Un film f important, despre tine insati---Efectul Umbrei --cum sa iesi la Lumina
Efectul Umbrei (film documentar) from Adina Amironesei on Vimeo.
"The Shadow Effect" sau "Efectul de umbra" este
ceea ce se intampla atunci cand toate lucrurile din noi pe care le-am
negat si am incercat sa le reprimam, ne conduc viata din umbra, fara ca
noi sa avem habar. Autoarea, Debbie Ford, a fost dependenta de droguri
timp de cativa ani si in unul din multele episoadele de la dezintoxicare
a simtit ca in interiorul ei s-a facut un clic. A simtit ca e gata sa
inceapa o noua viata si de atunci totul s-a schimbat. In prezent,
sustine seminarii, ofera coaching pe dezvoltare personala si a publicat
cateva carti de mare succes. shadow-effect
O multime de autori celebri din domeniul spiritualitatii si dezvoltarii personale cum ar fi Deepak Chopra, Marianne Williamson, Verdine White, Mark Victor Hansen, James Van Praagh, David Simon, Charles Richards, George Pratt, Edie Eger, Brent Becvar ne impartasesc experienta lor cu umbra si ne povestesc cum, cel mai mare "defect" sau "eveniment nefericit" din viata lor s-a dovedit a fi si cel mai mare dar. Filmul este presarat cu povesti de viata impresionante ale unor oameni de succes care si-au transformat viata vindecandu-se de trecut si privindu-si umbra in fata.
Deepak Chopra, Debbie Ford şi Marianne Williamson – toţi autori ai unor bestselleruri din lista ziarului New York Times şi maeştri de recunoaştere internaţională – s-au reunit pentru a-şi împărtăşi cunoaşterea legată de cel mai important obstacol în calea fericirii noastre: umbra. Fiecare din cei trei aduce lumină (în secţiunea din carte care le este consacrată) asupra acelor aspecte ale fiinţei noastre pe care le negăm, dar care ne controlează totuşi viaţa. Noi nu putem descoperi altfel darurile naturii noastre autentice decât prin acceptarea umbrei noastre.
Umbra există în fiecare dintre noi. Ea face parte integrantă din noi. Din păcate, noi ne petrecem o mare parte din viaţă fugind de ea. Departe de a fi atât de înspăimântătoare cum credem, latura noastră întunecată ne promite o viaţă mai bună şi mai împlinită. Umbra noastră se manifestă în fiecare zi. Ea este motivul pentru care ne înfuriem atunci când un prieten apare la întâlnire cu zece minute mai târziu, pentru care ţipăm la părinţii sau la copiii noştri, chiar dacă aceştia nu au greşit cu nimic, şi pentru care ne sabotăm propriul succes în momentele cele mai nepotrivite cu putinţă. Atât timp cât nu ne vom accepta natura dualistă, noi vom continua să ne rănim pe noi înşine şi pe cei dragi, dar şi să ne ignorăm potenţialul real.
Combinând înţelepciunea a trei experţi, cartea Efectul umbrei reprezintă un ghid practic şi profund care ne poate ajuta să descoperim darurile pe care le ascunde umbra noastră. Cei trei autori ridică vălul sinelui nostru fals şi ne arată ce se ascunde în spatele acestuia, eliberându-ne astfel de trecut şi îndemnându-ne să ne continuăm călătoria către desăvârşire.
Atunci când nu ne vom mai trăi viaţa pe jumătate, noi vom deveni capabili să ne îndeplinim visele şi să ne asumăm fericirea care reprezintă dreptul nostru prin naştere.
Este suficient să priveşti în jurul tău în lumea naturală pentru a găsi nenumărate dovezi că frumuseţea, forma, ordinea şi creşterea au supravieţuit miliarde de ani. Atunci când te confrunţi cu umbra ta, te pui implicit la unison cu această forţă atotputernică. Umbra nu este un oponent de care să te temi, dar este totuşi unul foarte serios. Oricât de puternică ar fi, puterea totalităţii este infinit mai mare şi, în mod miraculos, îţi stă la dispoziţie. DEEPAK CHOPRA
Încercând să manifestăm doar acele calităţi despre care credem că ne vor garanta acceptarea celor din jur, noi ne reprimăm cele mai preţioase şi mai interesante talente sau atribute, condamnându-ne astfel la o viaţă banală, în care nu facem decât să jucăm la infinit acelaşi scenariu de mult uzat. Asumarea părţilor pe care până acum le-am respins, proiectându-le în întunericul umbrei, reprezintă cea mai sigură modalitate de a ne actualiza întregul potenţial uman. Dacă ne împrietenim cu ea, umbra devine o hartă divină. Citită şi urmată corect, ea ne poate reconecta cu viaţa pe care ar trebui să o trăim, cu personalitatea pe care ar trebui să o avem şi cu contribuţia pe care ar trebui să o oferim societăţii. DEBBIE FORD
De multe ori, noi ne temem să ne privim umbra în faţă, pentru a evita astfel ruşinea sau stânjeneala care însoţesc de regulă recunoaşterea unei greşeli. Ni se pare că dacă ne vom privi prea direct, vom fi expuşi în toată goliciunea noastră. Nu dorim să ne privim în faţă umbra, întrucât ne temem de ceea ce am putea găsi aici. În realitate, singurul lucru de care ar trebui să ne temem este ignorarea umbrei, întrucât exact acest lucru o alimentează.
Odată, am privit în faţă un aspect al fiinţei mele pe care l-am evitat foarte mult timp, întrucât mi se părea prea dureros. Când am făcut-o, am trăit o surpriză neaşteptată. În loc să simt că mă detest singură, am fost inundată de un val de compasiune, întrucât am înţeles câtă durere aş mai fi experimentat dacă aş fi continuat să îmi ignor acel aspect. MARIANNE WILLIAMSON
Multumiri lui Teo, Magic Reminders Efectul de umbra (The Shadow Effect, 2009)
Sursa: suntsanatos.ro
Anima
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.