TRUPUL FEMEII - Cele trei tipuri de frumusete feminina I






Cu cât o femeie este mai conştientă de acele aspecte ale corpului ei fizic, ale sufletului şi spiritului existent în ea, care sunt frumoase şi îi creează unicitatea sa – acel „nu ştiu ce şi nu ştiu cum” seducător – cu atât mai mult ea va putea să fie nu doar frumoasă, ci şi atrăgătoare şi fermecătoare. 


În cadrul sistemului Ayurveda sunt descrise trei tipologii umane principale, numite VATA, PITTA şi KAPHA. Principiile dietei Ayurvedice castiga tot mai mult in popularitate in lumea occidentala, in conditiile in care tot mai multi oameni cauta metode de ingrijire a sanatatii orientate spre starea generala de bine si armonizare  a fiintei
Teoria tiparelor ayurvedice compara organismul femeii cu o soba. Pentru a functiona, el are nevoie de combustibil (forta - Kapha), de oxigen (aer - Vata) si de foc (energie - Pitta) Daca aceste forte nu se afla în echilibru, balanta se deregleaza si persoana se îmbolnaveste. De aceea, trebuie sa stii exact care este cea mai puternica dintre fortele tale interioare, astfel încât, prin alimentatie si comportament, sa întaresti partile slabe, aducându-le în echilibru.
Pentru femei, una dintre cele mai accesibile aplicaţii practice ale cunoaşterii acestei tipologii este identificarea tipului de frumuseţe care îi este specific fiecăreia şi a cărui cultivare o avantajează cel mai mult.



FRUMUSEŢEA FEMININĂ DE TIP VATA

Tipul de frumuseţe specific acestor femei este acela de frumuseţe suavă, gingasa, delicata, eterată. 


Femeile cu această tipologie sunt, în mod natural, fără nici un efort, foarte suple sau chiar slabe. Înalte, cu picioarele şi braţele lungi, ele întrunesc toate criteriile cerute de moda actualã, care, netinand cont de multitudinea de forme feminine, este orientatã aproape exclusiv către aceastã tipologie.


Pielea ei este fină, cu o transparentă ce lasă adeseori să se vadă venele. În mod natural părul unei femei ce prezintă această tipologie este la culoare de la nuanţele spicului de grâu, până la nuanţe de saten si castaniu şi adeseori este creţ sau ondulat, uneori este „rebel” şi greu de pieptănat. 


Trăsăturile feţei nu sunt foarte regulate, pot sã existe uşoare asimetrii, care conferă unei astfel de femei o notã aparte. Pielea lor are tendinţa de a fi uscată şi rece, foarte deschisă sau foarte închisă la culoare. Nasul, mâinile şi picioarele au tendinţa a fi reci din cauza circulaţiei sanguine nu foarte bune ce caracterizează constituţia de tip Vata. Culoarea ochilor este în general căprui, dar pot fi si nuante grii-albastre, reci, visatoare. Mişcările şi vorbirea sunt în general rapide, iar somnul este uşor şi cu dese întreruperi.


Sânii lor sunt mici, delicati,  umerii şi şoldurile înguste, dar aceste trasaturi delicate sunt compensate de lungimea braţelor şi picioarelor, ceea ce face ca adeseori aceste femei sã aibă o alură adolescentină, chiar până la vârste înaintate. De altfel, le este specificã o vioiciune tinereascã, un dinamism care adeseori le face să pară neliniştite.  Femeile Vata se entuziasmeaza peste masura, sunt pline de idei, au o imaginatie bogata si efervescenta, dovedesc o usurinta deosebita de a trece de la o problema la alta.


Mimica lor este foarte expresivă, le place să vorbească mult şi îşi însoţesc vorbirea de o gesticulaţie vie. Au o imaginaţie debordantă, sunt inteligente şi au înclinaţii artistice. Adeseori au o fire boemă, le place să călătorească mult şi să danseze. Leagă uşor prietenii şi sunt generoase. Sunt idealiste, creative, isi manifesta cu usurinta sentimentele.


În iubire sunt pline de neprevăzut, le place tot ceea ce este inedit şi nu se pot acomoda cu rutina. Lângă o astfel de femeie este foarte puţin probabil sã te plictiseşti vreodată, mintea ei este agera si foarte creativa, indragostita de nou si neprevazut, dar trebuie tinut cont de faptul ca firea ei este destul de schimbatoare si ca nu suporta rutina si ceea ce este banal. Schimbarea este cel mai probabil a doua lor natură. Simţurile predominante pentru femeile Vata sunt auzul şi atingerea.Sunt pline de fantezie, entuziasm, exuberante, afectuoase şi comunicative. 


Viaţa alături de ele se aseamănă cu efervescenţa unei cupe de şampanie. Se detaşează uşor şi intră uşor într-o relaţie, dar nu sunt tipul de gospodinã casnicã şi nici nu au înclinaţii materne foarte puternice. Totuşi, dacã au copii, îi vor creşte într-un spirit de mare libertate, camaraderesc şi vor fi mai degrabă prietenele copiilor lor, decât o autoritate maternã. 


Sut generoase, deoarece ele pun preţ pe bucuriile pe care banii le pot oferi, nu pe valoarea lor în sine. Îndură foarte greu constrângerile, „orele fixe” şi programele rigide. 


Sunt capabile sã mobilizeze şi să deschidă perspective noi, nebănuite, sã aduca acolo unde sunt elan şi bucurie de a trãi, daca sunt atente sa  nu isi iroseasca energia in actiuni inutile, lipsite de un scop bine definit si eficient si daca acorda grija cuvenita alimentatiei si odihnei, astfel incat vitalitatea si energia lor sa se mentina la cote optime, intrucat tocmai vitalitatea si perseverenta reprezinta punctul lor mai putin forte. 

  
Atunci când Vata Dosha este în exces apar stări de slăbiciune, nevoia de mâncare fierbinte, tremurături, flatulenţă, constipaţie, insomnie, pierderea funcţiilor senzoriale, nervozitate, oboseala.

Recomandarile Ayurvedice pentru femeia Vata:

• Aranjeaza-ti programul astfel încât sa faci cel putin doua plimbari mai lungi pe saptamâna în aer liber, chiar si toamna ori iarna. Vei avea un somn bun, o piele mult mai elastica si mai catifelata si o mare rezerva de energie, chiar si în dragoste.
• Culca-te înainte de ora 22.00.
• Apeleaza, cât de des posibil, la exercitii de relaxare.
• Manânca regulat si odihneste-te dupa masa macar o ora.
• Elimina din alimentatie cafeaua, ceaiul negru si alcoolul.
• Acorda trupului tau mai multa liniste si relaxare.
• Bea mult ceai de plante, în special de ghimbir.



Tratamentul specific pentru reechilibrare include:

-să ne culcăm devreme;
-expunerea la soare;
-a fi preponderent în casă,odihnindu-ne si relaxandu-ne;
-evitarea televizorului si a lucrului la calculator, acestea avand dezavantajul de a creste starea de agitatie mentala;
-folosirea uleiurilor (intern-crud, amestecat in alimente şi extern- pentru masaj);
-mâncăruri cu gust dulce, sărat şi picant;
-băi calde;
-masaj corporal;
-activităţi plăcute, linistitoare.

Principalele calităţi feminine ale tipologiei VATA: 
 
graţie, supleţe, mobilitate, originalitate, veselie, entuziasm, comunicativitate, deschidere sufleteascã, inteligenţã, rafinament, gingăşie, optimism, spirit inovator, spirit de iniţiativã, imaginaţie creatoare 



         http://venus.org.ro/





*****************
Anima


Comentarii

  1. La multi ani,tuturor celor ce au sufletul plin de iubire si lumina,ce fac din viata un joc al implinirilor si daruiesc din prea plinul bogatiei interioare!!!>:D<
    Cu recunostinta si iubire,ANITA!

    RăspundețiȘtergere
  2. extrem de revigorant si plin de inspiratie acest srticol, Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt foarte bune recomandarile, dar eu imi pun intrebarea: cate dintre noi pot sa le puna in practica?
    "Culca-te înainte de ora 22.00." si "Manânca regulat si odihneste-te dupa masa macar o ora." cred ca sunt cel mai greu de realizat, chiar daca sunt lucruri pe cat se poate de firesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Drga Ralu, in primul rand multumesc pentru ca ai citit acest articol si pentru ca ti-ai luat timp sa scrii un comentariu.
    Intr-adevar, sfaturile oferite de medicii specialisti in Ayurveda nu sunt la fel de simplu de urmat cum este sa inghitim o pastila pentru slabit sau un pumn de viamine...Ele au ca scop nu sa fie comode si sa te indemne sa te bazezi pe remedii exterioare, ci sa facem un efort constient de a ne armoniza viata.
    Stiu, nici eu nu reusesc sa ma culc la 22.00.Dar ma straduiesc cat mai mult sa fiu in pat macar la 23.30, pentru ca am observat diferenta pe care o are acest lucru in ceea ce priveste starea mea buna de a doua zi, prospetimea tenului meu, expresivitatea ochilor si enerrgia pe care o simt. Iar dupa masa ma odihnesc alergand mai puti dupa treburi si muncind la calculator, iar cel mai important, vorbind mai putin si ingrijorandu-ma mai putin si urmarind sa fiu centrata in inima cat de mult pot.
    Sunt sigura ca si tu ai deja metodele tale ingenioase de a avea grija de tine , de trupul tau si de sanatate.
    Te imbratisez cu iubire si sper sa fie de ajutor raspunsul meu.

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte interesant articolul,intradevar este destul de greu sa respecti acel program optim

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)