JOCURILE IUBIRII



















AFLA CE-SI DORESTE  CU ADEVARAT  IUBITUL TAU

Te-ai gândit vreodata sa te prefaci într-un spiridus mic, mic si câteva zile sa fii mereu cu iubitul tau, ca sa-l cunosti mai bine, sa-i patrunzi cele mai ascunse cute alte inimii sale? Ei bine, n-o sa primesti acum o bagheta fermecata care sa împlineasca minunea, dar cele trei exercitii despre care o sa povestim sunt pe cât de simple, pe atât de eficiente. 

Ele îti pot dezvalui surprinzator cum este, ce îsi doreste de fapt fiinta iubita si îti ofera sansa de a scoate si tu la lumina dorinte despre care nu i-ai vorbit pâna acum. Ajuta la amplificarea empatiei, a intimitatii si a întelegerii în cuplu. Seamana mai putin cu niste tehnici si mai mult cu niste jocuri, pentru ca amândurora va solicita intens spiritul ludic si simtul umorului. Cu toate acestea, e important sa nu uitati scopul de la care ati pornit si nici regulile jocului, care merita strict respectate.

Va impartasesc cu bucurie aceste jocuri ingenioase si incitante pe care le-am descoperit intr-un articol, caci viata de cuplu este plina de bucurie si inedit atunci cand avem acel spirit de joc, ce ne face sa folosim in diverse moduri savuroase atractia dintre noi si setea de a-l descoperi pe celalalt.

Vom descoperi jucand jocul polaritatii ca atractia creste, iar timpul nu mai trece peste noi, ci devine aliatul nostru..iar cunoasterea si apropierea de celalalt in acest mod jucaus si deschis vom constata ca mareste, in mod uimitor si mai mult misterul celuilalt, misterul fara de sfarsit al Iubirii....care devine misterul Iubirii fara de sfarsit:).

Unu, doi...la joaca cu noi !!!:))
*****************************
Anima


REGULI SIMPLE

a.    Înainte de orice v-ar fi de mare ajutor 5, 10 minute de interiorizare, cu ochii închisi. Faceti liniste în minte si simtiti cum inima se deschide fara rezerve catre celalalt.
b.    Cel mai important aspect este legat de timp. Tineti cont ca aveti nevoie de mai multe ore în care sa fiti împreuna, iar regula de baza este cea a reciprocitatii. Daca tu vei beneficia de trei ore, si iubitul va beneficia tot de trei ore, nici mai mult nici mai putin si mai exact chiar în aceeasi zi. De aceea e bine sa asteptati o sâmbata sau o duminica în care aveti destula vreme la dispozitie.

c.    În afara de perioada acordata tehnicii propriu-zise, se adauga câte o jumatate de ora pentru fiecare dintre voi, în care veti sta separat (de exemplu în camere diferite) si va veti vor nota concluziile si impresiile, fara de care tehnica ar fi lipsita de chiar menirea ei.
d.    Este indicat sa puneti ceasul sa sune pentru a marca fiecare interval si este bine sa respectati perioada dinainte stabilita.
e.    În mod traditional prima esti tu, dar puteti si sa trageti la sorti cine începe.
f.    Doar la sfârsit, dupa ultimele 30 de minute de constientizare solitara, puteti sa va împartasiti trairile. În timpul jocului nu va lasati distrasi de comentarii.
g.    Merita sa respectati, de asemenea, regula stramoseasca „ce tie nu-ti place, altuia nu face!” Nu cereti sau initiati actiuni care sa-l jigneasca sau sa-l raneasca pe celalalt!

A. Jocul DORINTELOR

Pentru un interval dinainte stabilit (de minim o ora) el face TOT vrei tu, va fi geniul din lampa fermecata , care iti indeplineste toate dorintele. Pentru asta trebuie sa le stii din timp, sa ti le exprimi, eventual în scris. El ti le va împlini cu daruire desavârsita, indiferent cât de excentrice ar parea.
Apoi rolurile se inverseaza !
Cu aceasta ocazie, multe dintre dorintele care v-au ramas neîmplinite sau carora nu ati avut nici unul dintre voi curaj sa le dati glas vor iesi la iveala. Partea receptiva îsi va satisface dorinta, cea activa va întelege mai bine ce îsi doreste celalalt.



B. Jocul TEATRULUI

Tu începi prin a-i împartasi un scenariu care te inspira si veti „juca” împreuna acel scenariu, improvizând dialoguri si situatii, evident fara a depasi intervalul de timp stabilit. Apoi iubitul va regiza scenariul pe care îl doreste, iar tu îi vei face jocul. Dati frâu liber imaginatiei, puteti sa folositi obiecte din casa pentru rolul pe care îl alegeti fiecare sau doar sa mimati. Printesa - haiduc, ministru - secretara, sultan - cadâna, nu conteaza ce ipostaza va inspira, jocul va fi si amuzant, dar si revelator.



C. Jocul OGLINDIRII

Presupune o relatie în care va cunoasteti deja destul de bine, sunteti înzestrati cu spirit de observatie si cu abilitate în a reda ceea ce observati. Aceasta tehnica este minunata pentru ca fiecare dintre voi are ocazia sa se priveasca prin ochii celuilalt, si de asemenea sa îi arate cu delicatete, în joaca, ce anume îl intriga la celalalt. Pentru început, tu pretinzi ca esti el. Poti chiar sa te îmbraci cu hainele lui. Îi vei imita gesturile, ticurile, felul de a vorbi. Tehnica se poate realiza si simultan, în acelasi timp el sa pretinda ca esti tu. La sfârsit va separati pentru o jumatate de ora si va notati concluziile sau va impartasiti unul altuia impresiile, bucurandu-va de starea delicioasa de initimitate care a infloreste intre voi.


autoarea jocurilor: Corina Buhagiar

Comentarii

  1. foarte interesant...as fi fain sa fiu un mic spiridus :>

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat! uite ce bune sugestii ai dat...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. ce pusa pe joaca esti...se pare ca te-ai molipsit de la copilasii tai nazdravani de la gradinita...sau esti nerabdatoare de foarte apropiata aparitie "maritima"?
    incantatoare jocuri ai propus...fotografiile alese sunt minunate, pline de viata "jocului in doi"

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesantă idee...

    Ai aflat deja dacă funcţionează, sau este, încă, doar la nivelul de propunere?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce interesant suna! Cel putin JOCUL OGLINDIRII cred ca m-ar amuza teribil! :))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, arrowsmaker(ce username fain!),am testat jocurile.Jocul oglindirii a fost o adevarata revelatie, am ras mult recunoscandu-ne unele rigiditati sau stangacii, atunci cand ne-am imitat unul pe altul..e foarte interesant sa vezi cum este perceput felul in care te comporti, te misti, gesticulezi sau vorbesti..sau ce efect au cuvintele in sufletul celuilalt..dar e foarte frumos ca se rade mult si nu apar rani, ca in cazul unei discutii spre exemplu..e esential sa abordam cu adevarat din prisma iubirii aceste jocuri..iar jocul implinirii dorintelor e delicios, l-am repetat de mai multe ori, e un adevarat rasfat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragut, amuzant, pline de viata . . . pacat ca in zilele noastre nu mai intorc fata jocurilor astea dragute ... de apia se cunosc in pat si gata urmatoarea/urmatoru

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)