Dieta de detoxificare cu lamaie, o reteta care intr-adevar functioneaza



De cand Beyonce Knowles a fost asociata cu dieta de detoxificare Lemon Detox, a existat o crestere brusca de interes cu privire la acest deosebit program. Mai cunoscuta si ca Master Cleanse, aceasta dieta de detoxificare a existat de circa 50 de ani si a vazut variatii ale retetei si programului ei. Eficacitatea ei in descompunerea toxinelor acumulate in corp simultan cu pierderea de greutate in scurt timp a facut-o o optiune populara pentru o detoxificare de primavara/vara.

detoxificare

Trecerea in revista a programului de detoxificare Master Cleanse

Dieta Lemonade Detox a devenit pentru prima oara eficienta, ciudat, atunci cand creatorul acesteia, Staley Burroughs, a recomandat-o pentru vindecarea ulcerelor stomacale. Fara nici o alta optiune, pacientul l-a abordat pe Stanley, care i-a recomandat sa faca purificarea. Dupa unsprezece zile, pacientul era total vindecat, spre uimirea doctorilor. Au urmat multe alte cazuri cu aceleasi uimitoare si consistente rezultate, corectii facute in zece zile. De notat in mod deosebit a fost ca cei trecand prin Master Cleanse au experimentat de asemenea si o pierdere in greutate.

Au existat de-a lungul anilor atestari asupra eficientei acestei diete. De data recenta este lucrarea lui Tom Woloshyn, “Experienta Master Cleanse”, publicata de Ulysses Press in 2009. Aceasta carte mentioneaza pe scurt  experienta lui Woloshyn in oferirea de sfaturi in legatura cu programul Master Cleanse si furnizeaza printre alte informatii, unele despre  beneficiile de sanatate care includ un somn mai bun, o perspectiva generala mai pozitiva, claritate mentala si eliberarea de dependente.
Master Cleanse opereaza pe principiul ca, pentru ca sa fie abordata o boala, trebuie sa fie facuta o purificare. Simplificarea si corectarea tulburarilor prin acest proces este de fapt un mod de corectare a oricarei boli. Dezvoltarile din nutritie si stiinta au identificat cu limpezime  dieta neadecvata, atitudinile mentale negative si exercitiul fizic nepotrivit ca factori care creeaza conditiile de producere a acumularii de toxine cu timpul. De aceea Master Cleanse nu este un scop in sine. Este de fapt doar capatul unui lung lant de decizii sanatoase ale acelora care doresc sa preia aceasta sarcina. Tinerea unei diete sanatoase, exercitiul fizic regulat ca si reducerea stresului, sunt esentiale  pentru mentinerea castigurilor pe care le poate oferi Master Cleanse.


Cum sa se faca Master Cleanse de detoxificare

Dieta Lemon Detox este un program de purificare si incurajeaza doar consumul de limonada facuta din urmatoarele ingrediente: lamai, sirop pur de artar(miere cruda), piper rosu cayenne si apa, pentru un minim de zece zile.
Pentru a crea mixtura, amestecati ingredientele in cantitatile prescrise de Burroughs si beti un minim de sase pana la douasprezece pahare de amestec de-a lungul zilei. Beti limonada ori de cate ori va loveste foamea.
Trebuie luat un laxativ dimineata si seara. Folosirea apei sarate (sare de mare neiodata)  in loc de laxativul de dimineata este de asemenea posibila. Totusi asigurati-va ca aveti cel putin trei miscari intestinale pe zi. Aceasta va asigura faptul ca reziduurile acumulate pe peretii intestinali sa fie complet inlaturate.
Intotdeauna bucurati-va de limonada Master Cleanse doar proaspata si nu o supuneti la tratamente cu microunde, intrucat aceasta va micsora eficacitatea. Pentru fiecare zi de succes, nevoia psihologica de a manca este incet depasita, oferind incredere si un sentiment de a tine lucrurile sub control, ceea ce motiveaza persoana care urmeaza dieta.
Incheierea programului Master Cleanse este la fel de critica precum inceperea lui. In prima zi dupa post, imediat dupa sfarsitul programului, introduceti incet in dieta suc de portocale. In a doua zi veti introduce supe si fierturi vegetale. In ziua a treia tineti o dieta de fructe si legume crude. Fiti atenti sa nu mancati prea mult sau prea repede si sa beti multa apa. Reveniti incet la o dieta normala si evitati carnea, pestele, laptele si ouale.
Dupa parcurgerea programului Master Cleanse, este de dorit sa mancati in mod intelept. Castigurile dobandite prin dieta Master Cleanse cu siguranta vor constitui o puternica fundatie pentru schimbarea vechilor obiceiuri si inceperea unei vieti libere de boli.

 

Reteta limonadei

Reteta originala a lui Stanley Burroughs a produs rezultate fantastice timp de 50 de ani. Totusi unii au promovat schimbari ale retetei originale. Problema cu acest aranjament este ca ei au facut asta fara a intelege de ce functionau ingredientele initiale. Intrucat Master Cleanse este in mod esential un post cu suc, adaugarea de shake-uri, capsule de piper rosu cayenne si pudra proteic in incercarea de a-i imbunatati eficacitatea este autodistrugatoare, deoarece reduce eficienta dietei.
Scopul programului este de a da zece zile de vacanta tractului digestiv, asa ca adaugarea de lucruri care sa fie digerate nu contribuie la obiectivul dietei. Stanley Burroughs de fapt descurajeaza ingerarea de suplimente si vitamine in timpul programului, deoarece acest lucru interfereaza cu sistemul de eliminare al corpului. Mai mult, sursele naturale de vitamine si minerale deja gasite in lamaie si siropul de artar furnizeaza oricum cele necesare corpului in timpul programului de detoxificare.
Alte schimbari includ greseli in ratia de apa prin modificarea retetei originale si prin diluare. Aceasta modificare afecteaza scopul celor minim sase bauturi pe zi, deoarece este o cantitate mai mare de apa decat cea ceruta. Este mai bine sa se tina minte ca variatiile procesului si in special ale retetei nu vor produce rezultatele care au aparut initial pentru atat de multi dintre cei care au urmat cu strictete programul original Master Cleanse si reteta originala de limonada.

 

Aceasta este reteta de detoxificare oferita in cartea lui Stanley Burrough pentru o singura portie:

2 (linguri mari). de suc de lamaie sau lime(limoneta)
2 (linguri mari). de sirop pur de artar sau miere cruda
1/10 de lingurita de piper rosu cayenne
285-300 ml de apa(incalzita sau rece dupa preferinta)
Pentru cei ce nu pot sa se bucure de limonada, Tom ofera aceasta alternativa:
1. Amestecati parti egale de suc de lamaie si sirop de artar ca si un concentrat intr-un recipient inchis la culoare. Pastrati amestecul la rece
2. Faceti destul concentrat pentru atat timp cat nu puteti face limonada proaspata.
3. De cate ori vreti un pahar de limonada, masurati 4 linguri mari din amestec intr-un pahar.
4. Adaugati apa si piper rosu cayenne, amestecati si beti. Siropul de artar pastreaza sucul de lamaie si previne oxidarea vitaminei C si a enzimelor.

Tom Woloshyn isi amintea cu placere remarcile lui Stanley Burrough. Se spunea ca acesta repeta de multe ori o fraza pe care o repeta si tehnologii atunci cand dau instructiuni clientilor frustrati: “Cand orice altceva esueaza, urmati instructiunile”. Pentru a va asigura de succes si a experimenta beneficiile dietei Master Cleanse Detox, este esential sa intelegeti cum sa urmati in mod adecvat programul. Urmarea cu sfintenie a ceea ce a fost prescris este primul pas in aceasta directie.



Sursa: Viata in verde viu

Comentarii

  1. cat timp se tine dieta pentru o detoxifiere maxima? este neaparat nevoie sa luam laxative dimineata si seara?

    RăspundețiȘtergere
  2. Many people want to increase their muscle mass and create a toned, developed
    body that is not only aesthetically pleasing, but strong and healthy as well.
    These days there are virtually 1000's of guys and females who are seeking to create muscle mass and strip off body body fat in purchase to transform the way their bodies' glimpse and
    really feel. Yes, obviously, it is the most affordable way of buying protein since all you want to do is to obtain those egg
    whites with a tray of offspring.

    Also visit my web blog; somanabolic muscle maximizer Results

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu mult drag Coco.
    Este o dieta de detoxificare si armonizare corporala ff buna, sanatoasa si cu efecte rapide, care ne vindeca trupul si nu ni-l saraceste de nutrienti. Necesita intr-adevar vointa, dar alcalinizeaza f mult corpul si astfel dupa primele 3 zile senzatia de foame excesiva nu mai apare, iar starea de echilibru si pace launtrica ce apare, precum si de purificare nu doar fizica, ci si energetica, ne sustine imens si chiar ne transforma viata.
    Eu m-am decis sa o aplic pt a ma pregati pt vara si sunt f multumita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Andreea, bine ai venit pe blog! Nu este nevoie sa iei laxative decat daca exista probleme de eliminare. Dieta dureaza 10 zile consecutive. Stiu ca sunt si femei care o aplica doar 3 zile, dar aceatsa e doar o pauza oferita trupului in cazul in care avem deja un corp purificat prin alimentatie raw vegan si alte cure de dezintoxicare anterioare. 10 zile sunt perfecte, oferind organismului timp sa se regenereze complet si sa se purifice in profunzime. Atentie si la intrarea in dieta, 3 zile inainte se consuma doar alimente crude, salate, fructe, etc. De asemenea revenirea se face trepata, cu suc de portocale, apoi fructe, apoi salate si fierturi usoare, fara sosuri, prajeli, etc.
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Inca ceva f important - in cazul in care este nevoie de laxative, in nici un caz nu sunt recomandate pastilele, decat cel mult cele din plante!
    Recomand ceaiul de crusin rasnit pana se face pulbere si luat o lingurita dimineata si una seara, sublingual. Se inmoaie cu putina apa si se tine sub limba pulberea astfel umezita timp de 5-10 minute, apoi se inghite cu apa.
    Un alt laxativ ff bu si eficiet, perfect natural sunt prunele uscate sau apa in care a fost inmuiata o mana de prune uscate de seara pana dimineata. Intrucat dieta cu lamai si miere este f stricta pt efecte maxime, recomand insa pulberea de crusin, care este universal cunoscuta si folosita ca un laxativ f eficient.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumos, Alina! Te citesc demult, mi se potriveste ca o manusa blogul tau, mai ales cand aplic sfaturile tale de femininate si vad ce efecte extraordinare au ptr mine:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.

    I will make sure to bookmark it and return to read more of your useful info.
    Thanks for the post. I will definitely comeback.

    Feel free to visit my web-site; restless leg syndrome (http://www.lovinghugs.com/forum/profile.php?id=117827)

    RăspundețiȘtergere
  8. I’ll never ever miss the chance to read your new blogs. Glittering work guys!!essay

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)