Fragmente de lumina---- din jurnalele lui Anais Nin






nota: ii multumesc Siminei pentru ca mi-a facut cunostinta cu Anais...

"Dragostea,pasiunea si creatia se revarsa concomitent din mine. Eu trebuie sa parfumez gura pe care o sarut;eu trebuie sa fiu uluita de barbatul pe care il ador. Eu trec ca un lampagiu;imping corabii in larg si dezgrop obiecte pretioase;inlatur patina de pe tablouri intunecate;acordez,armonizez,aduc in prim-plan,modelez,aduc la suprafata,aprind,sprijin,sustin,inspir;plantez seminte;cercetez caverne;descifrez hieroglife;citesc in ochii oamenilor-singura-singura in activitatea mea."


"Ma simt inepuizabila! In loc sa lupt ,eu farmec;in loc sa infurii,eu ii fac pe ceilalti sa se topeasca. Si zambesc usor,ca o mama obosita careia copiii i-au jucat prea multe feste. Ma simt mama a tot si a toate-pantecele si pamantul,cu imense aripi protectoare! Pasiune si simt matern contopite-mama precum noaptea,acoperind lumea,invelind-o,murmurandu-i cantece de leagan ca sa-i aline durerea. Si ca si noaptea,sunt singura din nou-activa,independenta,fara odihna."


"Fiecaruia ii spun:"Tu esti favoritul". Adevaratul rege e Henry. Haremul meu imi da destule de facut-sa-i tin pe toti fericiti. Sunt fericita,fericita,fericita. E primavara. Eu nu pasesc pe pamant-eu zbor,zbor prin casa cu dragoste pentru haremul meu,cu adoratie pentru haremul meu;imi place sa-i vad pe toti in aceeasi zi. Ma face sa ma simt bogata. Sunt plina!"

"Am vorbit cu Henry despre gelozie,despre cat de recunoscator este el ca nu folosesc gelozia ca sa-l tiranizez. Fac atat de mult ca sa-i mentin siguranta,caci in siguranta lucreaza,se dezvolta,isi gaseste echilibrul si se gaseste pe el insusi. S-a gasit pe sine pentru ca eu n-am facut din el un sclav. I-am respectat entitatea-simte ca nu i-am incalcat niciodata libertatea. Si de aici s-a nascut forta lui. Si cu aceasta forta ma iubeste,total,fara razboi sau ura sau rezerve;lui am putut sa-i fac cel mai mare dar:acela de a nu-l tine prizonier,de a pastra sufletele noastre independente si totusi unite. Cel mai mare dar al dragostei intelepte. Si tot asta imi ofera si el."



"Viata mea a fost o lunga tensiune,un efort si o lupta herculeana de a ma ridica,de a trece orice obstacol,de a crea,a perfectiona,a dezvolta-o ascensiune disperata si nelinistita pentru a sterge si a distruge indoiala care ma bantuie in legatura cu propria mea valoare. Mereu tintind mai sus,acumuland iubiri pentru a compensa socul si teroarea primei mele pierderi. Iubiri,carti,creatii,ascensiuni! Frenezie."



"El imi daruieste savoarea prezentului. Nicaieri altundeva nu gasesc acest prezent magic,frumos,complet. Cand suntem impreuna ,clipa devine infinita.(....) Aceasta clipa de gust pronuntat si absolut al mancarii,al culorii,de rasuflare umana absoluta,de plenitudine. Caci sunt intreaga. Este sfarsitul oricarui zbucium. "


"Vorbind despre lucrurile astea si intrebandu-ma daca sunt orb,am simtit ca esti o femeie solida,reala.In acelasi timp,ca intr-un film in care apar un cadru dupa altul,suprapunandu-se,cad toate fetele tale diferite,la infinit-diversitatea ta,felul in care schimbi mai multe roluri-si totusi simt ca te concentrezi acolo-iluzie si realitate la un loc,caci in realitate simt ca te cunosc bine,intim-ca nu ma insel..(Henry Miller)
Am avut un sentiment ciudat de vraja,o senzatie precisa de adiere de vant,o lume nevazuta care planeaza asupra noastra,valuri,perdele,farmece.Stateam acolo,in transa,doar privindu-l si ascultandu-l pe Henry.Am apus:-In centrul centrului esti tu."



"Feminitatea din mine are nevoie de el.Am nevoie de barbat.Iar barbatii au fost atat de protectori cu mine-atat de buni chiar si cand erau slabi-ca am nevoie de ei pentru totdeauna,ca marturisesc aceasta nevoie,aceasta dependenta de barbat,iar in schimb ofer singurul dar al femeii:dragoste,dragoste,dragoste."


"In seara asta sunt o mare Mama-pantece,casa si pat;stralucire,caldura,lumina si foc;curaj si pasiune-sunt toate acestea."



"Traiesc cu o asemenea viteza acum incat anotimpurile ma surprind.Primavara e in mine-neasteptata.obisnuiam sa stau si s-o astept,iar acum ma violeaza;ma prinde cu rochia descheiata,cu parul ciufulit,alergand dupa taxi,intarziind la intalniri! In taxi sunt atat de ravasita,incat ma imaginez inca in bratele lui Henry si imi imaginez asta cu atata ardoare incat am un al doilea orgasm si ma las pe spate gafaind pe cand taxiul strabate primavara."


"Tie amorul iti penetreaza mintea,ti se muta in cap dupa aceea.Tot ce gandesti e cald.Esti mereu calda.Singurul lucru e ca ai un corp de adolescenta.Dar ce forta ai de a pastra iluzia! Stii cum se simt barbatii dupa ce au avut o femeie.Le vine s-o dea jos din pat.Cu tine e la fel de inaltator dupa ca si inainte.De tine nu ma satur niciodata...Inviere dupa inviere...Nu sunt decat ce-ti imaginezi tu ca sunt"-Henry Miller

"Pentru ca sunt o femeie care intelege,mi se cere sa inteleg totul,sa accept totul... Am incetat sa-mi fac griji.Ma las pe spate si il iubesc pur si simplu si am parte de atata dragoste din partea lui,cat sa-mi justifice intreaga existenta.Ma balbai cand ii pomenesc numele.In fiecare zi este un barbat nou,cu adancimi si sensibilitati noi...El e barbatul pentru care as freca podelele,pentru care as face cele mai umile si mai inaltatoare lucruri.Suntem mai mari impreuna."

"N-am crezut niciodata ca ceva atat de fragil ar putea avea atata forta".
"Ma simt iubita pentru mine insami,pentru sinele meu interior,pentru fiecare cuvant pe care-l scriu,pentru timiditatile,tristetile,luptele,defectele,fragilitatile mele.
In fiecare zi spun ca nu-l pot iubi mai mult si in fiecare zi descopar in mine mai multa dragoste pentru el.
Ce pot sa fac cu fericirea mea?Cum pot s-o pastrez? Imi vine sa ingenunchez pe cand cade asupra mea precum ploaia ,sa-i adun stropii in dantela si matase si sa-i lipesc din nou de mine."


"Doamne,nu cunosc bucurie mai mare decat clipa in care te arunci intr-o noua dragoste,nici un extaz ca acela al unei noi iubiri. Inot pe cer;plutesc,trupul mi-e plin de flori,flori cu degete care imi daruiesc dezmierdari pricepute,pricepute,scantei,nestemate,fiori de bucurie,ameteala,ce ameteala.(...)Am gasit dragostea,dragostea,dragostea egala! Sunt binecuvantata,binecuvantata cu extaz,cu un extaz nou,un nou fel de dragoste,un nou barbat,o noua lume. L-am gasit pe cel ce se pierde in mine asa cum ma pierd eu in dragostea mea. Am gasit o plenitudine cum numai religia aduce,exaltarea suprema care este o religie. Asta e tot ce mi-am dorit,aceasta egalitate si plenitudine. Iubim intr-un fel pe care toata lumea il crede imposibil. Iubim imposibil. Si sunt coplesita. Extazul interior este urias,inspaimantator. Certitudinea,completitudinea. El nu este eu ,el este Celalalt,dar ceea ce imi ofera este dragostea mea-o formula pe care nu a inteles-o nimeni,o dragoste care a fost numita nevrotica,romantica. El o cunoaste..Vorbeste despre aceasta dragoste pe care n-o numin dragoste,aceasta dragoste dincolo de dragoste asa cum o cunoastem imensa,neingradita,cosmica,neindividualizata,lipsita de durere,nelimitata,neegoista,ci un nivel de curgere pe care nu l-am mai cunoscut nici eu,nici el. Nu stiu unde traim,dar este cea mai mare si mai inalta lume pe care am cunoscut-o. "

Comentarii

  1. Citind despre aceasta femeie-model, mi s-a trezit dorinta de a fi si eu ca Anais...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau de a fi tu insati, cu tot cu senzualitatea si forta ta deplina;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)