Rugaciunea-- putere vindecatoare


Sa fie azi pace inlauntru tau. Ai incredere ca esti acolo unde este locul tau, unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitatile infinite care se nasc din credinta in tine si in ceilalti. Foloseste darurile pe care le primesti, care iti sunt date, si da in continuare si altora dragostea pe care o primesti. Fi multumita de felul in care esti tu, asa cum esti.
Lasa aceasta intelepciune sa patrunda adinc, pana in maduva oaselor si daruieste sufletului tau cantec, muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi.
Acestea exista pentru noi toti.


Oamenii pot să se  vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau   sanctuarele.   Oamenii de ştiinţă din     Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul   "material" al acestui fenomen divin..[1]

  "O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri   Slezin, şeful Laboratorului de
 Neuropsihofiziologi e al   Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică
  Bekhterev din Petersburg .

  "Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele    din organismul uman, dar ea repară şi structura grav   afectată a conştiinţei."[2]


Profesorul Slezin a  făcut ceva de necrezut - a   masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat   electroencefalogram ele unor călugări în timp ce se rugau   şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea"   completă a cortexului cerebral.

   Această stare poate fi observată numai la    bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă   mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce   persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare,   activitatea creierului creşte şi acest ritm al   biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul   somnului profund sau al  rugăciunii, aşa după cum a   dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta   stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi   a dovedit ca are o importanţă    vitală pentru orice persoană.

   Este un fapt cunoscut că   bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi    afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul   rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar   sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât   vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.



 Inginera   şi  electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la   Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus   peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile   sănătăţii  unor enoriaşi înainte şi după   slujbă. A rezultat că slujba în   biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei   sângelui.

     Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze   chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la   Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au   arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a   instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului   Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea   radiaţiilor era normală.

     Oamenii de ştiinţă din Petersburg au   confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa   sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să   aibă, de  asemenea,  proprietăţi   vindecătoare.. De aceea, în Rusia, clopotele bat   întotdeauna în cursul epidemiilor.
 Ultrasunetele emise   de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită   şi tifos.  Proteinele viruşilor se   încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A.   Malakovskaia. Semnul   crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară   microbii  patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu   numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi   lacuri. Este chiar mai eficient decât   aparatele moderne de dezinfecţie cu   radiaţie magnetică.

Laboratorul   ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi   Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea   Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci   concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de   ori mai  mică. Radiaţia   electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel,   recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau   băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una   preventivă.


Apa sfinţită nu este  numai   purificată, ci ea îşi schimbă şi structura,   devine  inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se   poate dovedi cu aparate speciale. Spectrograful indică o densitate optică mai   mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles   sensul rugăciunilor şi l-ar  fi păstrat.Aceasta   este cauza acestei puteri unice de a vindeca..


Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral   şi spiritual a   rugăciunii Tatăl Nostru  şi a rugăciunii, în   general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în   programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon   (pentru familii afectate de alcoolism).
 Oameni care   erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli   mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că   le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns
 să aibă o   sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare,   continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se   abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi   psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele   Ortodox Melethios Weber, în cartea sa "Doisprezece Paşi   de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică    bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive   şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă  credinţă în  Dumnezeu.(N. T.)

  Tradus din rusă în engleză de Julia   Bulighina
  Trad. Din engleză în română Cristina M.  
 C1999-2009 "Pravda Ru"

*********************
Anima

Comentarii

  1. necesar indemn la rugaciune ai trimis in eter prin acest minunat post, draga mea de feminitate aleasă plină....

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant, bine de stiut si de aplicat!
    Am observat si eu efetele miraculoase ale apei sfintite.. Iar despre puterea rugaciunii este adevarat, mai ales cand te rogi pentru altcineva, si o faci impreuna, la unison cu mai multe persoane.

    RăspundețiȘtergere
  3. "O, Doamne Dumnezeule
    Fie ca viaţa mea să ţi-o consacru Ţie
    Fie ca dragostea mea să se îndrepte cu veneraţie doar către Tine
    Fie ca inima mea plină de iubire să se reverse numai către Tine
    Fie ca mâinile mele să muncească neîncetat pentru Tine
    Fie ca sufletul meu să se unească cu Tine
    Fie ca trupul meu să-ţi aparţină doar Ţie
    Fie ca toată fiinţa mea să devină instrumentul voinţei Tale".

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu cum se impaca psihologia cu credinta.
    Psihologia crede in multe lucruri. Credinta are un singur Dumnezeu.
    Iar omul le amaesteca si scoate alte soiuri la fel de complicate.
    Cine pierde si cine castiga?
    Va zic eu: cel mai mult satan!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)