Prietenelor mele dragi


"A friend is one of the nicest things you can have, and one of the best things you can be"

Am citit astazi randurile de mai jos pe blogul  http://katha-are-blog.blogspot.com/   si m-au impresionat, amintindu-mi cat de delicate sunt drumurile de la inima la inima si cat de mult mi-au imbogatit viata de-a lungul timpului cateva femei exceptionale: Clau, Ioana, Adriana, Anuta, Ancu si Simi... 
Am simtit sa public pentru ele astazi, aici, o adaptare personala a textului citit pe nerasuflate pe blogul amintit mai sus.
Dedic aceasta postare fiecareia din dragele si minunatele mele prietene. Sunt randuri care vorbesc despre greselile pe care le facem in relatia cu fiinte foarte, foarte dragi, desi le iubim. Si despre gesturi pe care uitam sa le facem.

Draga mea prietena, 
imi pare rau ca am uitat uneori sa iti arat cat de mult te iubesc si iti marturisesc din inima:
Mi-aş fi dorit să fi fost mai bună, mai înţelegătoare, mai răbdătoare, mai drăguţă, mai iubitoare cu tine pentru că mi-ai arătat că meritai aşa ceva. Şi cu părere de rău, uneori nu am fost.

Pentru că, în uitarea mea, am vrut să îţi arăt uneori că sunt perfectă şi că nu poţi fi ca mine. Şi uneori nu am stiut sa ma bucur atunci când tu te bucurai.

Te-am făcut de multe ori să crezi, fara sa vreau, că sunt mai deşteaptă ca tine, mai frumoasă, mai plină de calităţi. Şi nu sunt. Doar te-am făcut pe tine să crezi asta, facand să sporească egoismul meu, să fie şi mai mare, si am ramas atunci in lumea stramta a limitarilor. 
DAR, suntem egale surioară. Suntem inimi ce s-au recunoscut in taramul luminos al iubirii si si-au promis, fara sa fie nevoie de cuvinte, sa se ajute sa se inalte in libertate si fericire.
Eşti la fel de deşteaptă, la fel de frumoasă, poate şi mai plină de calităţi ca mine. Eşti mai talentată, mai răbdătoare, mai iubitoare şi dacă eu am gresit, nereusind sa te fac constienta de frumusetea ta, te rog, nu te indoi niciodata de calităţile tale . Ele te fac ceea ce eşti. Ele te fac prietena sufletului meu, care mă inspiră mereu, ma imbratiseaza şi mă ascultă.

Mi-aş fi dorit din toată inima să fiu mult mai afectivă, să ştiu să îţi adresez mereu câte o vorbă bună şi un sfat folositor, sa te ajut mai mult atunci cand aveai nevoie, însă a iesit la iveala că nu sunt intotdeauna capabila sa imi revars din plin iubirea.

Regret unele scapari. Mult. Şi totuşi ştii că si dacă nu o arăt mereu, nereusind sa iti daruiesc mereu o prietenie dupa chipul si asemanarea sufletului tau, te iubesc mult. Te rog sa ierti ceea ce fara sa vreau, am gresit. Că nu am fost lângă tine destul , că nu am ştiut să simt ce e in sufletul tau, să îţi alin suferinţa, sa iti vin in intampinare asa cum ar fi fost cel mai bine pentru amandoua, sa ma bucur plenar de bucuria ta, de binecuvantata "intamplare" ca faci parte din viata mea si esti langa mine.
Viaţa mea nu ar fi fost aceeaşi fără tine. Eu nu as fi fost la fel de frumoasa, daca nu existai TU.
Ma completezi asa cum macii coloreaza lanul de grau si noaptea face sa straluceasca stelele. Improspatezi sufletul meu cu nuante noi, mirifice. Ma ajuti sa ma cunosc, oglindindu-ma in ochii tai limpezi si calzi.

Sunt multe de spus şi poate inima mea va reusi sa ti le arate pe toate.
Te imbratisez mereu in inima mea, te iubesc si iti multumesc.
********* 
Prietena ta

Comentarii

  1. sunt fericita ca existi. contururile noastre de lumina si prietenie danseaza neincetat si serafimic. suntem imbratisate in lumina si .....cred ca mai lipseste cineva din lista ta de prietene, si este poate cea mai importanta prietena - tu insati pt tine, draga noastra Anima. sa ai o seara mirifica. Anuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai fi putut da macar o sursa, pentru ca stiu foarte bine ca eu am scris postarea asta si inafara de cateva chestii modificate, imi apartine in intregime.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea Cata, nu mi-as fi permis sa nu mentionez sursa.
    Am scris chiar la inceput: "Am citit astazi randurile de mai jos pe blogul http://katha-are-blog.blogspot.com/ si m-au impresionat...", chiar asa incepe postarea. Imi pare rau pentru neintelegere si daca vrei, chiar voi sterge postarea.
    Iti multumesc inca o data pentru ca scrii atat de frumos incat m-am recunoscut si m-am simtit inspirata.
    Te rog mult sa citesti inca o data primele fraze si sa te convingi ca nu am avut nicio intentie rea.
    Multmesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Atunci vina imi apartine mie, asa ca te-as ruga sa ma ierti din tot sufletul, nu am citit. M-am apucat ieri sa vad daca mi-au fost furate posturile, pentru ca am patit-o de foarte multe ori si nu am gasit un blog, ci 10 care pretindeau ca au scris ei toate acele lucruri. Nu am citit mai sus, mi-am aruncat doar un ochi si aici am gresit, asa ca te-as ruga inca o data sa imi accepti scuzele pe langa multele multumiri la ceea ce mi-ai scris mai sus. Eu iti multumesc ca iti faci timp sa ma citesti si ca te regasesti. Eu scriu pentru suflete si scriu din suflet de aia ma doare cand vad ca altii pretind ca ar fi scris ei.

    Asa ca revin, nu e nicio problema, sterge-o doar daca vrei tu, eu nu vreau. Iti multumesc mult! Mi-ai aratat azi ca mai exista si oameni cu respect :)

    Multumesc mult si eu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu iti multumesc mult pentru raspuns si ma bucur mult ca pot pastra acest articol. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)