Program de infrumusetare -pasul 3- Un ten superb si un corp despovarat de toxine - Green smoothie sau Nectarul Zeitelor

 
Primavara e aici! Mai mult decat in orice anotimp, trupul tau cere sa fie purificat; cere salate si manacare usoara si licori fermecate care sa il vindece si despovareze de toxine. Trupul tau cere hrana verde, proaspata si hranitoare, plina de vitamine si viata. Iar verdele se instaureaza pe al sau tron. E peste tot: in mugurasii vioi de pe crengutele copacilor; in frunzulitele florilor ce se ivesc din pamant; in iarba moale ce ne invita la plimbare; in castronul tau de supa, sper!:) si in paharul meu de miraculos nectar!

DA! Cea mai simpla metoda pe care am gasit-o si care chiar a dat rezulatate de durata si nu doar pe perioada de reclama :) -- ca in cazul multor creme si lotiuni -- pentru a obtine o piele luminoasa, limpede, matasoasa, fara pete, fara cosuri si un corp curat, neincarcat de toxine este sa beau zilnic ceea ce eu numesc Nectarul Zeitelor, adica in limbaj popular (occidental:) un green smoothie-- un suc de fructe+frunze verzi+apa, obtinut la blender (deci plin si de vitamine, dar si de fibre, care "matura" efectiv colonul, curatandu-l foarte eficient, ceea ce in cazul unui suc facut la storcator nu se intampla, tocmai din cauza lipsei fibrelor). Acesta a devenit ritualul meu de inviorare si purificare de dimineata si seara si secretul sanatatii si frumusetii mele. (Doar cu modestia nu se stie inca cum stau:))



Cum se prepara Nectarul Zeitelor? 

Uite asa: (Multumiri Ligiei Pop, al carei site il puteti accesa dand click aici)


Asa...
Deci acesta este cauza pentru care v-am invitat sa vizitati piata si sa va umpleti sacosele de verzituri. Eu cumpar de la Kaufland morcovi cu tot cu frunze si frunzele le pun la smoothie, cu frunzele de gulie fac acelasi lucru, in piata am descoperit urzici extatice (extatice pentru ca m-am extaziat de bucurie ca au aparut deja, stiind cat de pline de nutrienti si vitamine sunt:), prietenul meu cel mai bun pe perioada iernii a fost spanacul, ma mai incanta frunzele de ridichi , ce sunt absolut delicioase si foarte foarte bune pentru a scapa de infectii urinare si cistite!, iar vara o astept ca sa ma bucur de stevie, loboda, frunze de papadie, de patlagina, de orice fel de plante medicinale, de la coada soricelului la traista ciobanului, trifoi cu patru foi, macris si tot ce Mama Natura cea generoasa ne daruieste de milenii si noi nu prea mai folosim de cand cu pastilele si capsulele cele sintetice, care ne umplu corpul de reziduuri si ne ataca sistemul imunitar. 



Da, dragele mele minuni feminine, aceasta postare nu va fi cred la fel de soft cum v-ati obisnuit cu mine, precum si acest pas din procesul de infrumusetare  poate ca nu este foarte comod si neaparat pentru toata lumea. Este insa foarte eficient. Dar cine doreste, poate desigur sa il sara si sa isi asume responsabilitatea pentru asta:). Glumesc. Consider ca cel mai important lucru este ca fiecare femeie sa isi urmeze inima, aceasta este si calea mea si nu imi doresc nimic altceva de la voi.

Acum, ca v-am informat, putem merge mai departe daca doriti cu aceasta postare.:)

O regula pe care am descoperit-o si v-o impartasesc, este ca viata trupului uman este sustinuta si hranita numai de ceea ce este purtator de viata. Si cand spun asta nu ma refer la vietati precum puii si porcusorii, care oricum ajung pe mesele noastre dupa ce sunt moarte de foarte mult timp, ca sa nu ne mai gandim cu ce sunt hranite, in ce conditii si ca multe dintre ele nu vad niciodata lumina soarelui. Tot acesta este motivul pentru care nu ma mai incanta nici lactatele prea mult, mai ales dupa ce am vazut imagini sfasietoare de la ferme de animale in care vacutele erau mai mult moarte decat vii, indopate cu hormoni ca sa dea lapte desi nu erau hranite corespunzator, iar puii de gaina nu puteau sa mearga pentru ca li se dadeau substante care sa ii ingrase inainte de vreme si cresteau mai mari decat piciorusele lor i-ar fi putut sustine.
Da...poate nu e  chiar locul pe un blog de feminitate sa dezbat asemenea subiecte, avand in vedere ca femeile sunt sensibile, dar tocmai pentru ca ele sunt expresii ale naturii insasi, femeile pot sa vibreze la unison cu tot ceea ce viu si sa sustina, hraneasca si chiar apere viata in toate formele ei. 


Acum, poate ca nu oricine simte chemarea sa devina vegetariana, iar eu nu sunt de acord cu nimic ce e fortat, asa ca in loc de a lupta cu carnea, va propun aceasta alternativa extraordinara, de a adauga in dieta voastra zilnica o licoare vindecatoare descoperita de Victoria Boutenko, o femeie de exceptie, cercetator si profesor universitar, ce si-a salvat sotul de o tumoare foarte grava situata la nivelul tiroidei, fetita in varsta de 9 ani de astm, baiatul de 6 ani de diabet si pe ea insasi de obezitate avansata, cu ajutorul alimentatiei pe baza de fructe, legume si seminte crude si cu ajutorul acestui miraculos nectar.


Dupa ani in care Victoria, insufletita de efectele extraordinare  pe care le constatase pe propria ei familie, a urmarit sa popularizeze dieta raw vegan (mai pe romaneste crudivora), obsevand ca multora le este totusi greu sa respecte o astfel de dieta in totalitate cruda, a cercetat mai in profunzime si a ajuns la concluzia ca de fapt, ce ne lipseste cel mai mult din alimentatie pentru a fi sanatosi sunt frunzele verzi, care ar trebui sa constituie 40-50% din dieta umana. Stiati ca substanta care sustine viata frunzelor verzi, vestita clorofila, se aseamana ca structura in proportie de 95% cu structura sangelui uman? Si ca tocmai de aceea ea curata si hraneste sangele, purificandu-l de toxine si echilibrandu-i ph-ul, datorita efectului sau puternic alcalinizant?
Totusi, dupa ce s-a documentat, a calculat si a  ajuns la concluzia ca ar trebui sa manance cam doua brate serioase de frunze verzi pe zi si dupa ce s-a saturat sa mestece ore intregi, si sa arate cam asa:



 Victoriei i-a venit ideea sa puna in blender aceste frunze si sa le amestece cu fructe (care ar trebui sa fie al doilea element f important in dieta umana, adica aproximativ 30-40%, ele constituind sursa noastra de energie), obtinand astfel un nectar delicios, puternic detoxifiant si foarte hranitor si sanatos. Cu ocazia acestei "miraculoase intalniri" intre verzituri si fructe a rezultat un nectar mustind de vitamine, plin de proteine (da! frunzele verzi contin o cantitate semnificativa de proteine, putand concura cu succes cu celebra carne de vita, care va spuneam ca mie imi aminteste de vacutele cele blande, darnice si suferinde), plin de fibre ce curata colonul pe toata suprafata lui, iar daca in smoothie adaugati si o lingura de faina de seminte de in o sa aveti o combinatoe imbatabila in acest sens, precum si suplimentul de grasimi "bune", omega3 si omega 6 perfect echilibrat de care avem nevoie daca vrem sa topim grasimile din organism si sa ne simtim cu adevarat hranite. 
Despre cat de nocive sunt majoritatea uleiurilor de pe piata (sursa de grasimi trans ff toxice) si cum ne infunda porii, ne umplu de riduri si ne imbatranesc inainte de vreme, ne infunda arterele si ne sufoca ficatul, nici nu o sa ma apuc sa vorbesc, pentru ca ta-taaam!!! avem la indemana nectarul cel vrede, care nu ne cere sa renuntam la lucruri la care poate nu suntem pregatite unele dintre noi sa renuntam, ci ne cere doar sa il adaugam cu iubire in dieta noastra zilnica, pentru ca sa ne sustina, hraneasca, purifice si sa ne daruiasca un trup oxigenat, curat, o piele minunata, un par bogat si stralucitor, un ten cum eu una nu am mai avut demult si ajutandu-ma ca la 33 de ani sa ma simt din nou ca atunci cand aveam 16 ani.


 Am inceput sa iubesc nectarul verde in decembrie si sa il beau zilnic dimineata la prima ora si uneori seara in loc de cina, (il puteti bea doar seara daca sunteti mai sensibile, pentru ca mai ales la inceput o sa va cam tina la baie, intrucat organismul se apuca de curatenie generala --fiti pregatite si nu va speriati!), ajungand sa il indragesc tot mai mult. M-a salvat de aciditatea si arsurile de la stomac si de durerile tot mai dese de fiere (cum mancam ceva cu grasime sau zahar cum ma apucau intepaturile si greata), mi-a intarit unghiile si parul (acum nu mai trebuie sa adun firele de par de pe covor, gresie si parchet), m-a lecuit de cistita care se repeta cum dadeam de frig si mi-a devenit un prieten de nadejde, acel prieten dezinteresat, care nu iti cere nimic, dar te ajuta in toate ca sa iti fie cat mai bine. 
 
Inca un efect care mie mi-a facut foarte bine si il consider foarte folositor este ca elimina dependenta de zahar, pofta de dulciuri si de mancaruri grase. Ceea ce bineinteles, ajuta sa ne conturam silueta, dar ce imi place cel mai mult e ca face pielea ferma si carnea tare, fara sa mai tremure ca gelatina pe unde nici nu te astepti. Si asta e un efect sigur, mai ales daca mai facem si ceva miscare, despre care "vom vorbi intr-un episod viitor", ca la Teleenciclopedie":))


 Iata si un videoclip cu 15 retete de green smoothie, pentru inspiratie. Nu va speriati ca sunt in engleza, pentru ca veti recunoaste ingredientele din imagini. In timp, veti crea retete proprii, dupa gustul vostru, din ce in ce mai delicioase si din ce in ce mai verzi.


Pentru zilele in care nu ati apucat sa mergeti la piata si nu mai aveti nimic verde prin casa, este bine sa aveti la indemana o rezerva de pudra de spirulina, din care veti prepara foarte usor si rapid un green smoothie cu gust..hmm..cam indoielnic, dar cu virtuti terapeutice foarte mari, adaugand o lingurita de spirulina la un pahar de apa, amestecand bine si savandu-l cu o lingura generoasa (sau mai multe) de miere si un pic de suc de lamaie.:) Despre aceasta varianta de green smoothie si virtutile ei puteti citi mai mult aici si aici ,adica pe blogul Corinei Bacalu.



Va rog pe cele mai curajoase dintre voi  sa imi povestiti cum va adaptati la "Nectarul Zeitelor" si de asemenea, va ivit pe voi toate cele care cititi acest blog sa imi adresati orice intrebari al caror raspuns v-ar putea ajuta pe drumul miraculos spre Frumusete, Iubire, Armonie!:)



**********
Anima

P.S. Va propun de asemenea, pentru a beneficia de o energie de sustinere mult mai mare si pentru o eficienta sporita, ca inaite de a bea fiecare pahar de nectar zeiesc sa inchidem o clipa ochii si sa evocam Eternul Feminin, iar apoi, in timp ce sorbim cu nesat elixirul zeitelor sa ne gandim cu iubire la toate celealte zeite-femei ce in aceasta perioada integreaza in viata lor acest proces de infrumusetare. Vom simti astfel forta grupului si faptul ca suntem, in esenta, Una- Eternul Feminin!


P.P.S. Am adaugat in final un playlist cu videoclipuri continand marturii ale multor femei si barbati despre multimea de boli "incurabile", de care insa s-au vindecat in cateva saptamani sau cel mult cateva luni, pentru totdeauna, cu ajutorul nectarului verde consumat in cantitati considerabile (1-2 litri pe zi), combinat cu o dieta preponderent bazata pe fructe si legume proaspete, organice si crude. 


Si da, bine ca mi-am amintit sa precizez: cu cat verziturile si fructele voastre sunt mai naturale, provenite din culturi fara pesticide, din pamant bun, hranitor, plin de microorganisme vii, cu atat eficacitatea nectarului verde va fi mai mare. De aceea, bucurati-va de gradinile pe care le aveti, preferati pietele in defavoarea supermarketurilor pe cat posibil, respirati aer proaspat, stati cat mai mult in lmina soarelui, precum si cu picioarele pe pamant sau iarba verde, si , cel mai important, inverziti-va, caci verdele insemana viata!!!


Share

Comentarii

  1. si eu beau smootie din diverse legume si fructe , bina ca stiu sa nu mai arunc frunzele de ridiche !

    RăspundețiȘtergere
  2. @coco

    Frunzele de ridichie sunt foarte bune si la fel cele de sfecla, de gulie, de morcov, de capsuni, de telina, etc. Cu ajutorul lor putem face si un alt tip de green smoothie, "savory", adica usor sarat, asemenea unei supe. Se amesteca frunze;le de aceasta data nu cu fructe dulci, ci cu rosii, frunze de ceapa verde, avocado, castravete, un pic de marar, piper si un strop de sare. Vom avea o supa racoritoare, fara foc, numai buna pentru diminetile de vara. De fapt, pentru orice anotimp, caci putem folosi apa usor incalzita.
    Pofta buna! Calitatile sunt la fel de binefacatoare ca cele ale nectarului verde cu fructe, doar ca fructele contin mai multi carbohidrati si deci ne dau si mai multa energie. Legumele in schimb sunt mai satioase. Si sunt foarte, foarte gustoase!

    RăspundețiȘtergere
  3. Blenderul poate fi inlocuit?:-? Sunt foarte interesata de aceasta bautura insa n-am blender. Este ok daca le fac pasta cu mana,prin frecare cu vreo unealta din bucaratie?

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti recomand sa investesti intr-un blender, costa in jur de 2 milioane, dar se gasesc si mai ieftine, din acelea cu picior, chiar sub un milion. Eu recomand insa unul care sa aiba macar 600W ca sa poata marunti bine frunzele verzi, care sunt foarte fibroase. E extraordinar de important sa fie facute pasta frunzele verzi, deoarece altfel clorofila nu iese in suc si va fi eliminata fara sa fie preluat de corp si se pierd cele mai importante efecte ale smoothiului, cum ar fi oxigenarea sangelui, vitaminizarea si mineralizarea organizmului, alcalinizarea lui, etc.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)