O femeie demna


Demnitate! Sunetul acestui cuvânt mă face să-mi îndrept spatele, să privesc clar. Cuvânt care revarsă un val de răcoare şi linişte peste mine. În continuare aş vrea să vă povestesc despre demnitate. Aş vrea să vă vorbesc despre demnitate pentru că, anume, această calitate cred că ne lipseşte cel mai mult! De fapt, unele dintre noi am uitat cum este să fii o femeie demnă.

O istorie tot atât de lungă ca aceea a omenirii, istoria demnităţii femeii a cunoscut epoci de evoluţii, transformări, uitări şi amintiri. Am uitat că scopul nostru este evoluţia spirituală şi ne străduim să ne „adaptăm” unui model general acceptat. Am uitat care sunt adevăratele valori şi care ne sunt modelele demne de urmat. De multe ori preferăm să ne minţim decât să mergem înainte cu privirea orientată spre cer. Dar, uneori, prin străfulgerări miraculoase, ne amintim care este esenţa noastră, acea unică esenţă care ne face adevărate strălucitoare.[...] Dar cum nu este o femeie demnă? Mmm... aceasta este o discuţie mai lungă.


Demnitate versus sexualitate. O femeie demnă nu are nevoie să-şi scoată în evidenţă sexualitatea într-un mod ostentativ, pentru că ea, dacă îşi doreşte, poate cuceri un bărbat într-un mod demn, frumos şi elegant. Ea ştie instinctiv să-şi pună la lucru şarmul şi feminitatea primite în dar de la Creatorul Divin.

O femeie demnă este o regină şi atitudinea ei niciodată nu va atrage bărbaţi interesaţi de relaţii fugare. Dar dacă multe dintre noi se vor grăbi să gândească: „Dar azi nu mai întâlneşti bărbaţi adevărați!”, am să vă contrazic. Ne plângem mereu de bărbaţi: că nu-şi asumă responsabilităţi, că sunt egoişti, că nu sunt romantici, că nu mai sunt cavaleri şi multe altele. Dar cum ar putea să fie ei cavaleri dacă noi, femeile nu suntem doamne, prințese, sau regine?


O femeie demnă niciodată nu se complace într-o relaţie în care există violenţă, oricât de subtil s-ar manifesta. O femeie demnă îşi cunoaşte nivelul şi nu va aşterne virtuţile sale feminine pe patul unei relaţii sterile.

[...]O femeie demnă este neapărat plină de forţă pentru că ea nu suferă de banala luptă pentru existenţă şi se simte mereu în siguranţă.


Demnitate şi frumuseţe. Şi frumuseţea devine o altă frumuseţe când se însoţeşte în pereche cu demnitatea. O frumuseţe elevată şi fină. Demnitatea asigură manifestarea frumuseţii la cele mai înalte niveluri. Unde sunt demnitatea şi frumuseţea, vulgaritatea nu are loc.

Demnitatea asigură gestul femeii de a nu se îmbrăca la întâmplare. Alegerile ei sunt dintre cele mai originale, îi subliniază tainicile-i rotunjimi şi magnetismul feminin înnăscut. Ea are mişcări delicate şi uşoare. Vorbeşte rar şi clar.




Demnitate în social. O femeie demnă dă dovadă de un bun simţ desăvârşit. Bârfa îi este străină, ea nu are nevoie de aceasta pentru a deveni mai importantă în ochii celorlalţi, ea nu are nevoie de trucuri pentru a-şi manifesta năzuinţele. Este directă, francă, dar elegantă, atentă şi diplomată.

Când am întrebat-o ce crede despre demnitatea femeii contemporane, o doamnă având o vârstă înaintată şi cu o experienţă de viaţă foarte bogată mi-a spus că femeile de azi şi-au pierdut sau poate şi-au uitat valorile de odinioară. Am uitat care sunt adevăratele valori şi care sunt exemplele demne de urmat. Recitiţi ori de câte ori aveţi posibilitate biografia unei distinse doamne pe care o apreciaţi foarte mult şi cu care aţi vrea să vă identificaţi.


O femeie demnă nici la muncă, nici în alte circumstanţe nu alege linguşirea sau micile avansuri prosteşti pentru a câştiga aprecierea altora. Modul în care este percepută de către ceilalţi nu o preocupă, pentru că ea îşi cunoaşte valoarea.

Deci cum este o femeie demnă? Cu o pensulă magică voi colora pe tabloul fiecăreia dintre noi calităţile unei femei desăvârşite şi demne. Ridic pensula, închid ochii... o femeie demnă este o femeie vitală, iubeşte viaţa şi viaţa este darnică faţă de ea. Încă o mişcare... o femeie demnă cu mult talent modelează creativ elemente aparent uzuale pentru a le prezenta într-o formă nouă, inedită. Mai iau puţină culoare... o femeie demnă are o voinţă fără limite şi o putere de a transcende orice impas. Cu uşurinţă pictez ... o femeie demnă iubeşte cu dăruire, pentru că ea ştie că a te dărui necondiţionat nu este o ruşine sau o risipă de energie. Pensula îmi devine uşoară şi caldă ... o femeie demnă are o intuiţie deosebită şi simte cum trebuie să se raporteze faţă de orice situaţie. Încă un contur esenţial... o femeie demnă este înzestrată cu un discernământ incomparabil. Respir adânc, reţin în sufletul meu acest portret şi încerc să integrez în fiinţa mea aceste calităţi.




Şi în loc de concluzie... o femeie demnă este locul de intersecţie a unei voinţe puternice, a unei iubiri necondiţionate infinite cu un discernământ de cristal. Aminteşte-ţi, eşti şi tu astfel!

autor: Abhiana
Sursa: http://abhiana.blogspot.com/

 *************************************
Anima

Comentarii

  1. Pana la un punct aveti dreptate.
    Sunteti ca o casta in care vreti sa va simtiti bine admirandu-va reciproc.
    Daca acest lucru ar avea in spate ADEVARUL totul ar fi bine.
    Intr-o seara am vrut sa vad cum se creaza un blog (si din gresala am creat 3).
    Ca sa vad daca functioneaza am postat niste ADEVARURI pe blogurile domnului Lisandru Cristian si domnisoarei Nitu Georgeta , fosta Codita , probabil in devenire Lisandru.
    De aici a inceput o mare agitatie, chiar furtuna cum spuneti unii dintre dvs.
    In casta dvs. cel putin unul minte.
    Nitu Georgeta minte.
    Exista un mod clar prin care ea poate sa demonstreze contrariul.
    Sa afiseze pe blog Diploma de Licenta pe care pretinde ca o are, sau sa accepte provocarea de a crea cel mai simplu program de calculator daca pretinde ca a urmat cursuri de analist programator.
    Altfel acum este ultima data cand mai postez ceva pe blogurile dvs.
    Va las sa va simtiti bine adulandu-va reciproc in minciuna.
    Mai nou vad acum ca domnisoara Nitu Georgeta isi povesteste viata personala unde face multe afirmatii neadevarate uneori crezandu-se ,stapana inelelor’ ( ca in acest pasaj:In ziua semnarii actelor mi-a cerut insistent sa o trec pe fiica noastra sub tutela lui…)
    In realitate incredintarea fiicei spre crestere si educare mi-a fost incredintata in urma unui process cu probe pe data de 9 oct.2009. Atunci nu am cerut instantei sa o determine pe mama minorie la plata unei pensii de intretinere, deoarece aceasta a promis ca o sa aiba grija de fata. Deoarece acest lucru nu s-a intamplat ,Nitu Georgeta nevizitand-o pe fiica noastra pe un interval de cca doua luni, pe 6 ian. 2010 am chemat-o in Instanta unde s-a hotarat ca aceasta sa plateasca o pensi de intretinere pentru minora Ana-Maria Codita.
    Acest lucru i-a inflamat rau de tot pe ea si pe concubinul ei.
    Daca tot m-am apucat sa scriu lui Lisandru Cristian ii transmit ca spunerea adevarului nu reprezinta nici amenintare nici hartuiala, iar despre libertatea cuvantului trebuie sa accepte si critici nu numai adulari.

    RăspundețiȘtergere
  2. cunosc acesti oameni doar prin intermediul blogurilor lor si de aceea pot sa ii apreciez doar in functie de ceea ce vad si simt acolo.
    Si da, ma voi ruga pentru Geanina, iar Dumnezeu ,care le vede si stie pe toate in adevarul lor, va darui fiecaruia dreptate, dupa merit. Ma voi ruga pt Geanina pentru ca aici ,in mediul in care m interactionay (pe blogul meu si al ei, prin comentarii la articole), ceea ce am vazut a fost bunatate, deschidere, bun simt, romantism, calitati pe care le apreciez.Despre viata personala a fiecaruia dintre prietenii mei ce tin strict de sfera virtuala a blogurilor nu pot si nici nu vreau sa cunosc mai mult decat ceea ce razbate din modul in care isi astern ideile pe hartie.Dar de rugat, da ,ma voi ruga pentru oricineare nevoie, pentru oricine trece printr-un impas sau o rascruce de viata.

    RăspundețiȘtergere
  3. In ceea ce priveste ideea de casta .. este o rautate din partea dumneavoastra

    RăspundețiȘtergere
  4. Demnitatea -o floare din ce in ce mai rara,fapt pentru care trebuie ocrotita in "Parcul Iubirii",hranind-o ,zi de zi ,cu multa Credinta!
    Felicitari pentru aceasta postare deosebita!
    Iti doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am sa postez o poezie care mi-a placut foarte mult, sper sa va placa si voua.

    Nu plange

    Citesc in ochii ei durere,
    Si ma gandesc ca nu-i de-ajuns
    Sa aiba atat de multe daruri,
    In sufletu-i de nepatruns.

    Mai trebuie si-un strop de soare,
    Sa-i incalzeasca inima,
    O picatura de iubire,
    Sa schimbe-n bine viata sa.

    De-ar intelege ca in viata,
    Trebuie s-astepti si sa iubesti,
    De maine viata ei s-ar umple
    De fericire, ca-n povesti...

    Dar cand ai varsta tineretii,
    Si viata e la inceput,
    Ai vrea sa schimbi marea cu muntii,
    Sa faci ce nimeni n-a facut.

    "Copila mea, iubirea mea,
    Asteapta si nadajduieste,
    Si vei vedea ca rand pe rand,
    Tot ce-ti doresti, se implineste.

    Nu-ti frange aripile-n zbor,
    Ca zborul tau se intrerupe,
    Planeaza sigur si usor
    Si calea dreapta nu se rupe.

    Ai suferit prea mult, deodata,
    Din lacrimi poti face ocean,
    Dar nu uita ce-a spus odata,
    El, inteleptul indian.

    Tagore a spus ca fiecare,
    Isi are suferinta lui,
    Si-a lui din toate-i cea mai mare,
    Mai mare nu-i a nimanui.

    Ca orice om spune astfel,
    Si-n felul lui are dreptate.
    Dar nu uita copila mea,
    Si lectia de demnitate."

    RăspundețiȘtergere
  6. You need to be a part of a contest for one of the most useful blogs on the web.
    I will recommend this web site!

    Here is my page; diet that works

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Primesc cu drag toate comentariile si intrebarile voastre.

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)