Tyra Banks - machiaj natural in 5 minute


Mie-mi place fru­museţea necon­venţion­ală şi nu cea declarată sus şi tare de revis­tele de gen: 90 — 60 — 90 cu ten per­fect şi ochi rimelati. Îmi place acea fru­museţe nat­u­rală, îmi plac acele trăsă­turi fem­i­nine şi gin­gaşe care se îmbină aproape per­fect cu o stare emoţion­ală echili­brată. Nu dege­aba se zice că fru­museţea vine din interior.Adică se vede la exte­rior cum te simţi tu cu tine. Aţi obser­vat că se întâm­plă în unele zile să ple­caţi near­an­jate, dar să aveţi o stare de bine? Şi aţi obser­vat că băr­baţii întorc capul mai des după voi? Ei bine, eu am păţit-o ori de câte ori am ieşit pe uşă cu zâm­be­tul pe buze.
Însă nu tre­buie creat un obi­cei din a nu te aranja. Oricât ţi s-ar spune că eşti fru­moasă nat­u­rală, o femeie aran­jată şi îngri­jită este atrăgă­toare. Şi puteţi face un test. Purtaţi-vă o perioadă fără make up şi apoi într-o seară puneţi ceva fru­mos pe voi şi nişte blush pe pomeţi şi veţi vedea reacţii.
Apre­ciez fru­museţea nat­u­rală, dar cea îngri­jită. Nu mă der­an­jează să văd ochii puţin con­tu­raţi şi obra­jii ceva mai roz, atunci parcă sunt puse şi mai mult în val­oare cal­ităţile.
 **********


Dupa ce ati aplicat pe fata o crema hidratanta ca baza pentru machiaj:
1."Incalziti" anticearcanul frecandu-l pe dosul mainii, ca sa nu formeze cocoloase atunci cand il aplicati. Se aplica acolo unde avem pielea mai intunecata din cauza cearcanelor prin miscari usoare, fara a freca, deoarece pielea de sub ochi este foarte fina.
Daca in jurul gurii aveti deasemenea zone mai intunecate, aplicati putin anticearcan si in aceste zone.
2. Udati buretele trnghiular cu care veti aplica fondul de ten, pentru ca acesta se va intinde astfel mai usor si va paterunde mai bine in piele, evitand efectul de "masca". Daca folositi un fond de ten sub forma de baton aplicati-l ca pe ruj, direct pe fata si apoi presati-l cu buretele ud, cu miscari scurte si rapide, pana intra in piele; nu il intindeti, ci masati-l usor, ca si cum ati picta cu buretele pe fata. Aplicati fond de ten cu miscari usoare inclusiv sub ochi, peste anticeracan.

3.Folositi un buretel nou pentru pudra. Aveti nevoie de 2 tonuri de pudra: o pudra deschisa (illuminator)  pentru zona din jurul ochilor( mult mai deschisa decat nuanta tenului dvs) si o pudra normala, cat mai apropiata de culoarea pielii, pe care o veti aplica cu ajutorul unei pensule mari pentru pudrat, cu miscari circulare foarte scurte si rapide peste pudra deschisa de sub ochi si pe tot restul fetei.

4. Folositi o pensula de marime mijlocie pentru blush ("rosul" de obraji). Inmuiati pensula in blush apoi stergeti-o usor pe dosul mainii, pentru a pastra o culoare cat mai discreta, ca si cum v-ati imbujorat natural. Zambiti si aplicati blush pe pometi.

5. Inainte de a folosi fardul de ochi aplicati din nou un semicerc de pudra deschisa la culoare sub ochi, pentru a nu va pata fata cu particule de fard pentru pleoape si pentru a nu se forma cercuri intunecate sub ochi. Fardul de ochi intr-o nuanta neutra de maro se va aplica cu o pensula speciala pentru machiaj pe care o veti trece prin fard si o veti curata de surplus pe dosul mainii.
Aplicati fardul de ochi maro in zona de deasupra pleoapei, in adancitura naturala a ochiului, pentru a o accentua. Cand faceti aceasta priviti spre varful nasului, pentru ca pleoapele sa se intinda si culoarea sa adere mai bine.
Daca vreti sa atrageti atentia asupra ochilor si sa creati un efect de ochi de felina aplicati acelasi fard maro cu pensula in lungul nasului, cu precadere in zona din dreptul ochilor. Miau!:)

6.Pentru o forma frumoasa a fetei sprancenele atent conturate sunt foarte importante, ele incadrand fata si conferind-i armonie. Machiajul sprancenelor implica "desenarea" lor maiastra cu o pensula speciala si fard sau cu un creion special pentru sprancene (nu creion dermatograf pentru ochi si in niciun caz cu creion sau fard negru, care imbatraneste si aspreste foarte mult trasaturile si ne poate face sa parem foarte dure). Conturati sprancenele desenand linii usoare, fine ca firele de par; nu trasati o singura linie!Este foarte important ca sprancenele sa ramana naturale, sa stiti numai dumneavoastra ca ele au fost corectate si subliniate prin machiaj. Daca sprancenele sunt prea scurte lungiti-le usor prin "desenare", daca sunt prea deschise la culoare accentuati-le printr-o nuanta potrivita, in ton cu nuanta parului. Este foart important sa ne punem in valoare trasaturile si nu sa aratam colorate.

7. Un rimel bun, aplicat cu atentie intr-un sigur strat si  o linie de creion contur alb aplicat pe pleoapa interioara de jos a ochiului intregesc frumusetea dumneavoastra.Creionul alb confera stralucire privirii si ajuta foarte mult in cazul ochilor obositi, facandu-i sa para odihniti si luminosi. Acum aveti "ochi fericiti":).

8. Ultima atingere de "maestra in arta frumusetii" pentru "capodopera" care sunteti voi insiva o reprezinta rujul; aplicati putin ruj intr-o culoare apropiata nunatei buzelor dvs , frecati buzele intre ele, apoi intindeti cu degetul culoarea, indepartand astfel surplusul de ruj. Pentru mai multa stralucire puteti adauga un strat de gloss, desi Tyra nu foloseste mie imi place efectul.


************
(Si mai) frumoase in doar 5 minute!
Va astept cu drag cu impresii la sectiunea comentarii dupa ce ati aplicat acest machiaj si chiar si cu fotografii "inainte si dupa" trimise pe adresa de e-mail arta_feminitatii@yahoo.com, pe care le voi publica apoi in josul acestui articol daca sunteti de acord. Puteti povesti si ce complimente ati primit.:)
SUCCES!!!

***************
Anima
Produsele cosmetice din trusa ta de machiaj - la cat timp dupa desfacere crezi ca expira?

ATENTIE! Odata expirate sunt periculoase!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)