De ce este posibil sa fii mai frumoasa decat un top model



Nu suna foarte realist, nu-i asa, top modelele sunt neaparat cele mai frumoase, ca doar de aceea sunt in "top". Si probabil daca as fi chiar acum acolo, in fata ta si ti-as spune privindu-te in ochi ca esti mai frumoasa decat un top model, ai ridica din sprancene si ai spune "cine,eu???", iar apoi ai privi peste umar, gandind ca mai mult ca sigur e altcineva acolo, in spatele tau, careia ii adresasem aceste incredibile cuvinte.


Suntem invatate sa avem modele. Sa urmam modele. Modele din reviste, modele trucate, fardate, aranjate, impopotonate, retusate, infometate, disproportionate. Sa avem modele fara niciun fond, modele nu de viata, de iubire, de fericire, de implinire, ci de imitat si replicat cat mai fidel. Modele de urmat nu pentru ca au facut lumea mai frumoasa si mai buna si de aceea sunt de o frumusete DEMNA de urmat, ci modele de "firma", de "reusita", de picioare lungi si centimetri si de tocuri si par perfect intins cu placa si de haine. Si atat.

Si apoi, tot noi, femeile, ne miram si suferim. Ne miram ca viata pare o lupta, ca nu ne mai vedem frumusetea, ca nu ne mai iubim, ca ne lasam abuzate, ca nu suntem fericite. Ne miram ca suntem atat de obosite, de tensionate, de iritabile chiar, mult prea des.

Cum ar fi daca ne-am alege drept model idealul nostru feminin, femeia - Zana buna care, inca de cand eram copii  intuiam cu siguranta ca putem fi, ca VOM fi, cand vom creste mari. Cum ar fi sa ne lasam spiritul sa ne fie ghid, sa urmam ceea ce ne inaripeaza sufletul si ne face mai bune, sa privim mai putin la televizor si in reviste despre vedete si moda si mult mai mult in inima? Cum ar fi sa privim cu adevarat la calitatile noastre, la ce avem de daruit, la ce reusim deja sa daruim? Cum ar fi sa iubim asta?


Majoritatea dintre noi suntem pline de frumusete. Pentru ca daruim mult si facem multe lucruri frumoase si pline de iubire si de suflet si dezinteresate. Si pentru ca iubirea ne incununeaza ca o aureola aproape in toate alegerile pe care le facem. Dar poate ca nu se vede intotdeauna asta. Poate ca nu se vede cat sauntem de frumoase pentru ca stam incruntate, cu capul intre umeri si aduse de spate pentru ca undeva in mintea noastra gandim ca nu suntem suficient de bune, ca nu aratam ca femeile din photoshoot-uri, ca nu stralucim ca paginile revistei si nu avem o piele ca de photoshop. Si e hilar.

E hilar  cat de mult ne judecam noi, femeile, pe noi insene. Si cat de tare ne ascundem - sub farduri sau dupa vorbe intepate, mai mult sau mai putin "inteligente" - doar, doar, ceilalti nu vor vedea cum suntem noi de fapt, nu vor vedea ca suntem simple.
Si totusi, simplitatea si naturaletea sunt baza frumusetii. Frumusetea e ceva ce se simte in suflet, e ceva dincolo de minte, de ganduri, e ceva ce ne da o stare de "bine".
Simplitatea ta, lasata sa transpara prin ferestrele ochilor direct din inima, te face fascinanta.



Vreau sa iti spun ca esti frumoasa. Si vreau sa iti amintesc sa zambesti. Des. Si sa te lasi sa stralucesti. Nu, nu ca cele din reviste. Aceea este stralucire fara caldura, nu creste nimic sub raza ei.

Vreau sa iti spun ca esti stralucitoare. Si uimitoare - o adevarata femeie model. De ce? Cum? Cand? :) Cand zambesti. Si cand esti simpla. Cand iti arati inima, asa cum e ea. Cand ai credinta. Cand te relaxezi. Si cel mai mult, cand daruiesti.


Esti frumoasa si adorabila si uimitoare si stralucitoare si calda cand iubesti, cand te pregatesti pentru intalnirea cu Iubitul, cand faci mancare si o imparti celor dragi, cand pui suflet in ceea ce faci. Si STIU ca tu pui mereu suflet.
Esti frumoasa cand faci curatenie si faci ca lucrurile-si sufletele- sa se primeneasca. Cand iti iubesti barbatul. Cand il intelegi. Cand iti asumi feminitatea ta. Cand esti senzuala. Cand esti afectoasa. Cand te joci cu copii tai. Cand ii inveti, in joaca, lucruri mari. Cand alini o prietena. Cand impletesti ciorapi. Cand planuiesti o vacanta. Cand te duci la servici. Cand iti este draga viata.



Cand te imbraci, impodobesti si machiezi nu pentru a ascunde ceva, ci pentru a iti bucura sufletului si a te juca, plina de incantare, cu toate culorile lumii. Cand iubesti imaginea din oglinda pur si simplu pentru ca esti tu, un suflet ce a luat o forma umana pentru a experimenta VIATA. Cand iti iubesti trupul si fiecare rid, cicatrice, forma pentru ca au o povese: POVESTEA TA. UNICA.

Cand ai speranta. Cand ai credinta. Esti frumoasa de 1000 de ori pe zi. Esti incredibil de frumoasa pentru toate sufletele care se incalzesc sau s-au incalzit vreodata la lumina sufletului tau.



Aminteste-ti doar sa ramai relaxata. Sa ai incredere in bine. Sa te lasi ghidata. Sa nu te mai incrunti. Sa ai vorba dulce...sau sa o indulcesti cand devine ascutita sau amara. Sa dansezi, sa creezi, sa canti si sa incanti.

Daruieste lumii surasul sufletului tau si FII CONSTIENTA DE FRUMUSETEA TA!

Cu iubire,
Alina Dospinescu

p.s. Daca vrei sa iti transformi viata invatand sa traiesti din armonia energiei tale feminine si sa te relaxezi in feminitatea ta, facand ca frumusetea ta sa straluceasca astfel neingradita in fiecare zi, te invit sa exersam impreuna Arta Feminitatii, pentru ca sa fii, cu adevarat si mai mereu, mai frumoasa decat un top model pentru oamenii din viata ta, dar si pentru tine insati. Contact: arta_feminitatii@yahoo.com pentru a te inscrie intr-un Grup de Feminitate online.

p.p.s. Iti ofer in cele ce urmeaza marturia unui top model despre adevarata frumusete






Comentarii

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)