INCREDEREA IN SINE - se naste atunci cand te asculti


Beyonce-Listen
   
  Asculta  mai multe  audio   diverse

Una din melodiile mele preferate este "Listen"  : as ptea-o numi un  manifest al propriei identiati - vocea unei femei se inalta, afirmandu-si unicitatea, gasind forta de a  se desprinde de asteptarile celor din jur (oricat de dragi), pentru a se gasi pe sine si a se manifesta  urmand vocea launtrica, glasul propriei inimi.


Cred ca fiecare inima e unica. 

Si cred ca fiecare inima vorbeste.


In taina, inima ne indeamna spre ceea ce este bun pentru noi; ne povesteste despre ceea ne dorim cu adevarat si ne da ghes, tresarind, ori de cate ori in viata noastra se ivesc ocazii de a ne implini visele, dorurile, aspiratiile, dorintele cele din inima, ce fac sa ne creasca inima de bucurie.



Ei bine, din aceasta ascultare a inimii,din aceasta afirmare de sine si manifestare a ceea ce suntem, in mod unic si irepetabil fiecare, se naste INCREDEREA IN SINE.


Pentru ca increderea in sine e acea certitudine ca tu esti tu si ca e bine ca esti . 
Este un dar pe care ti-l faci tie insati ori de cate ori apleci urechea ca sa auzi si talmacesti susurul inimii tale; un dar care te face sa zambesti, sa iti faci vocea auzita in inaltul cerului, sa dansezi libera pe scena vietii, sa fi -simplu- TU insati.



* "A iti dori sa fii altcineva, inseamna sa pierzi ceea ce esti".

* "De ce sa te compari cu altcineva? Nimeni din intreaga lume nu se pricepe mai bine decat tine sa fie Tu".

* "Inainte de a iubi pe cineva, trebuie sa te iubesti pe tine insati. Acceptand ceea ce esti si fiind la maxim tu insati, ii vi face fericiti pe ceilalti prin simpla ta Prezenta."




Vine o vreme in viata oricarei femei, o vreme de rascruce, cand este tipul ca ea sa se retraga, in inima, pentru a se privi pe ea insasi. Pentru a se asculta si cunoaste pe ea insasi. Un timp pentru a cerne si a discerne.O rupere din lantul obisnuintelor, o desprindere de ceea ce e cunoscut. Solitudine si oglindire in ape limpezi.



Ca si cum, din foaie plina de ceea ce au scris ceilalti despre tine si tu ai incercat sa cofirmi, devii creion cu radiera - stergi si corectezi, renunti la cee ce nu esti...Adaugi si scazi,scrii si compui...ASCULTI. 
Te asculti si vocea inimii tale, desprinsa din murmurul multimii, regasita in sine, se desfasoara in acorduri de celesta simfonie, iar viata ta devine AUTENTICA.



****************************
Anima



Comentarii

  1. Multumesc,Anima!
    Mi-am reamintit,ca doar ascultand glasul inimii am reusit sa descopar o lume mai buna si sa intalnesc iubirea...sa primesc iubirea celui pe care il asteptam de mult.Barbatul inimii mele m-a ajutat sa aflu cine sunt cu adevarat si sa am incredere in mine.Acum sunt femeia ce stie sa daruiasca,pentru ca stiu ca sunt perfecta asa cum sunt si iubesc tot ceea ce inseamna viata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos blogul felicitari:)Mi-as dori sa-mi ascult inima si sa am incredere in mine, insa imi este foarte greu ..persoana pentru care mi-as da si viata e rece , ii e frica sa-mi recunosca caltiatile ,iar eu am atata nevoie ca cineva sa-mi recunoasca lucrurile bune.....Atunci cand mi-am pus sufletul pe tava ,cursul vietii mele a luat o alta intorsatura..Am ajuns la concluzia ca frica de a nu fi singur ,frica de a o lua de la capat ne fac sa fim sclavii propiei noastre vieti dezastruoase .M-am pierdut si nu ma mai regasesc . (ELA

    RăspundețiȘtergere
  3. Crede in tine, Ela si in Dumnezeu si te vei regasi. Crede sufletului tau frumos. Crezand in tine insati si ceilalti vor incepe sa te vada cu adevarat. Cere-i lui Dumnezeu sa iti daruiasca ceea ce este bn pentru tine. El ne ajuta mereu si ne ridica de oriunde am fi. Pe mine m-a ajutat intotdeauna, in cele mai grele situatii, m-a scos la lumina.
    Sunt alaturi de tine si te imbratisez cu drag, sper ca articolele de pe acest blog te vor inspira. Eu simt ca esti foarte frumoasa.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)