In cautarea unui partener de viata?


  Mi-a placut foarte mult videoclipul de maijos, in care Mooji vorbeste despre relatiile de cuplu. 

Am fost adesea intebata de diferite femei ce anume ''le lipseste" ca sa isi gaseasca "perechea". Si n-am gasit niciodata sa le lipseasca ceva. Daca as fi barbat m-as indragosti de ele pe loc. Iremediabil.
Asa ca am cautat si am meditat la aceasta intrebare. Pentru ca imi doresc foarte mult ca toate femeile sa fie foarte fericite.

Ceea ce am descoperit m-a surprins, caci nu prea se vorbeste in carti si reviste despre "a astepta cu incredere, fara sa astepti"...Ba chiar din contra mereu se indica sa faci si sa dregi:), sa iesi la intalniri, sa iti schimbi look-ul, sa faci liste cu dorinte si tot asa, ca si cum momentul prezent, cu ceea ce ofera el acum, nu ar avea o valoare si un sens si trebuie sa dam "fast forward" mereu in cautarea a altceva decat ceea ce este.

Adevarul este ca in cautarea mea am m intalnit femei pline de calitati si foarte frumoase care sunt (deocamdata) singure si femei nu chiar frumoase dupa standardele actuale, insa fericite si implinite, in relatii de iubire stabile. Am intalnit cupluri carora lumea nu le-ar fi dat nicio sansa si care totusi au trecut cu succes proba timpului. Am vazut relatii trecute prin probe de foc cum ar fi boli grave, handicapuri, distanta, etc si care au ramas stralucind, ca o marturie a faptului ca iubirea poate totul.

Si raspunsul pe care l-am aflat suna cam asa:



O relatie de iubire reusita porneste de la o relatie profunda cu sine. In viata de zi cu zi, aceeasi atitudine de relaxare si iubire de sine, de a nu cauta un partener, ci a trai cu iubire lasand ca iubirea sa apara de la Dumnezeu, este calea spre armonie si ne scoate din roata iluziei, pe care , in societatea zilei de azi, avem tendinta sa alergam ca hamsterii pe roata lor, din nou si din nou, tot mai repede si mai febril, in cautarea a nici noi nu stim ce, incercand sa "nu ramanem in urma" si sa fim "in rand cu lumea". 

 Daca incetinim putin ritmul insa si ne luam timp sa respiram si sa simtim, gasindu-ne propriul ritm, invatam sa ne centram in inima si ne putem incredinta vietii cu increderea ca iubrea insasi ne va conduce si ca toate sunt asa cum trebuie sa fie. 
Avem astfel puterea si intelepciunea sa lasam viata sa fie o surpriza, ce ne minuneaza; si ne pastram spontane si libere, relaxate si active, neasteptandu-ne la nimic si totusi experimentand tot ceea ce ni se daruieste, la maxim.  Invatand si crescand, daruind si primind.

Cam astea sunt "descoperirile" mele in urma cercetarilor si observarii relatiilor fericite: ele pornesc intodeauna de la relatia cu sine. 
Si as mai adauga ca si rugaciunea sincera, in cuvinte proprii, izvorate din inima, aduce catre noi ceea ce avem nevoie cu adevarata, ne ajuta sa ne clarificam si ne face foarte fericite.

Voi ati intalnit si relatii fericite? Care este "reteta" aflata la baza lor?

 **********
Anima

 

Comentarii

  1. Esti o poezie, care capata un nou inteles de fiecare data cand o citesti...
    Esti un basm, care reveleaza adevaruri profunde si magie...
    Esti un vis care ma poarta in profunzimile imaginatiei mele...
    Esti Dumnezeu care se reveleaza in mii de forme si minuni prin lumea asta...
    Esti aceasta lume, care se creaza si se descopera pe sine clipa de clipa...
    si pentru toate acestea... te iubesc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt o poezie compusa din cuvintele c ete descriu...
    Sunt un basm, cand privirile tale Luceferi pe umeri mi-aseaza si aripi imi cresc, diafan...
    Sunt un vis de dragoste, din dorul de intregire nascut...
    Sunt Dumnezeu adorandu-l pe Dumnezeu,
    in Jocul divin al oglindirii de sine.
    Sunt eu? Sunt tu? Sunt spatiul dintre noi?
    Sunt Unul desfacut in doi, iubindu-se in nesfarsire!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)