INTELIGENTA INIMII - Exercitiu pentru momente de suparare sau tristete



Astazi sunt obosita. Obosita pana in adanc, sfredelitor, dureros. Sunt obosita de tot ce inca nu reusesc sa inteleg - si poate nici nu trebuie inteles?- obosita de framantari, de intrebari, de neincredere, de teama. Sunt intr-o stare de lupta. Si am obosit.

Astazi simt ca ma indoiesc de dreptul meu la fericire, de faptul ca voi primi intotdeauna exact ceea ce am cel mai mult nevoie, de faptul ca sunt in siguranta si ca sunt iubita.
Astazi e greu. E greu de multe zile, de zile si nopti de incordare si neincredere...dar azi sunt obosita de toate capcanele mintii in care, incep sa intuiesc, m-am prins incercand sa ma lupt cu ceea ce nu inteleg.

Ce face o femeie ce imbratiseaza Arta Feminitatii atunci cand crede ca e la capatul puterilor?

Gaseste puteri noi. Renunta la puterea ei personala, egotica si se abandoneaza unei Puteri mai mari, de dincolo de ea. Inchide ochii, deschide inima si cade in genunchi. Regaseste astfel contactul cu Pamantul Mama, cu Tatal Cer. Si se roaga sa poata avea incredere, sa poata avea speranta, sa traiasca totul cu credinta.

In valuri de lacrimi sau in vartej de ganduri, in razvratire navalnica sau in renuntare, se roaga sa aiba lacrimi adevarate si nu izvorate din mandrie, sa aiba ganduri inspiratoare si nu ganduri ce separa si inchid portile inimii, se roaga ca razvratirea ei sa  fie dreapta manie si forta de transformare si nu orgoliu habotnic, se roaga ca renuntarea ei sa fie detasare de rezultate planuite si de binele pe care l-a facut si nu pesimism si cedare in fata tentatiei de a nu mai pune inima.

O femeie in contact cu energia feminina stie, simte, ca in toate, chiar si in suferinta, inima e cel mai bun ghid. Si o pastreaza deschisa, deschisa spre iubire, spre intelegere, spre iertare, spre inspiratie, spre transformare si invatare si crestere launtrica. Nu se lasa ferecata niciodata in turnul de fildes al vanitatii -"eu am facut totul, eu merit totul", isi pastreaza simplitatea si modestia si are incredere in ceea ce a descoperit deja demult, ca Dumnezeu are grija sa ne dea intotdeauna ceea ce meritam...si ca El stie mai bine.

Cand femeia ramane in contact cu sentimentele ei, cu ceea ce se misca in ea, urmarind ca un martor goana gandurilor si jocul emotiilor, stiind ca niciunele nu sunt adevaruri absolute, ci interpretari si semne si jaloane pe drumul catre inima ei, reuseste sa se conecteze treptat la Inteligenta Inimii.
Pornind de la ceea ce traieste in prezent, cautand adevarul din spatele conditionarilor si obisnuintelor mentale, folosind ca pe un ac indicator intensitatea trairilor si devenind astfel din ce in ce mai autentica, ea descopera ca pana si suferinta este un ghid. Si simtind intens ceea ce isi doreste sa simta  si sa traiasca in locul a ceea ce to nelinisteste acum, descopera si constientizeaza ce vrea ea cu adevarat. De ce anume are nevoie. Si mai ales, se regaseste pe sine, pentru ca incordarea dispare si ea poate sa curga din nou, libera si flexibila, la unison cu neasteptatul curs al Vietii.

Acesta este exercitiul pe care il practic, atunci cand vreau sa imi gasesc calea cu inima. Exercitiul meu de constientizare. Un exercitiu din Inteligenta Inimii care imi face imens de bine atunci cand sunt trista, suparata, iritata, disperata chiar (se mai intampla uneori, desi nu pentru foarte mult timp:)). Ma ajuta si cand vreau sa iau o decizie importanta, ma ajuta ori de cate ori ma pierd in speculatii mentale sau temeri, sa ma centrez, sa imi recapat echilibrul, sa traiesc din inima. Si sa ma conectez la Bucurie, la Implinire, la Inima. Ma duce drept la tinta, conectandu-ma ca o sageata maiestrit trimisa la Adevarul Inimii mele si astfel la Fericirea care este dreptul meu divin.


                                       Inteligenta Inimii - 

                     EXERCITIU DE CONSTIENTIZARE


Este simplu. Dupa ce m-am rugat ca Dumnezeu sa ma ghideze, imi pun interior aceste 4 intrebari:

- CE OBSERV CA SIMT ACUM IN TRPUL MEU, IN ENERGIA MEA, IN EMOTIILE MELE SI CARE SUNT GANDURILE CARE APAR IN MINTEA MEA CAND OBSERV CEEA CE SIMT CHIAR ACUM?

- AVAND IN VEDEREA CEEA CE OBSERV CA SIMT ACUM IN MINE, CE IMI DORESC SA SIMT?  M-AS SIMTI MAI BINE DACA IN LOC DE CE SIMT ACUM AS SIMTI.......

- CE MA OPRESTE, CE MA RETINE INCA SA MA SIMT MAI BINE? ESTE REAL?

- CE AM NEVOIE PENTRU A PUTEA SIMTI CEEA CE VREAU SA SIMT IN LOCUL A CEEA CE SIMT ACUM?CE AM NEVOIE SA FAC, SA PRIMESC, SA EXPRIM,SA CER PENTRU A MA SIMTI IN SIGURANTA SI A ACCESA CEEA CE M-AR FACE SA MA SIMT MAI BINE?

Spre exemplu:

"Ce simt acum, ce observ ca se intampla in mine?
"Ma simt obosita, trista, imi simt energia oprita in spatele unui zid de care nu pot trece, imi vine sa plang, parca nu mai pot sa tin totul in mine."
"Care sunt gandurile care apar cand observi asta?"
"Gandesc ca sunt tinuta sub capac, este enervant ca nu ma pot manifesta si e frustrant, cred ca o sa explodez si ca asta o sa aduca doar si mai multa suferinta, pentru ca daca ma supar si imi manifest supararea se supara si el si e un cerc vicios. Nu imi pot manifesta sentimentele, supararea,energia, trebuie sa stau sub capac fiindca el se supara."
"Este adevarat? Energia ta este sub capac din cauza lui? El face asta? Sau tu o tii sub capac pentru ca iti este teama?"
"Da, eu o tin sub capac, dar este din cauza lui..."
"El este responsabil? Este o alta fiinta umana responsabila pentru ceea ce se intampla cu energia ta?"
"Off..cred ca nu. Nu, eu sunt. Eu sunt responsabila pentru energia mea, pentru sentimentele mele, pentru viata mea. Eu aleg ce sa fac cu ele"
"MMM..Asta suna adevarat. Si te simt deja mai centrata cand recunosti asta. Ca si cum iti iei inapoi puterea pe care ai cedat-o lui cand l-ai facut responsabil de starea ta, de fericirea ta. Si vad o sclipire in ochii tai acum, cum te simti,mai esti obosita?"
"Nu, in acest moment nu ma simt obosita. Ma simt furioasa, ma simt hotarata, simt un foc in fiinta mea care arde si ma mobilizeaza sa fac ceva, sa nu mai stau asa plansa si reprimandu-ma. Vreau sa spun ceea ce gandesc, vreau sa imi asum ceea ce simt, pentru ca asa m-as simti mai bine. Banuiesc ca atunci cand realizam ca nimeni nu ne poate influenta si ca noi suntem cei care alegem - fie ca alegem manati de teama, fie ca alegem manati de iubire - ne asumam responsabilitatea. Si cand ne asumam responsabilitatea ne recapatam Puterea. Ne luam inapoi puterea pe care o predasem in mainile altcuiva, pentru ca il facusem responsabil pentru noi."
"Exista ceva ce te retine sa te exprimi asa cum vrei, asa cum simti?"
"Da, exista teama de consecinte. Inca imi este teama ca el se va supara. Dar simt ca e bine sa urmez ceea ce simt eu si nu ceea ce cred ca ar simti si ar face el. Vreau sa imi respect propriile sentimente. Interesant, toata perioada aceasta mi-am spus ca el nu ma respecta si am suferit mult din cauza asta. Descopar acum ca eu nu m-am respectat, pentru ca nu am respectat acea parte din mine care simtea diferit decat el si am inabusit-o, i-am luat dreptul de a se exprima. Eu m-am tinut sub capac, din teama, eu nu mi-am dat dreptul sa simt, nu am crezut in ceea ce simt, am vrut ca el sa imi arate ca respecta sentimentele mele cand eu insami nu le respectam, pentru ca le luam chiar dreptul sa existe."
"De ce anume ai avea nevoie ca sa exprimi in sfarsit ceea ce simti in prezenta lui, chiar daca iti este teama ca el se va supara?"
"Am nevoie sa gasesc un echilibru, sa nu fiu acuzatoare, sa ma centrez in iubire si sa exprim de acolo ceea ce simt. Dar in acelasi timp sa fiu foarte ferma si foarte clara in legatura cu ceea ce simt si sa spun tot adevarul".
"Suna bine. Si ma simt mai bine. Cred ca pot sa fac asta. Si e extraordinar ca mi-am dat seama ca eu insami nu ma respect cand ascund ceea ce simt doar pentru ca imi este teama de reactia celuilalt. Eu sunt eu si a ma iubi pe mine insami inseamna sa imbratisez ceea ce simt. Sa cred in mine cu alte cuvinte. Daca nu eu, atunci cine?:) Si e extraordinar sa realizez ca ma pot exprima cu si din iubire. Iar daca si atunci cand exprim cu iubire o nelamurire sau chiar frustrare pe care o am sunt intampinata cu raceala si suparare, inseamna ca acolo nu exista o conexiune reala, de la inima la inima. Si atata timp cat stiu ca eu sunt atenta sa fiu centratain inima si sa vorbesc cu iubire, sunt impacata. Eu am facut ceea ce e bine, iar el va alege ceea ce vrea, iar acela va fi adevarul. Si adevarul poate va fi dureros, poate voi descoperi ca el chiar e inchis indiferent de cata iubire manifest si ca teama mea era reala, dar macar voi sti adevarul. Si stiu ca adevarul ne elibereaza, intotdeauna. Si cine stie, poate ca adevarul va fi ca odata ce imi simte centrarea in inima si faptul ca nu mai vin spre el din teama, ci din iubire, totul se va schimba. Vreau sa fiu optimista."


Sa recapitulam mai concis, cele 4 intrebari simple, dar foarte eficiente intotdeauna sunt acestea:
  1. CE OBSERV CA SE PETRECE ACUM CU MINE? CE SIMT?
  2. CE AS PREFERA SA SIMT CA SA IMI FIE BINE?
  3. CE MA OPRESTE INCA?
  4. CE AM NEVOIE SA FAC ACUM CA SA IMI FIE BINE?

Am simtit sa impartasesc cu voi acest exercitiu de constientizare si alchimizare a starii interioare, specific metodei Heart Intelligence (Inteligenta Inimii), pentru ca pe mine ma ajuta intotdeauna si am vazut cat de mult le ajuta si pe femeile minunate cu care lucrez prin sesiunile de Inteligenta Inimii.
Atunci cand stim unde suntem, cand constientizam ceea ce simtim, primim claritate si stim unde vrem sa ajungem, spre bucuria inimii noastre.


Atunci cand ne intrebam ce ne opreste inca sa ajungem unde vrem sa fim, descoperim ce avem nevoie si ce ne putem darui ca sa ne simtim in siguranta. Cand ne simtim in siguranta, ne recapatam puterea si putem sa ajungem oriunde ne-am propus. Putem accesa starile bune, ne conectam la increderea in sine, la glasul inimii, la ghidarea superioara, la toate resursele noastre latente. Cu totii avem nevoie de asta. Numai cand ne simtim in siguranta, adica pe teren ferm, sigur, cand avem o stare de claritate ca de cristal putem sa pornim la drum intregi. Pentru mine asta a fost o revelatie- sa recunosc importanta sigurantei si stabilitatii emotionale, inainte d ea face altceva.
Si cand spun siguranta, nu ma refer la confort. Confortul este cu totul altceva, e un obstacol in calea cresterii pentru ca se hraneste din dependenta si genereaza atasament si posesivitate, cu alte cuvinte creeaza  mai devreme sau mai tarziu suferinta si slabiciune. Dar despre asta vom mai vorbi intr-un episod viitor:).

Astazi ma simt obosita. Ma dor intrebarile pe care mi le-am tot pus, sunt intrebari care cantaresc greu pentru ca sunt izvorate din teama.
Acum insa stiu ce am de facut. Care este primul pas spre a imi urma inima. Este un pas mic, dar care ma va duce departe in mine, pentru ca ma conecteaza la adevar, asa cum este el prezent in viata mea. Si stiu ca adevarul intotdeauna ma elibereaza.

Tu ce faci atunci cand esti trista sau te simti la capatul puterilor? Cum capeti claritate si cum iti recapeti puterea? Crezi ca te va ajuta sa aplici acest Exercitiu simplu de Inteligenta Inimii?

Metoda Heart IQ te poate inspira si ajuta sa creezi o viata pe masura inimii tale, alaturi de oameni deschisi la minte, dar si la inima!

Clientii cu care lucrez sunt oameni care isi doresc sa il transforme pe "trebie sa fac (si) asta" in "fac doar ceea ce ma reprezinta si pun in tot ce fac toata inima mea, pentru ca viata mea este condusa de Bucurie". Este nevoie de curaj, dar o viata condusa mai mereu de "trebuie" este atat de departe de adevarata viata!

Contact: dospinescu.alina@yahoo.com
  


Te imbratisez cu caldura si speranta si credinta in Bine, suflet sora.

Alina Dospinescu


Sunt ceea ce sunt.
Am încredere în frumuseţea din mine.
Creez încredere.
În blândeţe, am forţă.
În tăcere, păşesc împreună cu zeii si zeitele.
În pace, mă înţeleg pe mine şi înţeleg lumea.
În conflict, armonizez.
În detaşare, sunt libera.
Prin respect pentru toate lucrurile vii, mă respect pe mine însami.
Prin dăruire, cresc curajul din mine.
Prin compasiune, respect eternitatea din natura tuturor lucrurilor.
Prin dragoste, accept necondiţionat evoluţia celorlalţi.
În libertate, manifest puterea spiritului meu.
În individualitatea mea, îl exprim pe Dumnezeu din sinea mea.
Slujind, ofer ceea ce am devenit.
Sunt ceea ce sunt: Eterna, Nemuritoare, Universala şi Infinita.
Aşa este! Amin!

~Stuart Wilde(adaptare)


Iti doresc din inima ca indiferent cat de departe de "Acasa" te vei simti, de rupta de pacea si lumina interioara, sa ai credinta, sa ai deschiderea sa te rogi ca sa capeti putere si sa fii inspirata sa iti gasesti adevarul si claritatea, care ne reconecteaza intotdeauna la Inima.






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)