Arhetipuri feminine Imprimare E-mail
Admiratorii eternului feminin şi-au cristalizat de-a lungul timpului idealuri diferite. Unii au adorat genul matern, cu sânii generoşi, plin de vitalitate, tandreţe, spirit de sacrificiu şi stabilitate. Alţii au preferat femeia de tip vulcanic, cu trăsături ferme, pieptul îndrăzneţ şi temperament arzător.

În a doua jumătate a secolului XX a apărut preferinţa pentru femeia eterată, cu un fizic fragil, suplu, cu sâni delicaţi.

Indiferent în ce categorie te încadrezi, acceptă-ţi structura corporală înscrisă în propriul cod genetic. Această influenţă ascunsă pe care o primim chiar de la naştere a fost numită în psihologie „arhetip”. Desigur, nu se referă numai la corpul fizic. Este mai mult decât atât.

Arhetipul te influenţează în tot ceea ce faci, în tot ceea ce eşti. Îţi înţelegi felul în care gândeşti, în care priveşti viaţa sau relaţionezi cu natura masculină, descifrând subtilităţile arhetipului feminin predominant care îţi este specific.

Te-ai întrebat de ce eşti atât de fermecătoare în prezenţa bărbaţilor? De ce prietena ta se comportă deseori ca o mamă protectoare, plină de grijă şi atenţie cu iubitul ei? De unde îşi găsesc colegele tale resurse pentru a combate ideile şefului de la egal la egal?

Sunt întrebări la care poţi găsi un răspuns nuanţat aprofundând şi explorând arhetipurile feminine: arhetipul mamei, arhetipul iubitei, arhetipul eroinei sau al amazoanei etc. Vrei să afli mai multe? Vom mai vorbi despre asta.

Sursa: www.venus.org.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)