EXERCITII DE FEMINITATE II - Nu crede chiar tot ceea ce se spune despre femei


Societatea ne spune ca femeile sunt dificile. Prea emotionale. Instabile. Subiective. Capricioase. Cheltuitoare. Superficiale. Sexy. Frumoase sau urate. Nedemne de incredere. Geloase. Invidioase. Posesive. Etc..Stii tu insati mai bine ce se spune despre femei. 

Refuza sa duci mai departe aceste mituri. Refuza sa joci dupa regulile altora. Fii un model de femeie minunata si gandeste frumos despre celelalte femei. Vorbeste frumos despre semenele/ prietenele/ colegele/ surorile tale oricand ai ocazia. Sprijina-le cand au nevoie. Ajuta-le sa constientizeze ca detin in ele insele comori, ajuta-le sa vada si sa manifeste tot ce au mai frumos, tot ce sunt. Nu iti fie teama de puterea feminina a prietenelor tale si nu cauta niciodata sa le pui intr-o lumina proasta, sa le negi calitatile si sa le faci sa fie mai putin decat sunt, mici si neinsemnate, pentru ca tu sa iesi in evidenta si sa stralucesti. Asculta-le si incurajeaza-le sa se exprime. Nu te bucura de insuccesele lor, crezand ca asta te va face sa te simti mai sigura de izbanzile tale.

 Daca nu ne trezim ca femei impreuna, drumul este mult mai greu. 

Femeile sunt prin natura lor facute sa infloreasca impreuna, precum florile dintr-o gradina infloresc impreuna, desi fiecare are parfumul sau, femeile sunt cel mai usor inspirate si impulsionate spre bine de catre alte femei ce au facut ca binele sa le lumineze viata. 
Femeile asimileaza foarte usor toate calitatile pe care le admira la alte femei. Isi reflecta una in alta frumusetea. Ele sunt mult mai aproape de suflet, de frumusete, de fericire, atunci cand stiu sa fie impreuna.



Exercitiul # 2- DINCOLO DE SABLOANE

Noi oamenii avem adeseori tendinta sa ii judecam pe cei din jurul nostru. Spre exemplu, adesea cand ne intalnim cu o alta femeie facem aproape pe negandite,  instantaneu, un inventar a ceea ce ne place si a ceea ce nu ne place la ea. Nici nu e de mirare, caci de obicei ne evaluam la fel de pripit, in alb/negru, chiar pe noi insene. 
Desi acest inventar ti se pare poate un act spontan, el intrerupe conexiunea directa cu sufletul celuilalt om. Creaza bariere in relatia voastra, granite artificiale si tot felul de blocaje si totodata, te face sa primesti mult mai putin decat ai putea din "darul" pe care relatia cu acea fiinta il are de adus in viata ta.

Acest exercitiu te va ajuta sa devii contienta de modul in care ai judecat femeile  - atat in sens negativ, cat si pozitiv.


Pe o foaie din jurnalul tau sau pe o foaie de hartie fa un inventar al credintelor pe care le ai privitor la femei.  Scrie minim 16 astfel de idei, incepand fiecare propozitie cu cuvintele "Femeile sunt..." si incheie propozitia cu primul lucru care iti trece prin minte. Scrie tot ce iti vine, nu te gandi prea mult, lasa mana sa aseze pe hartie tot ceea ce rasare spontan din subconstient. Nu are sens sa indulcesti lucrurile, nici sa iti controlezi gandurile acum, acesta este un exercitiu de purificare a subconstientului si aceasta se realizeaza cel mai usor atunci cand lasi sa iasa la lumina tot ce simti, asa cum simti.
Incearca sa tii continuu pixul pe hartie, fara pauze de gandire. Nu conteaza daca ceea ce scrii sunt generalizari sau daca nici macar nu esti sigura ca intr-adevari crezi ceea ce scrii.  Pur si simplu scrie primul lucru care iti vine in minte.

Iata cateva exemple:

Femeile sunt.... frumoase.
Femeile sunt... tinere sau batrane.
Femeile sunt... ilogice.
Femeile sunt... greu de inteles.
Femeile sunt...misterioase.

 Acum e randul tau:

Femeile sunt...
Femeile sunt...
Femeile sunt...
Femeile sunt....
Femeile sunt....
Femeile sunt...
Femeile sunt...
Etc..pana la 16 sau chiar mai mult.


In final, acorda-ti cateva minute in care sa meditezi la faptul ca esti tu insati FEMEIE.

Si pentru ca suntem in frumos numita "luna a cadourilor ", iti propun ca cel putin pana la sfarsitul acestiu an  sa duci mai departe acest exercitiu cu o aplicatie practica. Ori de cate ori iti intalnesti prietenele/ colegele/ surorile sau orice femeie, cauta sa descoperi in ea o calitate si daruieste-i din inima un compliment. Sunt sigura ca bucuria si zambetul ce-i infloreste in inima si pe chip te va rasplati inmiit!



Acum esti un pas mai aproape de adevar, un pic mai libera de judecata, mai deschisa spre a intelege si simti sufletul feminin.


Te imbratisez cu admiratie, minunata femeie, ce datorita puritatii si bunatatii sufletului tau te simti spontan atrasa spre depasirea sabloanelor mentale si spre spre  amplificarea feminitatii tale!

**********
Anima  >:D<

Comentarii

  1. foarte frumos, inspirator si plin de aplicatii practice ceea ce ai scris aici. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc,Anima!Este super momentul in care vezi ochii si zambetul,celei careia ii faci un compliment.Este inaltator,iar in acel moment sunt doua suflete fericite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Să înţeleg că eşti Consilier personal universal. Minunată sarcină! Îndeplinită...maaxim jumătate. :))

    Igiena mentală, predată aici e Ok
    Dar, realitatea este ALTA!
    Dar chiar, ce treabă au femeile cu realitatea?
    :)))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)