Inteligenta Inimii mele



 Photo: We know not where from

the angels in our lives descend

nor to where they go

As they travel with us sharing side by side

The presence of their true form

only being slightly revealed

in their loving actions

As they clear the way for hearts to play

freed of our demon captorsDragele mele, 

m-am tot gandit cum sa impartasesc cu voi ceea ce am descoperit si ma ajuta enorm pe drumul vietii, cum sa va povestesc despre ceea ce inseamna Inteligenta Inimii. Am exersat diverse discursuri, mai mult sau mai putin stiintifice, mai mult sau mai putin rasunatoare, m-am intrebat cum va pot transmite entuziasmul, efervescenta, bucuria mea, izvorata din  ceea ce descopar a fi eficienta si inteligenta inimii.

Simt  sa va vorbesc direct, dincolo de concepte, de la suflet la suflet





PARTEA I

De obicei adun idei, articole, informatii, inspiratii, metafore, exercitii pentru inimile noastre de femei si le insir aici, precum margaritarele pe ata, pentru a crea un fir calauzitor in calatoria noastra spre Sufletul Feminin. Astazi insa, simt sa va scriu din inima mea, despre intelepciunea si autenticitatea inimii mele si a inimii voastre.

De ceva mai mult de un an mi-am inceput practica de Heart Intelligence coach. Consilier de inimi si de viata. Si imi place tare. Am urmat Academia de stiinte ale inimii creata de Christian Pankhurst, cel mai eficient specialist in lucrul cu grupuri de oameni pentru dezvoltare personala si spirituala prin Cercuri ale inimii, cursuri care m-au purtat prin tari straine si prin testari amanuntite din dorinta de a invata ce-i mai bun.
Ceea ce Christian reuseste sa faca pentru oameni, modul in care ii ghideaza sa gaseasca in ei insisi resursele pentrua debloca emotii si traume vechi, reprimate, modul in care oamenii se deschisd si capata incredere in sine, trec de la nesiguranta, teama, rusine, vinovatie la iubire, pace, siguranta, la puterea de a fi ei insisi si la abilitatea de a comunica astfel incat sa se faca intelesi de cei din jurul lor, bucuria si transformarile uimitoare pe care le-am vazut, m-au fascinat cu totul. 

Si mi-am dorit din suflet, sa fac acelasi lucru pentru oamenii din Romania si in mod special pentru femei. E pasiunea mea, bucuria mea sa vad ca pot ajuta un chip sa se lumineze, un om sa rasufle usurat, o durere sa se transforme in intelepciune si experienta pretioasa, o victorie in locul "infrangerilor" sa apara, o inima sa isi regaseasca increderea in viata.  Sunt multumita de cate miracole se peterc sub ochii mei atunci  cand omul din fata mea se lasa ghidat spre conexiunea cu interiorul lui si cu momentul prezent, de raspunsurile uimitoare care apar odata ce ne conectam la inima si pornim mai departe la drum, cu inima treaza.


 Photo: Înscrie-ti in inima ca fiecare zi este cea mai buna zi a anului.~ Ralph Waldo Emerson 

In sedintele de coaching prin Inteligenta Inimii, vei intra in contact cu tot ceea ce se afla in sufletul tau. Vei merge adanc si vei capata forta de a te inalta pe cele mai inalte culmi. Iti vei descoperi adevarata forta si putere nelimitata, ca vine din intelepciunea inimii tale, din acel loc tainic in care tot ceea ce esti se imbina, lucrand in armonie si tinand cont de tine ca un tot. Vei reusi astfel sa cunosti, sa iubesti si sa folosesti in folosul tau toate fatetele fiintei tale si vei actiona echilibrat, nelasand descoperita niciuna dintre aceste parti ale fiintei tale, care formeaza intregul care esti. 

Ti s-a intamplat vreodata sa te simti de-conectata de la miezul fiintei tale, absorbita de vartejul mintii tale, pe care parca nu o poti opri nici cand ai vrea, cand nu ai nevoie de ea, ci de ceva mai profund, mai calm si impacat, mai adanc? Te-ai simtit cu alte cuvinte vreodata "rupta in doua",poate prea grabita, neluata in seama ca intreg, cu tot ceea ce esti, ci privita doar intr-o anumita latura a ta, ceea ce te-a facut sa renunti poate intr-o anumita masura la tine, la anumite parti din tine insati? Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce alergi si spre ce, daca traiesti visul tau sau al altora, chiar daca dragi tie?

Ca femei, adesea conditionarile lumii acesteia ne cer sa ne scindam, sa ne luam in considerare intr-un moment doar ca mame, in alt moment doar ca femei de cariera, apoi ca sotii, ca fiice, ca prietene, ca femei spirituale, ca reprezentante ale sexului frumos, ca iubite, etc. Parca mereu ceva ramane pe dinafara, cand vrem sa fim mame perfecte poate ca nu mai putem fii sotii la fel de bune sau daca ne orientam atentia pe cariera poate ca partea spirituala din tine nu prea mai gaseste timpul ca sa respire?...

Ei bine, cum ar fi sa descoperi intr-o zi ca poti tine cont de tot, ca si ceilalti sunt fericiti cand tu esti in armonie si intreaga, ca poti trai in si din armonia cu tot ceea ce esti, ca poti straluci ca o fiinta totala si ca poti regasi, in inima, imbinarea perfecta a tot ceea ce esti, iar viata ta devine atunci autentica si implinita? Si asta intr-un mod foarte concret, in viata reala, de zi cu zi si nu doar in meditatie sau retrageri!

Te invit la sedintele de coaching prin Inteligenta Inimii, care pentru mine, pntru viaat si fiinta mea, au facut si fac miracole. Te invit sa descoperi o metoda, o viziune extraordinara, reala si concreta si sa te descoperi, in primul rand pe tine insati, in toata maretia ta  si, de ce nu?, in toata spendoarea feminitatii tale!

In drumul spre exprimarea deplina a sufletului tau si spre manifestarea viselor si dorintelor tale, vei incepe sa traiesti cu adevarat, vei experimenta toate emotiile, de la cele mai dorite la cele reprimate, vei invata sa te iubesti cu totul, sa integrezi atat stralucirea ta cat si umbrele tale, vei exprima adevarul tau si vei manifesta unicitatea ta, care imbogateste cu adevarat aceasta lume, implinidu-ti misiunea de a fi un om liber, o femeie fericita, intreaga, mareata tocmai prin unicitatea ei, deplin increzatoare si plina de savoare. Iar prin savoare ma refer la Forta vietii, care imbina toate contrariile, susul si josul, yinul si yangul, ratiunea si simtirea, materialul si spiritualul. Viata care trepideaza, care este intensa, spumoasa, sontana, vie. Si vei simti ca traiesti cu adevarat. Vei plange uneori, pentru ca vei simti ceea ce te opreste inca. A simti este cel mai important lucru pentru a ne regasi si aduna fortele. Este ca si cum ai debloca un drum inchis: trebuie sa atingi ceea ce a cazut in drum ca sa il dai la o parte, trebuie sa  pui mana, sa iti croiesti drum intrand in contac pentru cateva momente cu ceea ce iti blocheaza drumul. Cunoscand, nu cu mintea, ci cu intregimea ta obstacolul, stii ce ai de facut si ai la indemana si toate resursele necesare. Le accesezi uimita, pentru ca necesitatea te conduce spre resursele tale. Iar a simti este echivalent cu aceasta deblocare a drumului. 

 

Ceea ce simti te va ghida spre ceea ce vrei sa simti si sa experimentezi in viata ta, spre ceea ce ai nevoie si te ajuta cu adevarat, spre adevarul tau cel mai inalt, spre visele tale cele mai mari, care nu iti vor mai poarea doar vise, ci vor deveni lucruri realizabile, caci iti vei simti puterea. Puterea inimii si nu doar puterea limitata a ambitiei, a vointei. Puterea creatoare, transformatoare a sufletului tau, care magnetizeaza Fortele Creatiei si te face sa folosesti in mod eficient si sa stapanesti Legea Atractiei.

Te vei simti motivata din interior sa actionezi si vei descoperi in impulsul inimii tale o eficienta si o inteligenat uimitoare. Vei fi inspirata si iti vei urma propriul drum. Eu sunt aici sa te ajut sa intri in contact cu inima ta, nu sa te repar, sa iti dau sfaturi sau sa te vindec. Avem in noi tot ceea ce ne trebuie pentru a rezolva orice problema. Nu accepta niciodata sa ti se spuna ca trebuie sa fii vindecata, ca trebuie sa urmezi vreun model exterior, ca cineva te poate repara. Totul este in tine si inima ta cunoaste drumul. Asa ca sunt aici ca sa te ajut sa iti ascult inima. Si da, la inceput vei plange uneori, dupa ce scutul de protectie pe care l-ai construit ca sa supravietuiesti va fi dat la o parte chiar de mana ta. Vei avea curajul sa te arati dincolo de scutul tau de protectie si de mecanismele tale de aparare pentru ca te simti in siguranta intr-atat incat vrei sa traiesti din nou din inima si nu din teama.  Si astefel te vei descoperi intr-o lumina noua. Vei fii uimita d ecine esti tu, dincolo de scut, in delicatetea, dar si in forta ta, in intelepciunea si salbaticia ta, in plenitudinea energiei sia  inimii tale. Si ori de cate ori viata iti va scoate in fata o noua provocare, vei reface acest drum si vei actiona din inima, creand lumea pe care o doresti cu adevarat pentru tine.





Iubirea pe care o vei simti in cadrul acestor sedinte de coaching iti va da acest curaj. Si apoi, vei simti un suflu nou, vei rade din toata inima, iti vei elibera trupul, iti vei folosi ritmul respiratiei, miscarile trupului, vocea, viziunile ce te insufletesc pentru a creea ceea ce iti doresti cu adevarat si rezoneaza cu inima ta. Vom folosi dansul, miscarea, atingerea, tonalitatile vocii, suportul celorlate suflete ce iti sunt alaturi in grup. Vom experimenta puterea lui "impreuna", puterea inimii, a embodimentului, a creativitatii, a constientizarii si a campului amplificat. Toate acestea, pentru a intra in contact cu forta ta interioara, izvorata din inima insa, care poate orice si este conectata la Tot. Te voi ajuta sa intri in contact cu si sa descoperi forta din tine, sa o folosesti si sa iti creezi viata care este pe placul inimii tale. Viata ta va deveni autentica, implinita, conditionarile exterioare iti vor aparea ca simple masti si vei rasari din tine insati, ca o floare ce cunoast drumul spre soare.

Despre sedintele de coaching pentru femei poti citi mai mult aici si  aiciStiu ca o data ce ne unim inimile, adevarul si lumina stralucesc mai tare in inima ta, iar astfel, tu le porti urma cu 
usurinta.


contact: arta_feminitatii@yahoo.com





 PARTEA a II-a


Simt ca am gasit in sfarsit metoda care mi se potriveste, cu care pot lucra in mod autentic, bazandu-ma pe realitate, pe concret, pornind de la omul din fata mea, cu tot ce este el si de la momentul prezent. Pentru ca, desi am studiat munca si descoperirile celor  mai cunoscuti si recunoscuti specialisti in dezvoltare personala, am avut mereu o nedumerire:

De cate ori intram pe site-urile personalitatilor care scriu, ca si mine, pentru a promova lucrurile in care cred, metodele pe care le-au descoperit pentru o viata mai buna, mai luminoasa, mai implinita, de cate ori intram in contact virtual, prin cartile, articolele, videoclipurile lor, cu coachi, consilieri, autori, etc din intreaga lume, pe care nu ii voi enumera acum, povestea era mereu aceeasi: a existat candva, un trecut cu probleme, cu griji, cu lipsuri, cu agitatie, temeri, obstacole, apoi a urmat un eveniment, un punct de cotitura, o mare revelatie si de atunci totul s-a schimbat si viata e roz si totul cu desavarsire perfect. Si asa pana la adanci batraneti, ca daca nu ar fi, nu s-ar povesti. :)

A existat cu alte cuvinte o viata de om, in care nimeni nu era perfect, in care ei/ele (personalitatile in cauza) se confruntau cu probleme si nu aveau toate raspunsurile sau daca este vorba despre feminitate, a existat un trecut in care ele nu erau frumoase, ingrijite, impacate, feminine si apoi wow! meditatia nu stiu care, produsul nu stiu care, cartea aceea sau invatatorul acela pe care l-au intalnit au schimbat totul - nu mai exista nicio problema, nu exista stari sau zile proaste, toate au raspuns si ceea ce e destul de ingrijorator cred eu, nu mai exista nicio intrebare. Totul e rezolvat. Clar. Inramat frumos, ca o diploma. Batut in cuie. Stralucitor si rasunator. 

Suna frumos, ai asa, sentimentul ca si tu vei trai acea revelatie si viata ta va fi perfect rezolvata pentru totdeauna, precum un puzzle in care toate piesele se aseaza de la sine la locul lor. Iti doresti sa fii si tu zambitoare, aranjata, ireprosabila mereu, nu-i asa? 

Ei bine, cu acest "mereu" si cu acest "pentru totdeauna" am eu o nelamurire. Si eu ma trezesc visand cu ochii deschisi..eiii.. cum ar fi!...daca as stii totul si as controla totul si toate ar fi cum mi-as dori, pentru totdeauna, inclusiv zambetul meu si parul perfect aranjat si toate puse in cutiute atent ordonate si corect etichetate, ca sa nu mai incurc niciodata lucrurile...

Si totusi...cum ramane cu ...


"Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
şi nu ucid
cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc
în calea mea
în flori, în ochi, pe buze ori morminte.

[...] eu cu lumina mea sporesc a lumii taină

[...]şi tot ce-i neînţeles
se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari
sub ochii mei-
căci eu iubesc
şi flori şi ochi şi buze şi morminte."

- Lucian Blaga

Cum ramane cu misterul, cu frumusetea momentului prezent, cum ramane cu viata? Cci viata nu sta, se misca, se schimba, nu sta pusa in rama. Ne arunca noi si noi provocari, chiar daca avem multe rezolvari si raspunsuri si victorii si impliniri la activ. Asa e ea, ne vrea crescand mereu, adaptabili mereu, ne vrea cu alte cuvinte vii.




Photo: COPIII INTELEPTI

"Dumnezeu se intelege mai usor cu copiii mici, ca cei mici au suflet mai incapator. La oamenii mari e o inghesuiala de rele ca nici n-ai unde sa stai."( 10 ani)
"Cei care nu-l gasesc pe Dumnezeu sunt cei care il cauta din interes." ( 12 ani)
"Calugarii si-au facut meserie din rugat pentru ca ei au vazut ca nu poate sa existe meserie mai frumoasa decat sa vorbesti tot timpul cu Dumnezeu." ( 9 ani)
"Calugarii nu sunt asa de vorbareti pentru ca daca il lasa pe Dumnezeu sa le vorbeasca toata ziua, ei s-au obisnuit sa taca mult, ca sa-L asculte - ca nu pot sa-L intrerupa tocmai pe Dumnezeu." ( 8 ani)
"Biserica e sfanta si ramane sfanta chiar daca intra in ea multi pacatosi, ca biserica de aia e facuta, ca pacatosii care intra sa-si faca acolo antene pentru Dumnezeu." ( 12 ani)
"Biserica nu iubeste placerea , ca placerea iti aduce sa spui mereu ca mai vrei, pe cand multumirea iti aduce sa spui ca-ti ajunge." ( 9 ani)
"Ingerii nu ne spun cum e in Rai, de unde sunt ei, ca atunci cand mori e ca un fel de ziua ta si primesti cadou Raiul si ei nu pot spune dinainte cum arata cadoul pe care il primesti pentru ca strica toata ziua." ( 10 ani)
" Nu e bine sa stai cu pacatul in tine, trebuie sa fugi la spovedit, ca pacatul din tine sa nu faca pui de pacati." ( 10 ani)
"Preotii vin in casele oamenilor inainte de Paste si Craciun ca sa sfinteasca toate camerele, ca le curata cu aghiazma care e un foarte bun detergent impotriva dracilor." ( 11 ani)
"Postim ca sa nu ne mai gandim numai la gusturi de mancare si sa ne mai gandim si la gustul de Dumnezeu." ( 11 ani)
"Milostivul e rar ca mila n-o gasesti pe toate drumurile deoarece ea trebuie cultivata." ( 14 ani)
"Altarul este partea din biserica unde preotul vorbeste intre patru ochi cu Dumnezeu." ( 10 ani)
"Unii oameni nu putrezesc dupa ce mor, pentru ca trupurile lor au fost bagate in pamant cu cerul in ei." ( 13 ani)
"Sfintii au aureola rotunda si nu patrata ca sa nu faca vreun rau nici macar din greseala - ca poate cine stie, cand se ridica la cer, sa nu intepe cu vreun colt o pasare in zbor." ( 13 ani)
"Oamenii care cred in Dumnezeu se dezvolta mai repede decat ceilalti oameni, pentru ca ei ajung sa-si dezvolte esentialul." ( 15 ani)
" Ne dam seama ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii la fel, ca daca te desparti de El si mai tarziu te intorci la El, nu tine suparare si te ajuta la fel ca si pe cei care au fost tot timpul cu El." ( 11 ani)

Mai multe bancuri: http://www.mioritice.com/banc/50074/?utm_campaign=Newsletter&utm_source=newsletter&utm_medium=newsletter#ixzz2GMW11gnN
Pentru mine, viata este mister, este continua descoperire. Nu as putea sa traiesc fara a ma minuna, fara a plange de sare camasa de pe mine asa cum si rad, fara sa intru in necunoscut, sa bajbai prin intuneric, pentru a gasi drumul spre lumina. Oricat d emare ar fi lumina pe care am gasit-o deja, ea ma indeamna catre o lumina si mai mare, un nou dor se trezeste, de a trai si mai adanc, si mai plenar, iar drumul acesta al descoperirii nu este static. Nu este reiterarea din nou si din nou a acelorasi stari si nu este o inmarmurire intr-o fericire nemiscata, neintrerupta.

Pentru mine, lumina, destinatia, Dumnezeu, este viata insasi. Intrebarile noi care apar. Tumultul vietii. Taisul sabiei pe care inaintez invatand echilibrul. Sunt momente extatice, in care echilibrul este perfect, in care descopar insule pline de comori, bogatii ce nici nu mi le imaginasem, dar drumul ma chiama, viata merge inainte. Ma lovesc cu capul d epragul d esus pentru a il vedea pe cel d ejos uneori. Ma ard la flacara unor trairi prea intense, pentru a invata sa ma expansionez si mai mult, sa cunosc si mai mult. Ma arunc cu capul inainte si uneori imi este retezat, ca sa invat sa traiesc din inima.  

Ma intreb, atata vreme cat suntem in viata, suntem aici ca sa invatam sau doar ca glorioasele noastre aureole sa emane invatatura pe care am deprins-o acum 5 ani spre toti aceia neinvatati inca?

Suntem aici ca sa purtam zambete stralucitoare cu sclipiri ireprosabile de dinti si haine calcate la dunga si copii taiati dupa un tipar perfect si un "suflet pereche" care sa fie replica noastra perfecta si care sa faca totul asa cum am invatat noi ca este bine sau suntem aici ca sa ne stricam coafura sarutandu-ne nebuneste in ploaie, ca sa cadem pe gheata impreuna cu copiii, sa experimentam totul, sa strigam de durerea de a iubi "prea mult", neechilibrat poate, dar adevarat, pentru a ne indragosti din nou, la fel de tare, desi ne-a durut, sa aplicam ceea ce am invatat in viata de zi cu zi, dar nu ca la carte, ci ca in viata, a descoperi in intelepciunea nou aflata noi si noi intrebari?





Doresc sa ma pastrez in intrebare. In minunare. In curiozitate. 

Da, sunt si o parte din raspuns. Ceea ce viata mi-a dezvaluit nu a trecut pe langa mine, nu mi-a intrat pe o ureche ca s aiasa pe alta, da, aplic invatatura inteleptilor si da, sunt coach si pasiunea mea este sa ajut femeile sa descalceasca "nodurile"  din ghemul vietii ca sa impleteasca mai departe:) sau mai degraba ca sa se joace mai departe, nestingherite, ca pisicile, cele care stiu ca pot sa cada, pentru ca pana la urma, vor ateriza mereu in picioare.

Dar nu, nu zambesc mereu. Viata mea nu este "definitiv rezovalta" si Dumnezeu stie cel mai bine ca nu, nu sunt perfecta.  

Nu arat tot timpul ca scoasa din cutie si nu, nu vreau sa ma opresc sa traiesc pentru a nu imi zburli parul. Mainile mele vor sa imbratiseze universul, sa sape in necunoscut si nu o manichiura impecabila. Uneori se mai intampla, dar apoi, prefer sa spal vase si sa curat cartofi. Ei bine da, mi place sa gatesc si imi place sa mananc, desi stiu ca o femeie nu ar trebui sa spuna asta, "femeia ideala doar ciuguleste precum o vrabiuta", nu-i asa? :) 

Si da, desi sunt coach si psiholog si desi sunt o cautatoare spirituala de multi ani de zile, eu plang.  Plang pentru ca o prietena m-a vorbit de rau sau ca iubitul nu m-a inteles, plang ca m-am blocat undeva si nu e comfortabila deloc situatia aia insuportabila, plang pentru ca am ranit pe cineva fara sa vreau sau pentru ca am fost ridicola, plang uneori pentru ca ma doare sufletul si, da, plang chiar si pentru ca nu sunt perfecta. Mi se intampla.


 
 Nu o sa pretind niciodata ca stiu totul. Nu stiu. Ce m-au invatat atat Inteligenta Inimii, cat si caile spirituale pe care m-am avantat, mai aprig sau mai din nevoie, este sa raman in intrebare. Sa privesc curioasa ceea ce apare si sa imbratisez experienta. Sa nu fug de trairi, sa simt mai mult. Sa nu inghet, sa nu port scut, sa fiu adaptabila. Sa imi intreb trupul, ce simte si ce are nevoie. Sa observ cum se misca energia si sa respir pentru a o elibera. Sa nu imi reprim emotiile si sa nu pretind ca sunt altfel decat sunt. Sa ma accept cu ceea ce simt, sa fiu curioasa ce simt de fapt, in momentul prezent, vizavi de fiecare problema in parte si ce as vrea sa simt, ce m-ar face s ama simt mai bine? Sa nu imi inabus emotiile, mania, teama, dorul, energia, pentru ca astfel ele ar deveni toxice.  Sa ma exprim si s afiu creativa. Sa sper si s acer sa fiu ghidata. Sa nu stau pe loc, sa ma misc spre lumina si sa accept transformarea. Sa imi intreb intuituitia, inima, sa intreb ingerii si Universul care e urmatorul pas? Oricat de adanc m-am afundat sau oricat d etare m-am incurcat in ghem, oricat de departe sunt de Acasa, sa recunosc asta si sa las dorul meu infinit de lumina sa ma ghideze. Sa ascult vocea inimii si sa cred in ea, pentru a ma regasi in tot ce am mai bun.

Nu stiu ce e cu zambetele permanente si cu "o data pentru totdeauna". Stiu ca viata e facuta sa fie traita din toata inima, ca bucuria inimii e cea mai adevarata si ca muntii cei mai inalti au vaile cele mai abrubte, ca din intuneric se nasc zorii, ca nu stiu raspunsul la problemele tale, dar ca asa cum gasesc in inima mea drumul, asa te pot ajuta si pe tine sa folosesti Inteligenta Inimii tale si sa gasesti in tine insati pasul urmator spre lumina si pas cu pas, sa dansezi in ritmul vietii, din ce in ce mai incantata de fiecare ritm si miscare si salt si cazatura si gratioasa, maiastra pirueta. 


Aceasta este Inteligenta Inimii si iti multumesc ca ai primit in inima ta, citind aceste randuri, ceea ce inima mea dorea sa iti impartaseasca. 

Te invit alaturi de mine, sa iei parte la sedinte de coaching 1 la 1 sau de grup, pe tema dezvoltarii feminitatii sau pe orice tema, oricand iti doresti sa rezolvi cu inima problemele, sa simti mai mult, sa traiesti mai din plin, sa te deschizi mai mult, sa infloresti mai mult, sa fii conectata la sufletul tau si al celorlalti oameni din viata ta.


contact: arta_feminitatii@yahoo.com

*********
Anima


Photo

Comentarii

  1. Aԁmiring thе ԁedісation уou
    ρut intο your blοg anԁ ԁеtailed
    infοrmation уou offer. It's good to come across a blog every once in a while that isn't the samе outdated rehasheԁ mateгial.
    Εxcellеnt гead! I've bookmarked your site and I'm adding yοur RSS feеԁs tо my
    Gοоgle aсcount.

    Stοp by mу ωеb blοg :: how to jump higher

    RăspundețiȘtergere
  2. Dο you have a ѕpam prοblem on this
    blog; I also аm a bloggeг, аnd I ωas wanting to
    know youг sіtuatiοn; we hаve develоpеd
    ѕome niсе practіces and we are looking to trade solutiοns with other folks, ωhy not ѕhoot me аn e-mail if intеrеsted.



    my webѕite :: yeast infection treatment

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)