Frumusetea se invata II

 Dragele mele,

"Sunt femeie. Sau sunt femeie in devenire. Sunt mandra ca sunt ceea ce sunt, ca natura mea este asta si nu alta. Sunt fericita sa lucrez cu fiinta mea, totul doar pentru frumusete. Face parte din evolutia mea sa incerc, cel putin, sa fiu frumoasa.
Frumos nu inseamna perfect, frumos inseamna feminin, delicat si elegant.Faceti parte din categoria “sexului frumos”, iar asta inseamna, da, o responsabilitate. Inseamna, pe langa calitatile intelectuale si emotionale, bun gust si priviri senine. Inseamna ca tu, draga mea, sa renunti la sabie si sa iti iei un buchet cu flori...(cititi continuarea primei parti a acestui articol aici.)

 **********
As mai adauga doar sugestia ca frumusetea sa fie cultivata cu tot cu "radacina" - cu alte cuvinte, frumusetea exterioara sa fie sustinuta de frumusetea sufletului.


O femeie fascinanta stie că... 

Ochii femeilor cu suflet bogat, complex, pur, sunt mai frumosi decat orice machiaj, povestesc mai mult decat orice carte cu retete de infrumusetare, trezesc mai multa pasiune decat orice cucerire,  fascineaza mai mult decat orice corp de papusa Barbie, impodobesc femeia mai mult decat orice bijuterie. 


Gratia miscarilor unei femei rafinate, care si-a gasit pacea launtrica si echilibrul interior si care a invatat sa isi exprime in primul rand eleganta regala a sufletului si preaplinul inimii prin miscarile elegante ale trupului, ii exprima feminitatea mai mult si mai nuantat decat orice perche de tocuri de 12 centimetri si decat orice sutien cu push-up. 


Lumea femeii care isi exprima cu naturalete feminitatea, descoperindu-se pe sine in oglinda, e o lume in miscare si transfomare continua, este un dans care curge firesc si mereu altfel, mereu fascinant. In schimb, lumea "papusilor de plastic", create toate dupa acelasi tipar standard, e o lume impietrita, prin care viata se misca foarte putin. Priviti insa o femeie care se misca cu gratie: ea pare ca danseaza, chiar daca a ridicat doar o clipa mana sa dea la o parte o suvita de par unduita de vant.

Senzualitatea femeii ce isi cunoaste feminitatea este vie, scaparatoare, efervescenta, plina..insa in acelasi timp suava, subtila, plina de gingasie; cuceritoare pentru orice barbat, incantatoare si vindecatoare, pentru ca este o expresie a Vietii si a Dragostei.

Vocea melodioasa a unei femei care cunoaste tandretea si duiosia mangaie si incanta, atragand atentia celor ce o incononjoara si deschizandu-le inimile fara efort.


Si mai exista..Tacerea...Acel atribut al femeilor care stiu sa stopeze alarma mintii si sa traiasca din inima. 

Femeia care stie sa taca, sa vorbeasca cu miez si nu pentru ca gandurile, nelinistile si emotiile i se inghesuiesc la portile vorbirii dand navala..ah, ce mister! Acea femeia care nu isi sustine cu orice pret parerile, ci recepteaza plina de bunavointa ceea ce este necesar, empatiznd cu ceea ce simt, au nevoie si pot accepta la un moment dat cei din preajma ei, femeia care simte mai mult decat vorbeste, femeia care stie sa se exprime fara cuvinte, femeia care pastreaza cu discretie si intelepciune tacerea pana cand ceea ce ea cunoaste este de ajutor pentru cineva, necautand sa para cu orice pret cuoscatoare si inteligenta, femeia care stie in primul rand sa asculte si o face ascultand cu inima, femeia care exprima glasul iubirii de oameni si vocea chematoare a frumusetii, este rara. 


Ea trezeste in inimile oamenilor un sentiment inaltator, fascinant, de mister si dorinta tainica, irezistibila de a-i cuprinde misterul, de a descoperi in ochii ei tainele vietii si ale iubirii.


Da! Frumusetea se invata. O absorbim admirand celelate femei, o intrupam miscandu-ne in acelasi ritm cu natura, o invatam privindu-ne in inima imaginea noastra ideala, urmandu-ne idealul si cautand clipa de clipa sa ii dam viata, sa il intrupam.


Frumusetea e o calatorie in lumea feminitatii si o descoperire a  propriei noastre expresii a Eternului Feminin.
Ea se invata asimiland tot ceea ce e frumos si ne inspira din exterior, dar si scotand la lumina zi dupa zi, tot mai mult, mai plenar, ceea ce este viu, frumos si feminin in profnzimile fiintei noastre.

*************
Anima

Comentarii

  1. Absolut superb blogul,superb ce am citit aici.E o bucurie sa descopar ca exista femei pe care inca le intereseaza adevarata frumusete.Asa cum scrii si tu :conteaza enorm frumusetea interioara.
    Bravoo!!
    Esti in blogroll-ul meu :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari
    o baie de bucurie si frumos
    pot spune ca lumea nu se va termina
    in 2012
    ori alta data

    multumesc pt incintare
    superb !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru ca existi ! Multumesc ca te-am descoperit. Superb, continua tinerele au nevoie de tine ! Pupik.



    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)