Bucură-te de frumusețea feminității tale




Ce este feminitatea?

Feminitatea este o stare pe care o are fiecare femeie, manifestată în diferite nuanțe și intensități. Unele femei sunt mai conștiente de feminitatea lor, altele nu. Cu cât suntem mai conștiente de feminitatea noastră, aceasta va fi mai ușor perceptibilă și de către ceilalți.

Am întrebat mai multe persoane (atât femei cât și bărbați) ce înseamnă pentru ele feminitatea. Iată ce au răspuns:
- ”acel CEVA pe care îl emană o femeie”
- ”acea sclipire pe care o are fiecare femeie”
- ”naturaleţe, eleganță, farmec...”
- ”naturalețea și gingășia personală a fiecăreia dintre noi”
- ”o caracteristică atribuită identităţii femeii, având ca elemente componente supunerea, blândeţea, răbdarea, bunătatea, sensibilitatea, deschiderea faţă de cei din jur etc.”
- ”ceva ce are legătură cu misterul pe care îl poate crea o femeie în jurul ei, cu creativitatea şi seducţia”
- ”suma tuturor calităților feminine care sunt trezite într-o femeie. Cu cât are mai multe astfel de calități trezite și are încredere în ea este mai feminină.”
- ”stil, eleganță”
- ”mister”
- ”o continuă surpriză”
- ”ceva plin de farmec și senzualitate”
- ”ceva ce uneori îți tăie răsuflarea”
- ”ceva magic și fascinant ce a inspirat de-a lungul timpului mulți artiști”
- ”ceva din care ai mereu de descoperit”
- ”ceva ce seamănă cu electricitatea: nu se vede dar îi simți întotdeauna efectele”
- ”blândețe, sensibilitate”
- ”spontaneitate, naturalețe, gingășie și un zâmbet fermecător”

În dicţionarul explicativ al limbii române feminitatea e definită ca ansamblul trăsăturilor care constituie specificul caracterului feminin. Putem să descoperim feminitatea prin prisma calităților care o compun, acea multitudine de virtuți feminine care atunci când sunt trezite în număr cât mai mare într-o femeie îi conferă acesteia un farmec deosebit.





Incursiune în lumea complexă și minunată a feminității
 
Adeseori când întrebăm pe cineva cum este o femeie foarte feminină ne sunt enumerate anumite calități care sugerează feminitate. Ansamblul tuturor trăsăturilor și calităților ei feminine constituie feminitatea ei. Fiecare femeie are trezite în ființa ei anumite calități minunate care îi conferă foarte mult farmec și frumusețe. Unele dintre noi suntem mai romantice, altele mai jucăușe, altele mai îndrăznețe, mai curioase, mai senzuale, mai pasionale, mai compasive, mai materne, mai voluptoase...

Multe femei sunt nemulțumite de ele însele și se uită la alte femei zicând că ar vrea să fie ca ele. Dar aceasta se petrece pentru că în primul rând nu sunt conștiente de ceea ce le este lor specific ca femei, pentru că nu se bucură de propria feminitate.
Este foarte important să fim conștiente că fiecare dintre noi are un farmec specific și că fiecare dintre noi dacă dorește să fie mai mult decât este în acest moment și să-și amplifice feminitatea POATE să facă aceasta.




Dacă ar fi să facem o călătorie în lumea feminității, ce am descoperi?

Am descoperi o mulțime de calități, fiecare fascinantă și încântătoare în felul ei: naturalețe, putere de a iubi, dăruire, mister, senzualitate, jucăușenie, puritate, rafinament, compasiune, sensibilitate, pasionalitate, voluptate, înțelepciune, intuiţie, fascinație, putere de a ierta, curiozitate, spirit de aventură, dorință de cunoaștere, simțul umorului, optimism, frumusețe, candoare, profunzime, capacitatea de a aprecia frumosul, capacitatea de a asculta nevoile celorlalți și de a-i ajuta, gingășie, blândețe, răbdare, creativitate, spontaneitate, forță interioară (adeseori misterioasă și copleșitoare), putere de sacrificiu, inteligență, delicatețe, romantism și multe altele.



Bucură-te de feminitatea ta!

Dacă până acum nu ai realizat ce femeie minunată ești, poți să o faci acum, trebuie doar să privești cu atenție la tine. Îi poți ruga și pe cei dragi să te ajute. Fă o listă cu calitățile tale și roagă și câteva ființe apropiate care știi că sunt sincere cu tine să îți spună ce apreciază la tine. S-ar putea să ai surprize minunate și să afli că ceilalți te văd ca fiind o femeie frumoasă și plină de calități. Privește acest exercițiu ca pe o călătorie în lumea feminității tale și bucură-te de frumusețea ta.


Autoare: Adina Gheorghe
Sursa: Venus.org 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)