Nimic nu e sigur, dar..!

 
 ~ Anei, Ellei, voua tuturor si mie insami~


MOTTO:" Nu vei fi singura. Vei fi la locul potrivit. Si..Viata numai schimbari aduce: acum e intr-u fel, maine in altul. Ma uit la viata mea: vartej; centrul este dumezeu. Sunt toate bune".


Rene Aubry - Zingaro


FUGIM.

Fugim dupa ceva sigur, comfortabil, linistitor...ceva care sa ne asigure (de ceea ce noi, evident, nu suntem siguri). Fugim dupa liniste, dupa ceva al nostru, dupa ceva stabil, pe care sa il legam strans, sa il "punem bine", sa-l stapanim si sa ne ancoram si noi in el..
Fugim, dar linistea nu se gaseste in fuga, bucuria nu poarta lanturi si alergand.. pierdem Frumusetea, incantarea, sensul si savoarea vietii noastre, minunea ca suntem si ca toate lucrurile sunt.

Cand te-ai bucurat ultima data de toate aceste lucruri simple?


Cautam cu disperare ceva (sau pe cineva) in care sa ne oglindim, care sa ne confirme, nici noi nu stim.. ce?.. ca suntem.. cum?..
Cand de fapt.. chiar SUNTEM!.. si uitam, atunci cand in graba si disperarea noastra spargem chiar noi oglinzile din jurul nostru,(ce sunt peste tot)..nemultumiti..uitam ca noi..
Chiar Suntem.
Suntem si avem o inima si un suflet plin de nazuinte care ne arata calea la sigur ;) trebuie doar sa ascultam, sa ne urmam sufletul.


Si doar pentu ca ne astupam urechile sufletului alergand in cerc, prea grabiti, prea agitati si tematori, printre oglinzi sparte in care nu vrem sa privim decat daca ne arata ceea ce vrem noi, ceea ce "credem" ca avem nevoie --- ne simtim din ce in ce mai siguri ca suntem nesiguri, ca viata e haos, ca dorurile din suflet trebuiesc tintuite bine sub capac si facute sa taca..pentru ca noi trebuie sa alergam, sa luptam, sa obtinem, sa ne julim coatele si genunchii cautand si  ne simtim pierduti, sperand la ceva care SA NE DEA. 
Sa ne dea siguranta.
Hmmm...


NIMIC NU E SIGUR...dar!...
cu siguanta :) 
EXISTA UN MARE DAR PENTRU NOI IN TOT.

 Rene Aubry - Night Run

Exista acest secret, ascuns in aparenta lucrurilor, de care incercam sa fugim, pe care vrem sa il ignoram...
Secretul e ca SIGURANTA NU EXISTA. Nu in exterior, nu in a face compromisuri, nu in a obtine ceva.
Sigur este doar un singur lucru: ca vom muri. Siguranta se gaseste in moarte.
In Viata, nimic nu e sigur, nimic nu e batut in cuie, totul este in schimbare continua; existenta noastra este o calatorie, suntem exploratori in marea, fascinanta aventura a Vietii. Enjoy ! :)
Si tocmai atunci cand ne-a sarit siguranta, atunci luminam. Si vedem, in sfarsit, pe unde umblam.

Rene Aubry - Le Vent


Viata..este, in viziunea mea, ca un fluviu: Dumnezeu i-a daruit o albie, un curs firesc...tumultuos, cu suisuri si coborasuri, cu hauri ametitoare care ne fac inima sa bata cu putere, gata sa ne sparga pieptul, dar... care se revarsa intotdeuna intr-o mare de pace. 
Atunci cand viata e lasata sa curga dupa cum ne indeamna inima, fara teama de aruncarile in gol, de cascadele de lacrimi, de tumultul vietii-- ea ne conduce Acasa, ne conduce in fericirea inimii, asa cum albia conduce râul spre ocean. Sa tinem minte insa ca fluviul se lasa purtat, razbatand printre stanci, fara teama de caderi, iubind si vaile line, dar si muntii abrupti, izbindu-se cu voluptate de stanci, calatorind dupa propriul ritm,  dansand in orice ritm.
 


Atunci cand insa râul accepta sa fie blocat, prins in baraje, deviat de la ritmul propriei curgeri, spre a fi "linistit", apa devine statuta; peisajul e sigur, dar mereu la fel, monoton, iar lectiile sunt putine..Si cel mai trist, apa nu va ajunge nicicum sa devina Ocean - libertate, maretie, infinit.


Da, este riscant sa auzi ceea ce susura râul..E riscant sa auzi glasul dorintelor, aspiratiilor si idealurilor din inima ta si sa le urmezi..sa te avanti cu pieptul inainte, in necunoscut, acolo unde iti bate cel mai tare inima. Este riscant sa discerni binele de rau, sa nu mai faci compromisuri, sa inchei relatii nedemne sau sa accepti riscul de a te deschide spre iubiri noi, necunoscute ..Este riscant sa crezi in bine, sa te dedici unor idealuri in loc de a lancezi in rutina comoda a "sigurantei zilei de maine". Este riscant sa infrunti cu ochii deschisi intunericul, sa iti aprinzi lumina in interior, sa cunosti sacrificiul, sa cedezi ceea ce vrei cu orice pret pentru ceea  sufletul iti spune  ca e bine. Este riscant sa iubesti pana la capat, sa iubesti cu fapta, nu cu vorba..Este riscant sa accepti sa iti zboare fluturi in inima. Este riscant sa infloresti, fiindca trebuie intai sa spargi bobocul protector. Este riscant sa fii libera; sa fii... asa cum esti.


Este riscant.. pentru ca asta te duce sus si jos, te pune in miscare, te rostogoleste, te izbeste de pietrele indoielii, te agita pana spuma iesita la suprafata ramane curta si alba..Nu e covenabil, nu e comfortabil. Dar acolo, doar acolo, unde inima ta tresalta, vie, acolo esti cu adevarat TU. Darul pe care il primesti, in schimbul acceptarii, imbratisarii nesigurantei, este INCREDEREA.
Afli treptat, cu fiecare pas in necunoscut,  necuprinsul; raspunsul la esentiala intrebare: "Cine Sunt?"



Iar atunci...ŞTII. 
Ştii SA TE BUCURI DE ARUNCAREA IN GOL, DE MUCHIA VALULUI, DE SALTUL IN VID.
Devii o maestra a curgerii, de la crestet pana la poale, si te reversi libera, intr-un Ocean de fericire.
Inima iti vorbeste atunci despre ceea de Dumnezeu vrea pentru tine.



Este inspaimantator sa iti urmezi inima, dar este magnific.
Te intorci Acasa, mereu. Prin fiecare unda ce curge. Prin fiecare campie insorita, furtuna salbateca, noapte intunecoasa, prin fiecare salt peste stânci, prin fiecare zori de zi. 

******************
Anima
Karunesh - The Wanderer [newage-music.ir]



Comentarii

  1. Doamne si ce-mi mai place sa aud bataile fluturilor din stomac!E cel mai frumos sunet care vibreaza in mine in mii si mii de ecouri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari e poate cea mai frumoasa postare pe care am citit-o. Plina de profunzime, de poezia sufletului si de adevaruri esentiale traite direct..
    Mi-a atins inima!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Magică şi misterioasă este femeia în a cărei inimă tronează Dumnezeu, fiindcă atunci El îi pune la picioare întregul Univers, ca spaţiu pentru jocul ei încântător.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)