate femeile sa isi cumpere o astfel de perie, pentru ca diferenta se vede! Nu este foarte scumpa, cam 40-50 lei, dar se merita. 


b) Ar fi minunat sa iti perii incet parul cu 100 de miscari, tinand capul in jos, zilnic, cum imi amintesc ca facea  bunica mea, care si la varsta de 60 de ani avea parul des si lung pana la genunchi, ca in tinerete. Cred ca nu mai e nevoie sa adaug altceva... Decat ca parul tau are nevoie de asta ca sa respire si ca iti va fi recunoscator si te va rasplati.


 c) Inainte sa faci baie, fa-ti oi masca naturala exceptionala folosind ulei extravirgin din nuca de cocos. Se gaseste in magazinele naturiste, mie mi plac cel mai mult cele de la Steaua divina si de la Solaris, pentru ca iti vine sa le mananci pe loc, asa de bine miros a pulpa de cocos (cum ar fi si normal) si sunt albe ca zapada si nu gri, brune, etc cum am intalnit in cazul unelor firma straine. 
Pur si simplu, lasi uleiul de cocos sa se topeasca, daca l-ai tinut la frigider si s-a transformat in unt, apoi iti inmoi parul in atat ulei cat e necesar ca sa acoperi parul pe toata lungimea lui si in special varfurile, caci ele sunt mai deshidratate, apoi masezi bine scalpul cu uleiul imbibat in par, de la ceafa catre crestet, cateva minute bune, sa se puna sangele in miscare. Il lasi asa 2-3 ore sau cel mai bine peste noapte, dupa ce ti-ai acoperit capul cu un prosop si dimineata te speli ca de obicei, cu sampon cat mai natural. Vei vedea cat de matasos devine parul. 
 In plus, uleiul de cocos te scapa de matreata, de seboree, de cojitele datorate uscaciunii pielii capului, etc si face ca in timp parul tau sa devina mai des si mai stralucitor. 
In Asia, toate femeile folosesc ulei de cocos pentru a isi intretine, hidrata si hrani parul si dupa cum probabil ati observat si voi, de la araboaice la chinezoaice si indience, toate asiaticele au par superb.
Si da, uleiul/untul de cocos este bun, delicios chiar si comestibil! Este excelent in prajituri, nelipsit in cele raw, iar daca vrei sa mananci cartofi prajiti sau floricele fara sa te ingrasi si fara sa iti umpli trupul de toxine din cauza prajelii, foloseste in loc de orice alt ulei, ulei de cocos. Este singurul ulei care nu isi schimba compozitia si nu se arde nici chiar atunci cand este incalzit la temperaturi foarte mari. Este o delicatesa!!!

d) Daca ai probleme cu caderea parului, foloseste pulberea uscata din coada calului. Pur si simplu cumperi de la plafar ceai de coada calului (care este un excelent remineralizant), il rasnesti bine, iar apoi, cu 30 min inainte de masa iei o lingurita din pulberea obtinuta si o tii sub limba timp de 10-15 min, dupa care o inghiti cu putina apa. Lasi sa treaca 20 min inainte sa mananci. Ideal este sa iei cate o lingurita de 4 ori pe zi, deci chiar daca nu mananci atat de des, pune-ti ceasul sa sune ca sa iti iei plantutele. Poti combina coada calului si urzica, daca ai probleme cu anemia sau astenia. 

Ca un bonus, coada calului luata ca un remediu in acest fel, te va ajuta sa te vindeci si/sau sa capeti in timp imunitate sporita la infectiile urinare si cistita si sa ai dinti si unghii mai sanatoase si mai puternice! Pentru cele mai bune rezultate, trebuie sa dai timp plantei sa actioneze, transformand ceva in structura ta fizica si energetica, de aceea, fitoterapeutii recomanda ca administrarea acestui remediu sa fie zilnica timp de 7 luni. Perseverenta este o calitate importanta, care ne ajuta mult in viata, inclusiv in ceea ce priveste sanatatea si frumusetea.:)


 e) Iar in incheiere, vreau sa stii ca poti sa ai bucle frumoase fara sa folosesti placa sau ondulatorul, deci fara s aiti arzi si deteriorezi parul. Eu m-am bucurat foarte mult cand am descoperit asta si exista mai multe metode, printre care sa dormi cu el facut melcisori ca sa obtii spirale frumoase sau sa iti faci un "sock-bun", sa folosesti bigudiuri, etc. 
Iti daruiesc un videoclip cu o metoda simpla, care pe deasupra, te va invata si cum sa iti faci un coc foarte dragut, folsind nimic altceva decat degetele tale si cateva ace de par:




Tu ce alte remedii împotriva căderii părului ai folosit şi ai obţinut rezultate?

Scrie sub articol ceea ce te-a ajutat, pentru că aşa poti ajuta şi alte femei care isi doresc un par puternic, sanatos si frumos.

Nu rămâne indiferentă! Ai un rol mai important decât crezi!

Cu drag,
Alina Dospinescu 

p.s. Daca vrei sa fii sustinuta in procesul tau de infrumusetare si sa primesti un program personalizat pe nevoile tale specifice, plin de remedii perfect naturale pentru trup, dar si pentru sufletul tau de femeie, te invit sa te inscrii in Grupul de Feminitate pe care il facilitez in fiecare luni seara. Pentru detalii, click aici

 

Comentarii

  1. Multumesc mult penTRU actest articol. Si eu am avut probleme mari cu parul inca din clasa a 9-a. Am incercat multe tratamente contra caderii insa fara niciun rezultat incat am renuntat. Toamna trecuta am hotarat sa mai incerc unul pe baza de petrol (solutie de la gerovital plant, sampon regenerant plus inca un spray dupa spalare tot de la ei) si cu ce a mai mare sinceritate va spun ca am observat rezultate inca de la prima aplicare. Am tinut acest tartementr vreo 3 luni de 2 ori pe saptamana si acum voi reincepe.
    As dori daca se poate niste idei pentru vopsirea naturala a parului caci desi am 28 de ani mi-au aparut primele fire albe.
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna iubita! As vrea sa fac cateva completari la ceea ce ai scris tu mai sus, legat de uleiul de cocos, care are efecte benefice pe mai multe nivele, profunde si care impiedica si decolorarea parului si implicit aparitia firelor albe. El trebuie aplicat incalzit tocmai petru ca porii sa se deschida si sa il absoarba pielea. Este un tratament f bun pentru ca e f importanta calitatea scalpului pentru a avea un par frumos. Majoritatea tratamentelor din comert se aplica doar pe lungime si nu pe scalp, ca sa nu ingrase. Dar in cazul uleiului de cocos, dimpotriva, este f benefic, pentru ca calmeaza, destreseaza. alunga oboseala. Se poate face un mix din ulei de cocos, ulei de susan si ulei de ricin, la fel incalzite.Uleiul de susan este uleiul care patrunde cel mai usor in piele desi este destul de gras si este f indicat pentru persoanele cu dezechilibre Vatta Dosha, care sunt stressate, au insomnii, si pierd mult par. De asemenea putem pune si plante aromatice la infuzat in acel ulei cand il incalzim, si apoi strecuram (rad brusture, urzica, coada calului, rozmarin, sau ceva ce ne place in mod deosebit,musetel, ulei esential parfumat, etc) De asemenea este f bn daca aceste tratamente le facem cand este luna in crestere, sau in zodia leu . Eu folosesc de obicei aceasta adresa, nu stiu daca o pot pune aici,-> ro. rhythmofnature. net , vor avea un efect maxim toate tratamentele in acea zi.Putem cauta pe internet o adresa sa vedem in ce zodii tranziteaza luna. Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru completarile foarte bune si interesante, chiar voi tine cont de ele! Imbratisari

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)