Cate ceva despre... preludiu


Ce este preludiul?

Dupa cum ii spune si numele, este ceea ce se intampla „inainte de ludiu” – adica, de „joc”. Jocul amoros. Preludiul nu inseamna: „Imi smulge cu brutalitate hainele si ma penetreaza direct”. Nu. Oricat de „horny” ar fi el. Preludiul inseamna mangaieri tandre, miscari blande urmate de altele mai ferme, sarutari care incep bland si devin din ce in ce mai patimase… In fine, un intreg arsenal de gesturi si situatii care trezesc pasiunea unei femei. Spre deosebire de animale, care fac sex doar ca sa se inmulteasca, oamenii ar trebui sa o faca din dragoste. De fapt, si animalele au „preludiul” lor, char daca el consta dintr-o „impaunare” a masculului… Oricum, trebuie sa fie ceva care sa o impresioneze pe „ea”, sa o convinga. Revenind din lumea necuvantatoarelor, o femeie are nevoie de un preludiu care sa dureze de trei ori mai mult decat pentru barbat! Din punct de vedere biologic [i psihologic, femeia are nevoie de preludiu ca sa ajunga la un grad de dorinta sexuala suficient de mare cat sa i se lubrefieze vaginul, si sa poata fi penetrata in asa fel incat sa-i placa. Un bun amant ar trebui sa stie asta. Ce se intampla cand el sare peste preludiu? Femeia n-o sa aiba chef, vaginul ei va ramane uscat si stramt, pe el o sa-l doara cand va incerca sa intre, o sa ejaculeze imediat si toata lumea va fi dezamagita.


 Preludiul pentru el.

 Ei bine, da. In primul rand, el este cel care are nevoie de preludiu. Nu e de ajuns sa fie in erectie ca sa poata sa treaca imediat la actiune. Pentru ca excitatia lui se concentreaza foarte intens doar la nivelul sexului si este in pericol sa ejaculeze imediat. In timpul preludiului, aceasta energie se disipa, ii cuprinde tot corpul, si atunci el va reusi sa-si mentina erectia un timp cat mai lung. In plus, faptul ca un barbat este in erectie nu are prea mare legatura cu sentimentele lui. Barbatii se trezesc din somn „cu cearsaful cort” chiar daca nu au avut vise erotice. Asa ca, daca vrem sa continuam pe ideea: „facem dragoste pentru ca ne iubim”, ar fi de preferat ca sa-si manifeste si sentimentele odata cu erectia. Cum sa-l motivezi sa faca preludiu cel putin un sfert de ora? Ar trebui sa fie de ajuns gandul ca va fi intampinat de un vagin umed si primitor. Iar daca va primi si gemete de orgasm din primele cinci minute, se va simti ca un invingator care si-a primit trofeul. Barbatii sunt competitivi…


 Preludiul pentru ea.

 Sexualitatea unei femei e foarte strans legata de emotiile ei. Nu degeaba se spune ca, pentru ea, cel mai bun afrodiziac este tandretea. E foarte important sa se simta inteleasa, aprobata, admirata si dorita. Si atunci se deschide… Dar chiar si atunci barbatul trebuie sa fie atent. Pentru ca, daca pentru el e OK si chiar de dorit sa fie atins direct pe penis – zona erogena cea mai importanta, pentru ea e exact pe dos! Adica, in nici un caz nu e bine sa fie atinsa direct pe clitoris, nici macar pe sani! Femeia adora sa fie luata „prin invaluire”. Mai intai imbratisata, apoi sarutata. Mai intai saruturi fine, apoi mai apasate. Mai intai sa fie mangaiata „in ansamblu”, si apoi „pe bucatele”. Exista barbati care sunt atat de „maiastri” in arta preludiului, incat femeile lor ajung sa aiba orgasm inainte chiar de a fi dezbracate, atat de bine stiu sa le faca sa-si doreasca! La polul opus se afla aceia care sar cu totul peste preliminarii, si ale caror femei nu stiu ce este acela orgasm. Iar ei se mira de ce sunt ele frigide si isterice!


 Ce nu da gres niciodata.

 Amorul oral. Facut de el ei, inainte de penetrare. Ideal ar fi sa nu lipseasca niciodata. Pentru ca ea se relaxeaza, si chiar daca nu e genul care se lubrefiaza foarte tare, va fi umezita cu saliva lui. Bineinteles, e bine sa stie si el cum se face… Stilul „usor si nu prea umed” merge intotdeauna. Cum il faci sa inteleaga? Aici e mai delicat. Barbatii sunt extrem de sensibili la critici, mai ales in astfel de momente… Cel mai bine e sa-l „inveti” cum iti place atunci cand faceti postura 69. Faceti ca un joc: sa te atinga asa cum il atingi tu. Daca scoti si sunete elocvente cand prinde miscarea, o sa priceapa. Si daca il mai lauzi putin la postludiu… ti-ai asigurat portia de delicii!
 A! Si postludiul. E foarte important, mai ales pentru marirea intimitatii in cuplu si pentru sudarea relatiei. E bine ca, dupa ce totul s-a terminat, sa va tineti in brate si sa va povestiti „faze” care v-au placut. Miscari, senzatii, stari… Asa fiecare va invata ce-l incanta cel mai mult pe celalalt, isi vor construi o zona de complicitate, numai a lor.
articol publicat pe unica.ro in martie 2007 – dar la fel de valabil oricand :) 

Preluare de pe blogul puteredefemeie

(Mi-a placut foarte mult blogul Luisei, vi-l recomand, o sa gasiti acolo multe articole importante si utile despre sexualitatea feminina)
***********
Anima


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)