Vindecare si eliberare emotionala prin orgasm

Eliberează-te de blocaje și vulnerabilități


Exprimă-te! Dă frâu liber emoțiilor tale, sentimentelor şi stărilor de orgasm. Nu te teme să te abandonezi. În interior sunt închise dorinţe arzătoare, doruri, nostalgii, care aşteaptă să fie eliberate şi nu e vorba numai de orgasm, ci şi de aprofundarea trăirilor tale emoţionale, afective şi spirituale.

În esenţă, sexualitatea este o formă de exprimare personală, motiv pentru care unele dintre textele antice care fac referire la ea o abordează ca pe o formă de artă. Dar pentru a o aborda astfel, este necesar ca energia sexuală să nu fie blocată și să poată să circule liber prin trup,să nu existe traume sau blocaje psiho-emoționale care să împiedice o amplificare a energiilor și expansiunea lor. Nu poți să deguști deliciile unei sexualități sănătoase și ample dacă există blocaje, vulnerabilități, inhibiții sau prejudecăți.

Punctul G - înmagazinează la nivel subconștient emoțiile sexuale

La femeie, o parte importantă a potenţialului de exprimare a erotismului este localizat în punctul G - trezit la viaţă şi activat. Punctul G deschide o cale de acces către aspectele profunde ale exprimării sexuale şi ale intimităţii în care pătrund femeile, unele dintre ele blocându-se, în plin proces, din cauza unor amintiri dureroase sau a unor evenimente neplăcute din trecut. Cercetări sexologice au demonstrat chiar că unele traume se pot reactualiza o dată cu trăirea unui puternic orgasm al punctului G. Aceasta deoarece, se pare că aici se înmagazinează o mare parte din informațiile subconștiente legate de viața sexuală. O dată ieșite la suprafața conștientului, aceste traume sunt mult mai ușor de rezolvat, iar ceea ce aparent pare o agravare a problemei sexuale nu este decât o etapă importantă în rezolvarea ei.

Deși multe femei îşi doresc să facă dragoste cu iubiţii lor, să aibă o relaţie deschisă şi bazată pe încredere, în anumite situații ele se simt teribil de vulnerabile, lucru care poate duce la îndepărtarea sau chiar la respingerea bărbaţilor care vor să se apropie şi vor să aibă o relaţie cu ele. Conjuncturile traumatizante din trecut pot să fie retrăite chiar și numai prin evocarea unui gest, o imagine sau un cuvânt, iar blocajul să se instaleze rapid, fără chiar ca femeia respectivă să își dea seama de aceasta. De exemplu, Marina, o femeie de 35 de ani, cu un eveniment traumatic în copilărie, la vârsta de 12 ani fiind aproape violată de un vecin, retrăiește într-o manieră conflictuală orice apropiere direct sexuală, chiar dacă este de acord să fie atinsă și mângâiată și simte plăcere și excitație în prezența iubitului ei. Ea respinge penetrarea, chiar dacă și-ar dori ca jocurile lor amoroase să fie complete și să nu se rezume numai la sărutări și mângâieri. Deși relația lor le oferă o anumită împlinire și fericire, chiar și fără penetrare, totuși amândoi și-ar dori să completeze tabloul vieții lor sexuale.

În anul 1940, Wilhelm Reich, sexolog, psiholog şi discipol al lui Freud, lansa o teorie conform căreia în corpul uman există circuite prin care „circulă" liber energia.
În situații traumatice organismul își creează un scut de protecție
Această energie poate fi blocată în urma unor dureri şi traume de natură afectivă, deoarece incidentele de acest gen sunt stocate sub forma amintirilor, la nivel fizic, în muşchi şi în organe, provocând tensionarea şi/sau blocarea acestora, şi inhibând circulaţia liberă a energiei. Reich denumea crearea acestor blocaje musculare drept „crearea scutului de protecţie de către organism".
Care sunt locurile în care este logic să apară cicatricele de ordin emoţional lăsate de abuz sau traumă sexuală? Exact, punctul G, muşchii PC, în general, zona vaginală.

Crearea scutului explică de ce anumite zone ale punctului G sunt dureroase la atingere. Dacă penetrarea este acceptată, fără a fi dorită cu adevărat, ea poate provoca, la rândul său, grave tulburări - deoarece presupune „că te minţi pe tine însăţi" - nereuşind să producă armonizarea dintre minte şi trup. Şi această atitudine poate produce leziuni, care se vor instala, asemenea cicatricelor, la nivelul punctului G, manifestându-se prin existenţa unor zone pasive la atingere.

Tratarea experienţelor traumatizante este un domeniu relativ nou al psihoterapiei şi un proces în plină ascensiune. În prezent, există nenumărate publicaţii care tratează efectele produse la nivel mental şi comportamental de către suferinţe şi traume afective, însă puţine dintre acestea cuprind metode terapeutice, vindecarea producându-se numai dacă vor fi tratate efectele experienţelor traumatizante la nivelul organismului. Metodele psihoterapeutice care reușesc sunt însoţite de un masaj adecvat. Mai ales în cazul traumelor sexuale, masajul la nivelul punctului G poate constitui o metodă benefică de susţinere a procesului de vindecare emoţională. Cei doi iubiți pot astfel să abordeze conștient prolemele sexuale și să le rezolve urmând sfaturile unui psihoterapeut.
Deblocarea punctului G şi vindecarea cicatricelor emoţionale şi sexuale este posibilă numai dacă înţelegem capacitatea punctului G de a se deschide din nou către plăcere şi schimb de energie. Cu timpul, punctul G devine mai excitabil prin conştientizarea tot mai mare a existenţei şi a capacităţilor sale. Conştientizarea la acest nivel determină şi alte modificări comportamentale.

 Problemele sexuale sunt rezolvabile

Dacă actul sexual este abordat cu răbdare și cu multă iubire, sunt toate șansele ca problemele sexuale să fie rezolvate. Primul pas în rezolvarea oricărei dificultăți sexuale este acceptarea ei. Cu toții suntem oameni și trăim în viață diferite evenimente care la un moment dat pot lăsa urme și pot avea efecte asupra sexualității noastre. Cu alte cuvinte, este normal ca un cuplu să se confrunte la un moment dat cu o anumită problemă sexuală. Dacă atitudinea celor doi este cea potrivită (bazată în primul rând pe tandrețe și iubire), atunci ea poate fi surmontată cu succes.

Dacă simți o tensiune sau un blocaj, oricât de mic, e bine să vorbești deschis cu iubitul tău. Să-i explici ce te-ar ajuta să te deschizi mai mult față de el, ce îți face plăcere și ce te indispune. Astfel, vei reuşi să îi ceri iubitului să te aştepte până când te simţi excitată cu adevărat. Îi vei cere să nu se grăbească, astfel încât să gustaţi împreună senzualitatea şi emoţiile delicioase ale fuziunii voastre amoroase. Vei simţi modificările care se produc la nivelul vaginului, el devenind mai împlinit, mai plin de sevă şi mai excitabil. Și astfel sunt create premizele să simţi o dorinţă mai intensă faţă de iubitul tău și să aprofundați din ce în ce mai mult relația voastră de cuplu.

Sursa: Feminitate la superlativ

Comentarii

  1. Problemele sexuale pot fi rezolvate daca exista intelegere din partea ambilor parteneri. In momentul in care doar unul ofera , iar celalalt nu da nimic la schimb vor exista tensiuni.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)

ESTI FRUMOASA !