Un model de feminitate - Olivia Steer

Olivia Steer povesteste cum s-a indragostit de sotul ei, Andi Moisescu – INTERVIU EXCLUSIV

Olivia Steer, gazda emisiunii ”Doamne de poveste”  este la randul ei o femeie care poate fi luata drept model pentru stilul ei de viata.Arata la 36 de ani ca la 20; si are rafinamentul si delicatetea unei zane din povesti.

Spre prezentare am reunit doua interviuri acordate de Olivia, unul pentru site-ul www.acasatv.ro  si unul pentru www.csid.ro in care a vorbit despre valorile vietii. 

*********

Ai o familie superba si te bucuri de succes in acelasi timp si in cariera. Care sunt detaliile din viata ta de care te simti mandra cu adevarat?


Ma bucur sa am o familie atit de frumoasa. Ma bucur sa am doi copii sanatosi si veseli mereu, un sot minunat si o viata de familie insorita. Sunt achizitii la care lucrez zi de zi. Sunt atenta la detalii pornind de la ce mancare asez pe masa si pana la tonul cu care vorbim unii cu altii. Ideea e sa avem armonie si consens.


Exista si lucruri pe care le-ai face altfel daca ar fi sa o iei de la capat?


Vrei sa vorbim, deci, despre regrete, pe care, da!, le am si eu. Fara indoiala regret perioada destul de lunga in care am fumat, am mancat junk food si mi-am pus in pericol sanatatea. Au fost momente in care m-am enervat cumplit pe niste chestiuni insignifiante, m-am angajat in relatii toxice sau am pus pret mare pe lucruri materiale. M-am consumat inutil, fara sa realizez cata risipa de energie presupune asta.


Ce iubesti cel mai mult la sotul tau? Care sunt trasaturile care iti trezesc cel mai mult admiratia pentru el?


Andi munceste, iubeste, povesteste sau relationeaza cu aceeasi pasiune debordanta. Se implica in toate detaliile, in fiecare zi. Te intrebi de unde are atata energie, cum de-o are constant... Mai are o charisma speciala care ii face pe oameni atunci cand Andi intra intr-o incapere sa-i zambeasca. Are intotdeauna o vorba haioasa de spus, un banc in loc de concluzie, o vorba de incurajare si un ras tonic.





Stim ca promovezi un stil de viata sanatos si familia ta il urmeaza la fel ca si tine. In ce consta din punctul tau de vedere un stil de viata sanatos?


Inseamna sa-ti ingrijesti sufletul, mintea si trupul. Inseamna sa te hranesti cu sentimente pozitive, ganduri constructive si hrana vie. 
 

Cum arata un meniu zilnic pentru intreaga familie, de cand ai adoptat noul mod de alimentatie?


Sa fii vegan sau raw vegan este, din pacate, un lux pe care nu si-l poate permite decat cel care distinge - din marea diversitate a alimentelor-  nutrientii pe categorii si intelege ca nu se pot combina oricum. Nu esti ceea ce mananci, ci ceea ce asimilezi. O digestie proasta, dificila, incompleta, compromisa de fermentatie sau putrefactie duce la autointoxicare si malnutritie indifierent cat de diversificat ai manca si cat de bio ar fi alimentele.  Pot sa spun ca mananc in stare cruda si proaspata multe fructe, legume, miere, nuci, seminte germinate si alge de mare, distribuite astfel incat, intr-o saptamina, sa am toti nutrientii de care organismul meu are nevoie. Nu mananc mai mult de trei alimente la o masa, iar fructele le mananc intotdeauna separat, pentru ca au timpi de digestie mult mai scurti decat legumele sau cerealele, de pilda. Fac bors in casa, pentru ca e o sursa excelenta de B12 si enzime si il combin cu seminte de canepa, miere si fructe pentru a obtine la blender un nectar divin. Folosesc, ca supliment alimentar, laptisor de matca, propolis, polen, multa catina si la schimbarea anotimpurilor fac cure cu spirulina sau chlorella.




Care sunt cele mai importante valori pe care doresti sa le transmiti copiilor tai- te folosesti de mici trucuri pentru a-i convinge mai usor sa faca ceea ce doresti?

Mi se pare esential sa creasca cu sentimentul ca sunt iubiti. De aceea evit sa ma impun cu autoritate. Nu tip si nu-i cert. Depasim fiecare problema discutind. De pilda, spalatul pe dinti devine in unele seri negociabil: David se simte prea obosit si-ar sari peste rutina asta. Traditia ma invata ca-n clipele astea glasul trebuie ridicat si trebuie sa-i cer "urgent" sa treaca la baie ...  "mama lui de copil!". Dar prefer, in schimb, sa-i descriu un tablou al dintisorilor lui minunati si albi care sunt atacati si fac carii, care incep sa-l doara, care urmeaza sa fie plombati, dupa ce o freza care bizaie mai infiorator ca o  bormasina ii largeste gaura din maseluta pana cind toata partea stricata e inlaturata, etc. etc... Nici nu ajung de multe ori la bormasina, ca ma ia singur de mana si-mi spune :"Hai cu mine sa ma spal pe dinti". Mai pun apoi pret pe generozitate, si-l invat pe David sa imparta jucariile, sa-si ofere ajutorul si sa-si daruiasca prietenia. Luca vine si el din urma si prinde repede. 
 

Cu totii trecem prin greutati in viata, insa nu toti reusim sa le infruntam cu acelasi curaj. Crezi ca o femei care trece cu bine prin mai multe greutati devine mai puternica din acest motiv?

Probabil ca puterea si curajul unei femei incercate de greutati vin din rabdare si incredere, din faptul ca nu se plinge si nu cerseste mila nimanui, din daruirea formidabila de sine atunci cind il ajuta pe altul inainte de a a se ajuta pe ea si din siguranta ca poate sa le duca pe toate, ca nimic nu o poate dobori cu adevarat.


Care sunt trasaturile de caracter care fac placuta o femeie in ochii celorlati?


Onoarea. Asta inseamna cuvant dat, ginduri curate, responsabilitati asumate.


Care ar fi trasaturile pe care le au au in comun doamnele care sunt prezentate in emisiune? Ce anume le face sa fie memorabile pentru public, dar mai ales pentru cei care le-au cunoscut?


Sunt femei speciale, care la un moment crucial, prin curaj, abnegatie, dragoste, au facut diferenta. Sunt femei care ne uimesc prin frumesete fizica si spirituala, ne socheaza prin decizii extreme, in contradictie cu timpul, dar atit de juste cind le raportezi la dimensiunea sufletului lor generos. Sunt femei pe care ai vrea sa le cunosti personal, pentru ca simti ca in preajma lor se afla o energie benefica care te contamineaza. Sunt acele femei excentrice pe care simti ca nu poti decit sa le intelegi si sa le ierti, in fata carora te simti plin de prejudecati si mic. Sunt femei a caror simpla prezenta te hraneste, pe care le-ai asculta si privi o eternitate.

Care a fost prima doamna de poveste pe care ai cunoscut-o?

Profesoara mea de balet. Era o doamna desavarsita. Ii contemplam gesturile de balerina cu pasiunea unui lepidopterolog, iar fiecare miscare a ei era mai gratioasa ca aceea a unui fluture. Era mereu zambitoare, eleganta, generoasa, calda. Multa vreme am studiat-o si imitat-o in cele mai mici detalii. Tot ce facea era frumos. Multa vreme a fost modelul meu. A stiut sa ne invete ca dansul e manifestarea sufletului.

Crezi ca orice femeie ar putea sa devina o femeie de poveste?

Categoric.
Fiecare femeie este promisiunea lui Dumnezeu ca iubirea transforma si inalta.

Ne-ai mai povestit si cu alte ocazii despre stilul tau de viata. Ne poti da cateva retete pentru o zi din specialita­tile pe care ti le prepari si care nu au pic de carne?
Dimineata, prefer varianta rapida si eficienta a marului ras pe razatoarea mica, amestecat cu o lingurita-doua de nuci caju fin rasnite si inca una de miere. La noi in familie, treaba asta a fost bote­zata "deliciu". E intr-adevar delicioasa, tine de foame si te incarca cu energie la maximum pentru cateva ore, fara sa te ingrase si fara sa-ti dea "batai de cap digestive".

Pentru ca e de sezon, fac la pranz salata de sfecla cruda, rasa pe razatoarea mica si amestecata cu o lingurita de miere, sucul unei jumatati de lamaie, putin ulei de masline crud, jumatate de lingurita de chimen macinat si sare. E excelenta impotriva anemiei si extrem de mineralizanta. Pentru o varian­ta imbunatatita, poti adauga in ea si un morcov ras fin, pentru mai mult betacaro­ten, mai ales daca lucrezi la calculator si ti se inrosesc ochii.

La salata asta merge de minune o portie de cartofi fierti la aburi, amestecati cu jumatate de cana de alge wakame (proteine complete si aport serios de minerale, printre care si iod in varianta organica) cu ulei de masline presat la rece si jumatate de lingurita de sos de soia. Daca raman pe aca­sa, nu ma sfiesc sa zdrobesc pe deasupra doi-trei catei de usturoi, ca sa fiu sigura ca nu ma paste raceala sau gripa.

Daca simt nevoia de o supa, o fac din legume­le clasice (morcovi, patrunjel, telina, cartofi) fierte al-dente, pasate bine cu mixerul, imbunatatita cu o lingura-doua de pasta de susan, 3-4 catei de usturoi zdrobiti si mult marar tocat. Iese o supa-crema de festival, buna de luat in termos si la patinoar! Seara, merg pe variante blande cu digestia, cum ar fi un smoothie.

Adica un mar, o banana, un sfert de cana de seminte de canepa (proteine complete si Omega 3 si 6 in proportii echilibrate), o cana de bors proaspat facut in casa, jumatate de legatura de patrunjel/o mana de spanac si o lingura generoasa de miere. Totul se pune in blender pana rezulta un nectar divin, mai ales pentru sanatate. Dupa o zi de papa echilibrata, ma pot duce la nani. Dorm ingereste!

Daca ai scrie o carte autobiografica, ce titlu ti-ar placea sa aiba?

"Nimic despre mine"... 




*********
Anima

Va invit sa vizitati site-ul Oliviei - http://oliviasteer.ro/
Va asteapta retete extraordinare, povesti minunate din viata istorisite de "scufita rawsie"  si o sinteza a ceea ce e de stiut pentru a trai sanatos si echilibrat realizata intr-un stil atat de feminin, de savuros si transfigurator, incat vei simti ca bucataria este in fapt un laborator alchimic, iar tu esti o zana ce poate vindeca,crea,  imbunatati, sfinti tot ceea ce atinge!


Iata spre exemplificare modul in care Olivia prezinta reteta pentru crema de protectie solara sau "gavanosul cu soare topit" :



ESENȚA

2 linguri de ulei de cocos (găsești aici)
1 linguriță de ulei de cătină (găsești aici)
10 picături de ulei esențial de roiniță
1/2 linguriță de ceară de albine (optional)
2 linguri de unt de shea (găsești aici)


ALCHIMIA
Se topesc cu luare aminte la bain-marie, pe foc mic, untul de shea și ceara de albine, două substanțe însemnate în tutela cărora stă protecția pielii, la care se adaugă mai pe urmă, după ce le-ai tras de pe foc, uleiul esențial de roiniță, uleiul de cocos și uleiul de cătină presate la rece, după metode străvechi. Roinița calmează, iar cătina regenerează, în caz ca soarele a mușcat prea tare din albeața pielii.
Apoi, se ia un gavanos curat și se îndestulează cu amestecul însorit și înmiresmat, care se lasă să se îngroașe preț de 10 minute, la loc ferit de căldură. Se folosește în zori și în noapte, drept cremă de zi sau de soare, după cum îți place să șezi sau nu sub cerul liber într-o zi de vara. Dar pînă la urma, se folosește oricînd…  pentru parfumul suav, proprietățile cicatrizante, emoliente, regenerative și hidratante pe care ți le oferă dimpreună –  fără pretenții oneroase – roinița, cătina, cocosul si shea…

Comentarii

  1. Thanks a bunch for sharing this with all folks
    you really recognise what you are speaking about! Bookmarked.
    Please additionally seek advice from my web site =).
    We can have a link alternate agreement among us

    My homepage Nike Free Sko ()

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)